Chalet Limburg

Chalet Limburg

Lees meer over Chalet Limburg
Lees meer over:

Chalet Limburg

Wie Limburg zegt, zegt rust en stilte! Geen wonder dat jaarlijks tal van natuurliefhebbers hun weg naar Limburg terugvinden om daar te bossen, velden en heiden te gaan verkennen. Om nog net dat ietsje meer genot van je uitstap te hebben, is een verblijf in een gezellige chalet geen overbodige luxe! Het maakt je weekendje weg of ontspannende reis echt af om na je wandeling of fietstocht in een klein, knus huisje de rust op te zoeken.

Het Limburgse groen

Limburg is enorm rijk aan natuurgebieden waar elke wandelaar of fietser van geniet. De bosbeekvallei in As is een van de mooiste natuurlijke trekpleisters in de streek. De vallei strekt zich uit over meer dan 100 hectare en is opgemaakt uit tal van kleine wandelpaden, beekjes, plassen en bos. Dankzij het harde werk van Natuurpunt kan je ook een erg zeldzaam diertje in zijn natuurlijke habitat spotten, namelijk de boomkikker!

Naast de bosbeekvallei stuit je op nationaal park Oudsberg, onderdeel van de Duinengordel. Je kan hier heerlijke wandelingen door de duinen maken, te midden van bos en heiden. Hier vind je een negental duidelijk aangeduide wandelpaden gaande van 2 tot 14 kilometer. Een aanrader is het gebied bezoeken vlak voor zonsopgang. Op die manier zie je de zonnestralen over het gebied vloeien, en je merkt al snel waarom de streek ook bekend staat als het Landschap van Goud! Van op de top van de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen, waan je je op een andere planeet.

Ten zuiden van Oudsberg kom je Nationaal park de Hoge Kempen tegen, waar je ook het vliegveld van Zutendaal kan treffen. De Hoge Kempen zijn een waar genot voor jong en oud; in de winter maak je kans op een prachtig sneeuwtapijt en zalige winterwandelingen door het bevroren landschap. In de zomer kan je verkoeling vinden in de tientallen kleine meren en stromen die het landschap kleuren.

Helemaal in het noorden van Limburg, ligt de Lommelse Sahara in Lommel. Dit gebied oogt op het eerste zicht op een Afrikaanse woestijn, maar herbergt tal van meertjes, naald- en loofbossen en paden. Voor kinderen is deze plek een waar paradijs, dankzij alle speeltuigen die verspreid liggen in het gebied.

Accommodatie

Chalets brengen tal van voordelen met zich mee. Ten eerste is het dankzij de kleinere oppervlakte al veel aangenamer voor kleine reisgezelschappen zoals gezinnen of koppels. Geen grote huizen of drukke hotels; alles wat je nodig hebt in een kleine ruimte. Ten tweede krijg je de temperatuur sneller op je gewenste hoogte. In de zomer laat je de verkoeling snel binnen door enkele ramen open te zetten, en in de winter is het heerlijk warm met een knisperend haardvuurtje of kachel. Tenslotte is het gewoon echt fijn om in een huiselijke, comfortabele woning te overnachten. Probeer het zelf, je hebt het gegarandeerd naar je zin!