Chalet aan het water

Chalet aan het water

Lees meer over Chalet aan het water
Lees meer over:

Chalet aan het water

Nu de lente weldra begint en al snel plaats zal maken voor de zomer, voelen we de temperatuur geleidelijk aan mee stijgen. De warmte en het zonnetje gaan steeds gepaard met een drang naar verkoeling aan het water! Over gans Europa gaan toeristen op zoek naar een gezellige verblijfplaats die deze drang naar water kan bekoren. In het bijzonder kiezen velen steeds meer voor een chalet als verblijfplaats. Deze huisjes staan namelijk bekend om hun knusheid en gezelligheid, en zijn erg geschikt voor kleinere reispartijen zoals koppels, gezinnen of kleinere vriendengroepen.

Verkoeling in Europa

België staat minder bekend omwille van grote waterplassen en bijhorende natuurgebieden. De meeste waterfanaten vinden daarom hun weg terug naar de Belgische kust! Het zwin, aan de noordoostelijke grens met Nederland, staat in Vlaanderen bekend als een van de mooiste natuurgebieden van België, waar tal van wandelaars jaarlijks het landschap gaan bewonderen. Omwille van de grote populatie aan watervogels, hooglandrunderen en andere fauna, is het ook een populaire plek voor dierenliefhebbers.

Ten zuidwesten van het Zwin, in Diksmuide, vind je natuurpark De Blankaart in de overstroombare Ijzervallei. Dit gebied staat echt in het teken van water, waar de mooiste wandelpaden langs de moerassen en de rivier lopen. Deze paden brengen je naar de beste plekjes om vogels te spotten, en met de boot kan je tot in het hart van het gebied varen! Een absolute aanrader!

Richting Nederland vind je de bekendste waterdomeinen in de regio van Rotterdam. De Kralingse Plas, bekend om de twee prachtige oude windmolens aan de oevers, zorgt al jaren voor waterpret dankzij de vele fijne activiteiten die je er kan vinden. Denk hierbij aan kanovaren, heerlijke wandelingen maken, golfen enzovoort. Een gelijkaardige plek is het gebied van de Rottemeren, waar je naast kanovaren ook kan zeilen of waterfietsen. Verschillende houten paden omcirkelen de meren, waardoor je ook prachtige wandelingen kan maken.

Op heden vind je naast chalets in België en Nederland zelfs een accommodatie in Zweden! Hier kan je naast prachtige wandelingen ook kanovaarten maken langs de oevers van de meren. De ongerepte natuur en het helderblauwe water maken van de omgeving een ongelofelijk tafereel waar je onmogelijk genoeg van krijgt. Indien je naar het einde van het jaar komt, mik hier op de maanden september tot maart, kan je hier zelfs het Noorderlicht aanschouwen!

Accommodatie

Chalets aan het water zijn de ideale uitvalsbasis voor een vakantie die gericht is op waterpret. Een chalet is in de winter makkelijker te verwarmen dan een groot vakantiehuis, en door de ligging aan het water blijft het relatief koel in de zomer. Neem dus zeker een kijkje in het aanbod; doorheen gans het jaar kan je er prachtige vakantielocaties vinden!