Cabin Limburg

Cabin Limburg

Lees meer over Cabin Limburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Cabin Limburg

Aangrenzend aan onze noorderburen vind je Belgisch-Limburg, bekend om haar gastvrijheid en haar prachtige natuurgebieden. Wanneer je deze streek bezoekt, is het de moeite waard om te overnachten in een cabin! Een cabin is een klein huisje, veelal uit hout gemaakt, dat vooral geschikt is voor kleinere reisgezelschappen. De authenticiteit en rust die cabins uitstralen, maken van hen de ideale accommodatie voor een ontspannende trip, zeker wanneer je Limburg aandoet. De combinatie tussen de heerlijke verblijfplaats en de talloze natuurgebieden die je kan bezoeken, maakt dat je gegarandeerd zal genieten!

Het Groen in Limburg

Een van de bekendste natuurplekken uit Limburg is uiteraard het Nationaal park De Hoge Kempen. Meer dan 12.000 hectare aan bos en heide zorgen voor uitermate mooie wandelingen, zéker bij zonsopgang en zonsondergang; de zon geeft de heide dan een prachtige gouden kleur. Bovendien vind je er ook mooie dennenbossen met tal van paden voor de beginnende en geoefende wandelaar.

Ook populair bij wandelaars is de Voerstreek, waar je zelfs het hoogste punt van Vlaanderen vindt in Remersdaal. In deze regio loopt ook de Bronnenwandeling, in 2012 verkozen tot mooiste wandelroute van Vlaanderen, en met een achttal kilometer zeker haalbaar voor de meeste wandelaars. Naast deze wandeling kan je nog ontelbare andere tochten maken dankzij de talrijke knooppunten die je kan vinden. Aangrenzend aan de voerstreek ligt Haspengouw, bekend om haar fruit en bloemen. Wanneer je door de streek wandelt of fiets, passeer je de ene boomgaard na de andere, en in de lente bloesemen de bloemen in alle kleuren van de regenboog. Voor bloemenliefhebbers zijn de Bloesemfeesten ook een echte aanrader! Bijkomend staan ook de valleien van de Mombeek en de Demer bekend als enkele van de mooiste natuurdomeinen van Haspengouw.

Tenslotte moét je als natuurliefhebber in Limburg de Duinengordel hebben gezien. Dit gebied van zo’n 3000 hectare groot, aangrenzend aan Nationaal park De Hoge Kempen, staat al jaar en dag bekend als het Landschap van Goud! Je waant je in de Afrikaanse Savannes wanneer je tussen de duinen wandelt langs de 200 km aan wandelpaden. Als kers op de taart vind je te midden van het gebied nog de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen, waar je van een wonderbaarlijk uitzicht kan genieten! Naast deze plekken vind je in Limburg uiteraard nog tal van andere natuurlijke trekpleisters. Dit maakt Limburg de ideale bestemming voor een ontspannende natuurvakantie.

Accommodatie

Overnachten in de kleine hutjes zorgt voor een enorm gevoel van knusheid, en doet denken aan eenvoudigere tijden. Ze zijn super knus en gezellig! Hoewel ze uitermate geschikt zijn voor koppels of kleine gezinnen, zijn er ook cabins die ruimte bieden aan 10 gasten. Ze komen in allerlei soorten en maten dus er is voor ieder wat wils!