Chalet Belgie

Chalet Belgie

Lees meer over Chalet Belgie
Lees meer over:

Chalet België

In de warmere maanden van het jaar zijn chalets de ideale accommodatie voor een gezellig weekendje weg in de natuur. Om in te overnachten zijn ze lekker knus en ademen ze een en al gezelligheid uit, maar ze blijven in de hete zomermaanden wel heerlijk koel. Omwille van de (meestal) beperkte grootte van deze huisjes, vallen ze ook erg gemakkelijk te verluchten. Om deze, maar nog vele andere redenen, blijven chalets jaar na jaar erg populair.

Natuur in Belgenland

De natuur in België is het indrukwekkendst in de Ardennen. Durbuy behoort hierin tot een van de mooiste streken van de regio, en is daarom bijzonder populair voor wandelaars, hikers en fietsers. De paden die langs de Ourthe lopen, strekken talloze kilometers ver en kronkelen langs prachtige heuvels, bossen en velden. Als je geluk hebt, kan je in de rivier zelfs een beverdam spotten, aangezien deze beestjes sinds kort terug hun intrede hebben gemaakt in het land. De beste manier om dichtbij te komen, is echter via de kajak op het water!

Ook in de Ardennen ligt Namen, ook wel Namur, waar je gelijkaardige flora tegenkomt. Het natuurpark van Virion-Hermeton is hier de kers op de taart; dit gebied strekt zich uit over wel drie natuurgebieden, namelijk de Ardennen, de Venen en de Calestienne. Verwacht je aan spectaculaire panorama’s die met geen woorden te beschrijven zijn, zoals de Fondry des Chiens, alsook diepe, donkere grotten voor echte avonturiers. De Grotten van Duizend-en-één-Nacht, ofwel Grotten van Hotton, in Marche-en-Famenne spannen hierbij de kroon, maar op een gedeelde eerste plaats staat La Merveilleuse in Dinant. Deze grot is vooral bekend omwille van de ellelange stalactieten die aan de plafonds hangen. Dankzij de aangelegde paden en de aanwezige lampen kan je in alle comfort de binnenkant van de grot bewonderen.

In het zuidoosten van België vind je Belgisch Luxemburg, met net over de grens het Groothertogdom Luxemburg. Ook hier is de natuur om van te smullen! Met tal van natuurreservaten in de streek, honderden verschillende wandel- en fietspaden en zelfs enkele mooie watervallen, is Luxemburg echt de natuurbestemming bij uitstek! Een uitblinker is de Schiessentümpel waterval, die al voor duizenden prachtige foto’s heeft gezorgd.

Niet alleen in de Ardennen is het heerlijk vertoeven in de natuur. Het aanbod van chalets rijkt onder andere ook tot in Oost-Vlaanderen, zoals bijvoorbeeld in Hamme. Een heerlijk natuurgebied in deze streek is de Scheldevallei Moerzeke-Kastel. Verwacht je aan de visrijke stroom van de Schelde, omringt door prachtig poldergebied waar tal van uitzonderlijke vogels nesten zoals de steenuil en de blauwborst.

Tot slot vind je ook verschillende chalets in de provincie Limburg, bij uitstek de groenste streek van Vlaanderen! Naar schatting ligt zo’n 40% van haar beschermde natuur in Limburg, verspreid over tal van natuurdomeinen. Altenbroek is hierbij een aanrader voor natuurliefhebbers door de populatie aan everzwijnen, dassen, herten en meer!

Accommodatie

Chalets zorgen voor een heerlijk knus gevoel, zonder onaangenaam warm of koud te worden. Dit maakt dat overnachten een waar plezier is en je gegarandeerd met een topgevoel de vakantie doorbrengt. Neem zeker dus een kijkje in het aanbod voor je volgende uitstap!