Bungalow Luxemburg

De Belgische provincie Luxemburg ligt in het uiterste zuidoosten van het land. Deze provincie vormt een groot deel van de Ardennen en het is dan ook een erg geliefde provincie onder natuurliefhebbers. Naast natuur vind je hier ook rust, gezellige steden en lieflijke dorpen. Er zijn in Luxemburg verschillende natuurhuisjes waar je in kunt overnachten. Ben je op zoek naar iets kleinschaligs, dan is een bungalow misschien wel iets voor jou!

Lees meer over bungalow Luxemburg
Lees meer over:

Bungalow Luxemburg

De Belgische provincie Luxemburg ligt in het uiterste zuidoosten van het land. Deze provincie vormt een groot deel van de Ardennen en het is dan ook een erg geliefde provincie onder natuurliefhebbers. Naast natuur vind je hier ook rust, gezellige steden en lieflijke dorpen. Er zijn in Luxemburg verschillende natuurhuisjes waar je in kunt overnachten. Ben je op zoek naar iets kleinschaligs, dan is een bungalow misschien wel iets voor jou! De meeste bungalows hebben alleen een begane grond waar je de slaapkamer(s), woonkamer, badkamer en keuken vindt. Een bungalow in Luxemburg is de ideale uitvalsbasis om de prachtige natuur hier te ontdekken!

Natuurliefhebbers kunnen hier hun ogen uitkijken

Meer dan de helft van Luxemburg bestaat uit bosgebied, dit maakt deze provincie de meest beboste provincie van België! In de bossen is een duidelijk evenwicht tussen naaldbomen, zoals de Douglas spar, den en spar en loofbomen zoals de esdoorn, eik, es, iep, berk en haagbeuk. Deze bossen worden afgewisseld met heuvelachtige weilanden. In Luxemburg is weinig landbouwgrond te vinden, waardoor je hier weinig last hebt van ronkende tractoren. Hierdoor kun je optimaal van de rust en natuur genieten die jouw vakantiehuisje omringen. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Tijdens de wintermaanden zoeken zoogdieren hun toevlucht bij de sparrenbossen. Enkele dieren die hier leven zijn herten, reeën, everzwijnen, hazen, vossen, eekhoorns, wilde katten en de marter.

Voor vogelliefhebbers valt hier ook het een en ander te zien. Sinds enkele jaren komt de zwarte ooievaar hier weer voor, al is de kans niet heel groot dat je deze te zien krijgt. Andere vogels die hier voorkomen zijn de uil, oehoe, klapekster, mus, mees, vink, sperwer en het roodborstje. Verder heeft Luxemburg een groot aantal rivieren, waaronder grotere rivieren zoals de Sure, Semois en Lesse, maar ook kleinere riviertjes zoals de Ton, Rulles, Vire en Vierre. Er is maar een klein gedeelte van Luxemburg dat niet bij de Ardennen hoort, namelijk het meest zuidelijkste deel genaamd Gaume, of ook wel Belgisch-Lotharingen. Het klimaat hier is milder en de toppen reiken niet boven de vierhonderd meter.

Besteed vooral veel tijd in de prachtige natuur

Omdat Luxemburg voor zo’n 51% uit bossen bestaat, is het natuurlijk een aanrader om tijdens jouw vakantie deze natuur te verkennen! Maak prachtige wandelingen of fietstochten langs de mooiste plekjes van de Ardennen. Maar naast wandelen en fietsen zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt ondernemen! Ben je een adrenalineliefhebber dan zijn er verschillende plekken in de provincie waar je kunt gaan mountainbiken. Ook zijn er klimbossen waar jij je vast helemaal kunt uitleven. Het Malmundarium is ook erg leuk om te bezoeken. Dit is een oud klooster in Malmédy met een rijke geschiedenis. Ook de burcht van Reinhardstein is een aanrader. Deze burcht is de hoogst gelegen van heel België. Dit prachtige kasteel bestaat onder andere uit de kapeltoren, de uitvalpoort, de tuinierstoren en van binnen zijn er verschillende mooie zalen en ruimtes te bewonderen.

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van alle bungalows die wij in Luxemburg aanbieden!