Bungalowtenten in de natuur

Ben jij op zoek naar een unieke accommodatie waar je goed kan genieten van de natuur? Dan is een bungalowtent echt iets voor jou! Een bungalowtent is een ruimte tent waar vaak afgescheiden slaapgedeeltes in zitten. Vaak wordt deze accommodatie gemaakt van tentzeil en afgewerkt met hout. Hierdoor krijgt een bungalowtent de uitstraling van een huisje en heb je meteen een echt vakantiegevoel! Het heeft wel iets weg van het steeds populairdere glamping.

Lees meer over bungalowtenten huren
Lees meer over:

Bungalowtent

Ben jij voor je vakantie op zoek naar een accommodatie die nét even wat anders is? Waarom ga je dan niet voor een bungalowtent! Een bungalowtent is een zeer ruime tent waar vaak ook afgescheiden slaapgedeeltes in zitten. Het is dus een zeer comfortabele accommodatie die zich bevindt op mooie plekjes in de natuur. Met een bungalowtent beleef je het echte vakantiegevoel!

Een bungalowtent wordt vaak gemaakt door middel van zeil, afgewerkt met hout. Het is dus niet zoals een kampeertent, maar het is meer een bungalow, maar dan gemaakt van ander materiaal. Omdat kamperen niet voor iedereen gewenst is, is het ideaal dat er bungalowtenten worden aangeboden. Met zo’n soort accommodatie krijg je namelijk óók het kampeergevoel! Het enige verschil is dat een verblijf in een bungalowtent vele malen luxer is. Het is eigenlijk qua luxe en comfort hetzelfde als verblijven in een hotelkamer. Alleen verblijf je nu middenin de natuur, net als bij een normale kampeervakantie! Ook hoef je je niet druk te maken over de ongemakkelijkheden van het opzetten van een normale tent. De meeste bungalowtenten beschikken over een eigen badkamer en keuken, superluxe dus!

Geniet van de natuur tijdens jouw vakantie

Tijdens je vakantie in een bungalowtent bevind je je natuurlijk al midden in de prachtige natuur. Toch is het extra leuk om nog eens extra op ontdekkingsreis te gaan tijdens jouw vakantie en te genieten van alle natuurgebieden die er in de omgeving te vinden zijn.

In België zijn verschillende flora en fauna terug te vinden die typisch zijn voor dit land. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten en zoogdieren zoeken in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. Enkele dieren die je kunt tegenkomen in de Ardennen zijn de zwarte ooievaar, de Europese bever, ijsvogel, koningspage en ruigpootuil. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. De natuurparken in de Ardennen hebben ook prachtige flora, zoals de koningsvaren, aapjesorchis, zonnedauw en lichtgevend mos.

Of geniet van de heuvelachtige natuur in Duitsland

Zo vind je bijvoorbeeld in Sauerland in Duitsland het Arnsberg Forest, waar je werkelijk alle kanten op kunt! Je kunt er onder andere sporten, wandelen en genieten van donkere grotten en heldere beekjes. Ook kun je er onder andere lopen door de Westfaalse boszee en kom je overal opvallende rotsen tegen. Uiteraard kun je hier ook genieten van allerlei dieren en planten. Je kunt er kiezen uit diverse avonturenpaden, waardoor het dus ook voor de kinderen ontzettend leuk is!

Lekker buiten bezig zijn met het hele gezin!

Ben je van plan om lekker actief bezig te gaan zijn? Dan moet je absoluut eens naar De Ardennen! Dit gebied beschikt namelijk over de perfecte omgeving om eens even lekker actief bezig te zijn. Dankzij de vele bossen, heuvels en riviertjes kun je er volop genieten van allerlei outdoor activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het beklimmen van een boomhut op maar liefst 18 meter hoogte! Je kunt omhoog klimmen door onder andere gebruik te maken van klimtouwen of touwladders. Vanaf de boomhut kun je vervolgens weer abseilen, tokkelen of springen door middel van een freefall. Dit is dus echt een activiteit voor de echte avonturiers onder ons!

Daarnaast kan er onder andere gekozen worden voor boogschieten, buksschieten, een avonturenwandeling, een parcours in de bomen over touwbanen en paintballen. Ook kun je kiezen voor het ontdekken van de Ardennen op een quad of een tochtje maken op een zelfgebouwd vlot. Uiteraard kun je in de Ardennen ook prima kajakken, kanoën of raften. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos en zit er altijd wel iets tussen dat leuk is voor het hele gezin. Natuurlijk kunnen jullie een aantal activiteiten combineren om vervolgens ‘s avonds heerlijk te relaxen in jullie bungalowtent midden in de natuur.

Fietsen is echt een activiteit die voor iedereen geschikt is en gelukkig zijn er diverse fietsroutes beschikbaar, maar kom je er niet helemaal uit dan kun je altijd even op internet kijken. Natuurlijk kun je ook gewoon op eigen houtje vertrekken en dan de bordjes volgen of gewoon kijken waar je uitkomt. Het leuke van het volgen van een fietsroute is dat je vaak langs de mooiste bezienswaardigheden komt en de leukste plekjes gaat ontdekken. Ook zul je regelmatig een bankje of leuk plekje tegenkomen waar je even kunt uitrusten en even iets kunt drinken of eten. Als je in de middle of nowhere gaat fietsen kan het daarom wel handig zijn om zelf wat te eten en te drinken mee te nemen.

Het Europese weer

In Europa is het weer natuurlijk overal anders. Zo kan het bijvoorbeeld zeer aangenaam zijn met een temperatuur van 25 graden en volop zon in Kroatië, terwijl het in België 18 graden is en regent. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. In België spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur.

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid- of Oost-Europa, waar meestal gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. Wil je in de zomer genieten van een heerlijke zonvakantie? Kies dan voor een land als Italië, Kroatië, Zuid-Spanje, Portugal of Griekenland. In sommige gebieden kun je ook prima overwinteren. Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie? Dan kies je natuurlijk voor een land als Oostenrijk of Italië.