Chalet aan zee

Chalet aan zee

Lees meer over chalet aan zee

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Chalet aan zee

Voor wie echt vakantie wil vieren, is overnachten aan zee ideaal! Met een prachtige chalet direct aan zee zal je het echte vakantiegevoel ervaren. Je kunt prima overnachten aan zee in België, maar ook in andere landen in Europa. Het hangt helemaal af van jouw voorkeur! Hier bij Natuurhuisje vind je de allermooiste chalets direct aan of vlakbij zee!

De natuur aan zee

Voor natuur hoef je volgens ons niet naar een ander continent maar kun je zelfs in eigen land nog genoeg onontdekte plekjes vinden. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Elk land heeft zo zijn eigen flora en fauna, en doordat al onze vakantiehuisjes in de natuur gelegen zijn, zal je altijd wel een aantal dieren tegenkomen! Op veel stranden kun je ook met een gids of boswachter op pad gaan. Hij of zij kan je dan alle plekjes tonen die echt de moeite waard zijn om te bekijken, en je alles vertellen over de unieke fauna en flora van het gebied.

De kustlijn van België is niet lang - 66 kilometer - en daarom is het heel geschikt om diverse badplaatsen te gaan verkennen tijdens jouw vakantie aan zee. Nieuwpoort, De Haan, Knokke, Blankenberge en Oostende zijn veruit de bekendste badplaatsen van het land. Dieren die je aan zee kunt tegenkomen zijn bruinvissen en zeehonden. Verblijf je in de Nederlandse provincie zeeland, dan is de beste plek om hen te aanschouwen ongetwijfeld het Nationaal park Oosterschelde. Dankzij de combinatie aan zoet en zout water, én de afwisseling van eb en vloed, leven hier letterlijk duizenden soorten vogels, vissen, zoogdieren en planten.

Activiteiten in de buurt

Ga tijdens je vakantie aan zee heerlijk uitwaaien aan het strand. Dit is bijvoorbeeld erg goed voor de gemoedsrust en voor het vermaak met het hele gezin. Waar je in Europa ook bent, je kunt bijna overal wel mooie strandwandelingen maken. Waar in de zomer al het leven zich op het strand lijkt af te spelen en je kunt genieten van een heerlijk warme zon, kun je in de winter een verfrissende uitwaaiwandeling maken op het strand, en daarna opwarmen in een strandtent! Je kunt natuurlijk op het strand ook verschillende watersporten proberen, zoals surfen, windsurfen en waterskiën. Natuurlijk kun je ook gewoon relaxen op het strand op een ligbedje of op je handdoek!

Wandelaars en fietsers kunnen bij elk natuurhuisje in de buurt uitdagende routes vinden. Of dat nu in het bos is, door de polders of over het strand, er is zoveel te ontdekken! Neem een picknickmand mee onderweg zodat je op de mooiste plek kunt stoppen voor een heerlijke lunch of kleine snack. Zijn de temperaturen al wat opgelopen? Dan kun je vast ergens een verfrissende duik nemen! Liever wat meer ontspannen? Lees een goed boek of doe een online lesje yoga mee en ontspan op de geluiden van de natuur. Bekijk op deze pagina the prachtige chalets aan zee die Natuurhuisje aanbiedt!