Chambre d'hôte Nord-Pas-de-Calais

Bent u op zoek naar een chambre d'hôtes in Nord-Pas de Calais? Dan bent u hier aan het juiste adres. Natuurhuisje biedt u meerdere vakantiehuizen in Nord-Pas de Calais. Al onze vakantiehuisjes hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan allemaal in of nabij de natuur in deze prachtige regio. De regio kenmerkt zich door licht golvend landschap bestaande uit gecultiveerde weilanden en bossen.

Lees meer over chambre d'hôte Nord-Pas-de-Calais
Lees meer over:

Chambre d'hôte Nord-Pas-de-Calais

Bent u op zoek naar een chambre d'hôtes in Nord-Pas de Calais? Dan bent u hier aan het juiste adres. Natuurhuisje biedt u meerdere vakantiehuizen in Nord-Pas de Calais. Al onze vakantiehuisjes hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan allemaal in of nabij de natuur in deze prachtige regio. De regio kenmerkt zich door licht golvend landschap bestaande uit gecultiveerde weilanden en bossen.

Nord-Pas de Calais is de meest noordelijke regio van Frankrijk en bestaat uit twee verschillende departementen: Nord en Pas-de-Calais. De oppervlakte is te vergelijken met bijna de helft van heel het land België. Hoewel het landschap niet te vergelijken is met zuid Frankrijk en er geen bergen in deze regio zijn, is het er verre van saai te noemen. De flora en fauna in de regio zijn vergelijkbaar met de flora en fauna van de lage landen.

Verken de diverse landschappen

De kust is zeer divers. Hoge kalkkliffen doen denken aan de kust van Engeland en de grotten en uitsparingen die zijn ontstaan door watererosie zijn ideale broedplaatsen voor tal van zeevogels, waaronder de Noordelijke stormvogel en visdieven. Tijdens vloed komt de zee tot aan de kalkrotsen, die steil uit de zee omhoog komen. Met eb ligt er voor de rotsen een lang strand. De kalkrotsen worden afgewisseld met kleine havendorpjes. Op het strand kun je tijdens eb veel zeedieren vinden. Doordat het verschil tussen eb en vloed erg groot is blijven er vele poeltjes op het strand staan. Hierin vind je regelmatig anemonen of vissen. In de kalkrijke duinen kun je vanuit jouw vakantiewoning heerlijke wandelingen maken. Er groeien hier bijzondere plantensoorten, zoals orchideeën en wondklaver.

De meeste natuurhuisjes in Nord-Pas de Calais zijn gelegen in de buurt van vier verschillende regionale parken. Ten zuidoosten van Lille ligt het regionaal park Avesnois. Het landschap is erg afwisselend, met zowel bossen als graslanden. Ook vind je er vennen en beken. Daarnaast komen er in het park oude boomgaarden voor, die nu een belangrijke functie hebben voor de inheemse flora en fauna. Zo broeden hier steenuilen en groeien er orchideeën.

Dichter bij de kust vind je natuurhuisjes bij het regionaal park Kapen en moerassen van Opaal. Hier ligt een indrukwekkend landschap. Beboste heuvels, rivieren, moerassen en kastelen maken dit gebied een prachtige vakantiebestemming. Bovendien zit je in een vakantiehuis bij dit regionaal park ook altijd in de buurt van de kust. De kans is aanwezig dat u de roep van de roerdomp zult horen die boven het lawaai van alle kikkers uitkomt.

In de dichte vegetatie zingt het blauwborstje en de bruine kiekendief jaagt hier op muizen en reptielen. Bijzonder is de muskusboktor die zelfs na zijn dood een aangenaam parfum verspreid. De oude duinen die boven het drasland uittorenen zijn begroeid met meidoorn, esdoornen en hop. Dit vormt een ideaal habitat voor de hazelmuis en de zomertortel. Ook het bijzonder doodshoofdvlinder komt hier voor. De bossen op de heuvels bestaan vooral uit wintereiken en beuken, waar eekhoorntjes als acrobaten door de bomen zwieren en de wielewaal met zijn gele prachtkleed zit te zingen.

Onderneem een van de vele activiteiten

Nord-Pas de Calais leent zich uitermate voor het maken van wandelingen. De regio is er rijk aan groen en het gecultiveerde landschap is erg mooi. Je kunt hier gemakkelijk uren wandelen of fietsen. Vaak zijn er in onze vakantiehuizen in Nord-Pas de Calais wandel en of fietsroutes aanwezig die je kunt gebruiken. Of de eigenaar van de vakantiewoning vertelt er zelf meer over en wijst je naar de lokale toeristeninformatie. Vrijwel ieder toeristisch dorpje heeft wel een toeristeninformatie waar je terecht kunt met vragen over wandelingen in de natuur van deze onontdekte Franse regio.

Ga het water op

Naast wandelen en fietsen is de regio in het noorden van Frankrijk ook erg bekend onder watersporters. Dit komt doordat er in Nord-Pas de Calais maar liefst 680 kilometer aan rivieren en kanalen beschikbaar is. Er zijn vele rondvaartboten die je langs de verschillende stadjes varen. Let onderweg vooral goed op: het is namelijk goed mogelijk om hier bevers tegen te komen! Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een kano te huren in plaats van deel te nemen aan een georganiseerde toch. Vraag gerust in het vakantiehuisje om informatie, je bent zeker niet de eerste die dit doet.

Bezoek een van de natuurlijke hoogtepunten

De belangrijkste en meest noemenswaardige natuurlijke hoogtepunten aan de kust van Nord-Pas de Calais zijn Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez. De eerste, Cap Gris-Nez, is bekend vanwege haar korte afstand tot het Verenigd Koninkrijk. Vanaf deze kaap, die zo’n 50 meter boven de zeespiegel uit stijgt, kun je namelijk de beroemde krijtrotsen van Dover zien! 16 kilometer noordelijk van Cap Gris-Nez bevindt zich Cap Blanc-Nez, die 134 meter boven de zeespiegel uit stijgt. Vakantiegangers en locals weten deze plek niet alleen te vinden voor een bezoek aan het strand, maar ook zeker voor het vinden van fossielen. Op heldere dagen kun je vanaf Cap Blanc-Nez de witte kliffen van Engeland spotten!

Het weer in Nord-Pas de Calais

In Nord-Pas de Calais is sprake van een zeeklimaat. De zomers zijn hier niet extreem warm en de winters zijn relatief mild. De beste reistijd voor een trip naar Nord-Pas de Calais is van juni tot en met oktober. Tijdens deze maanden is er amper neerslag en er is een aangename en zachte temperatuur. De kans op weerextremen is hier klein vanwege de constante invloed van de Warme Golfstroom en de Atlantische Oceaan.

De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus en de natste maanden zijn normaal gesproken januari en december. De laagste gemiddelde temperatuur is 7 graden Celsius in januari en in juli is het gemiddeld het warmst met een temperatuur van 19 graden Celsius. In de herfst en lente is de kust vooral populair bij windsurfers, dit komt door de harde wind van zee. Tijdens deze seizoenen is het niet extreem koud en ook als je niet van windsurfen houdt, is Nord-Pas de Calais tijdens deze seizoenen een fijne bestemming.