Bungalow Friesland

Ben je al eens in Friesland geweest? Deze provincie ligt in het uiterste noorden van Nederland. Friesland kent een open en weids polderlandschap waarin water de hoofdrol speelt. Deze provincie wordt dan ook gezien als dé waterprovincie van Nederland. In een natuurhuisje in Friesland overnacht je altijd midden in de natuur, waardoor het groen altijd dichtbij is. Er zijn in Friesland verschillende vakantiehuisjes die je kunt huren, waaronder een bungalow.

Lees meer over bungalow Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bungalow Friesland

Ben je al eens in Friesland geweest? Deze provincie ligt in het uiterste noorden van Nederland. Friesland kent een open en weids polderlandschap waarin water de hoofdrol speelt. Deze provincie wordt dan ook gezien als dé waterprovincie van Nederland. In een natuurhuisje in Friesland overnacht je altijd midden in de natuur, waardoor het groen altijd dichtbij is. Er zijn in Friesland verschillende vakantiehuisjes die je kunt huren, waaronder een bungalow. Bungalows zijn er in alle soorten en maten, maar zijn vaak wat kleinschaliger. De meeste bungalows hebben alleen een begane grond waar alle voorzieningen zich bevinden. Ben je een liefhebber van water, dan voel jij je in een bungalow in Friesland vast als een vis in het water!

De verschillende natuurgebieden in Friesland

Friesland bestaat uit een aantal verschillende landschappen. Veel van deze landschappen bevinden zich in de verschillende natuurgebieden. In totaal vind je hier maar liefst vier nationale parken. Een van deze nationale parken is het Nationaal Park de Alde Feanen. Hier vind je prachtige weidse uitzichten over grote open wateren. Er is hier een rijke natuur met veel verschillende diersoorten. Zo is dit een broedgebied voor zo’n honderd vogelsoorten, waaronder de zeearend. Ook komen hier veel weidevogels en moerasvogels voor. Verder komen hier ook maar liefst 450 soorten planten voor. Een ander park is het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit is een ‘Dark Sky Park’, wat inhoudt dat het een park is waar het ’s nachts nog erg donker is en waar weinig verstoring is van lichtbronnen.

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland waar je kunt genieten van een prachtige variatie aan landschappen. Hier heb je onder andere bossen, duinen en vennen. Er komen hier enorm veel moerasvogels, weidevogels en bosvogels voor. Op de grond kun je onder andere egels, hazen, reeën en konijnen spotten. Als laatste hoort het Nationaal Park Schiermonnikoog bij Friesland. Dit park is gelegen op één van de Waddeneilanden. Hier vind je verschillende landschappen zoals de kwelder, het Noordzeestrand, het wad, het bos en de duinen. Vooral vogelliefhebbers kunnen hier hun ogen uitkijken. In het voor- en najaar komen hier namelijk veel trekvogels langs dit eiland. in de lente broeden hier grote getalen lepelaars en meeuwen.

Activiteiten in Friesland

Friesland is de ideale provincie om van het water te genieten. Zwemmen, vissen, surfen, zeilen, kanovaren, fierljeppen en skûtsjesilen, het is hier allemaal mogelijk op de tientallen sloten, meren en kanalen die Friesland telt. Aan de Waddenkust kun je gaan wadlopen of per veerboot naar de verschillende Waddeneilanden reizen. Ook in de nationale parken is van alles te doen. Maak hier prachtige wandelingen en fietstochten of kies er voor om met een paard op pad te gaan! Ben je van plan om het Nationaal Park Lauwersmeer te bezoeken, dan is het een aanrader om hier ook de avond en misschien zelfs de nacht door te brengen. Zo zijn er onder andere twee hemelplatforms waar je al liggend de sterrenhemel kunt bewonderen!

Bekijk op deze pagina alle bungalows die wij in Friesland verhuren!