Chalet Zwitserland

Chalet Zwitserland

Lees meer over Chalet Zwitserland
Lees meer over:

Chalet Zwitserland

Iedere bergliefhebber heeft vast wel eens nagedacht over een vakantie in Zwitserland. In dit land word je namelijk omringd door de meest imposante, prachtige bergketens waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en wintersporten! In ieder seizoen valt er dan ook hartstikke veel te beleven in de Zwitserse natuur. Ook is er genoeg afwisseling te vinden op cultureel gebied.

Zwitserland heeft prachtige natuur

Voor iedere natuurliefhebber is Zwitserland een schitterend vakantieland. Wanneer je in Zwitserland op vakantie bent, wil je waarschijnlijk de Alpen gaan verkennen. Je vindt hier unieke flora en fauna, in een combinatie die bijna nergens anders tegenkomt. Je kunt de Alpen op verschillende manieren verkennen, maar de makkelijkste manier is toch wel met een auto. Natuurlijk kun je verschillende andere delen ook te voet of met de fiets beklimmen, wat ideaal is voor de actieve vakantieganger die graag een beetje wordt uitgedaagd door hoogtes!

Om het wat makkelijker te maken zijn er op verschillende plekken gondelbanen te vinden. Ga je nog wat hoger de Alpen in, dan zal je terechtkomen in prachtige bergbossen, vooral bestaande uit loofbomen. Op nog grotere hoogte vind je ook naaldbomen. Boven de boomgrens vind je dan weer een typisch Alps landschappen, bestaande uit Alpenweiden, beken, rotsen, en gletsjers. Ideaal voor een spectaculaire wandeling!

In de bossen van de Alpen vind je tevens vele mooie bosvogels. Hieronder vallen onder andere de notenkrakers en drieteenspechten. Voor vogelliefhebbers is het dus zeker de moeite waard een middagje te gaan vogelspotten in de Alpen! In de weiden van de Alpen boven de boomgrens vinden we dan weer verschillende prachtige planten, waaronder het Alpenroosje. Zoogdieren zoals de gems, de steenbok en de alpenmarmot vinden we ook boven de boomgrens. In en rondom de bergmeren van Zwitserland vinden we dan weer verschillende zoogdieren, vissen en amfibieën. Andere dieren die leven in Zwitserland zijn reeën, roofvogels, hagedissen, steenbokken, hazen, wilde zwijnen, vossen en adders.

Je raakt hier niet uitgekeken

Al het natuurschoon van Zwitserland kun jij gaan verkennen op jouw favoriete manier. Ben je een liefhebber van wandelen? Dan is dit waarschijnlijk echt het paradijs voor jou, vooral in de lente en in de zomer wanneer alles weer in bloei staat. Ga je liever op wintersport? Dan zijn er in Zwitserland verschillende wintersportgebieden waar het in de winter een waar walhalla voor jou is. Daarnaast kun je in de ruige bergen goed mountainbiken.

Een wat rustigere activiteit is bijvoorbeeld langlaufen. Voor een echte goede portie adrenaline kun je op sommige plekken doen aan paragliden, waarbij je de bergen van Zwitserland van bovenaf kunt bewonderen. Ook een gletsjer beklimmen is een zeer spannende activiteit! Wil jij graag wat culturele afwisseling tijdens je vakantie in Zwitserland? Ga dan eens naar een mooie stad. De steden Bern, Genève, Zürich en Basel zijn allemaal prima te bezoeken tijdens je vakantie. Hier kun je gemakkelijk komen met de auto en een geweldige dag beleven, vol met musea, lekker eten en prachtige straten en pleintje. Hier bij Natuurhuisje vind je de mooiste chalets middenin de Zwitserse natuur, ver weg van het massatoerisme.