Chambre d'hôte Normandië

Verblijf eens in één van de chambres d’hôtes in het prachtige Normandië via Natuurhuisje.be! Chambre d’hôte is een Franse benaming voor een Bed and Breakfast, en is erg typisch voor Frankrijk!  De term chambre d’hôtes betekent letterlijk ‘gastenkamers’ en je bent dan ook vaak letterlijk te gast bij een verhuurder in huis. Een erg authentieke manier van vakantie vieren dus! Voor wie helemaal toe is aan een unieke, originele ervaring in Normandië, is een accommodatie in een chambre d’hôte een ideale oplossing. Hier geniet je middenin de natuur en ver weg van het massatoerisme! 

Lees meer over Chambre d'hôte Normandië

69 Natuurhuisjes

Chambre d'hôte Normandië

Verblijf eens in één van de chambres d’hôtes in het prachtige Normandië via Natuurhuisje.be! Chambre d’hôte is een Franse benaming voor een Bed and Breakfast, en is erg typisch voor Frankrijk!  De term chambre d’hôtes betekent letterlijk ‘gastenkamers’ en je bent dan ook vaak letterlijk te gast bij een verhuurder in huis. Een erg authentieke manier van vakantie vieren dus! Voor wie helemaal toe is aan een unieke, originele ervaring in Normandië, is een accommodatie in een chambre d’hôte een ideale oplossing. Hier geniet je middenin de natuur en ver weg van het massatoerisme! 

De oorsprong van het aanbieden van kamers aan voorbijgangers heeft te maken met het platteland en gaat al vele jaren terug. Het begon als extra bijverdienste van de vrouw des huizes. Dit waren vaak simpele, maar fijne overnachtingsplekken waar de gasten in de watten werden gelegd. Tegenwoordig zijn deze chambre d’hôtes in Normandië een stuk luxer en worden ze vaak aangeboden met enorm veel ontspanningsmogelijkheden. De kamers zijn eigenlijk net zoals in grote hotels, maar dan natuurlijk veel kleinschaliger en met veel meer bijzondere details, juist omdat het met veel liefde en aandacht is ingericht door de verhuurders. Daardoor kom je altijd in een bijzonder plekje terecht, comfortabel en uniek! Bij sommige chambres d’hôtes in Normandië vind je zelfs een zwembad, hottub of sauna!  Meestal worden dit soort faciliteiten gedeeld met andere gasten of met de verhuurders. Je vindt in Normandië echter ook nog eenvoudigere chambres d’hôtes waar de eigenaars hun uiterste best doen om het je naar je zin te maken. Voor ieder budget en voor alle voorkeuren is er wel een mooie chambre d’hôte te vinden in Normandië!

Een vakantie in een chambre d’hôte in Normandië is leuk om zoveel verschillende redenen. Natuurlijk is het erg kleinschalig, omdat je direct in het huis of op het erf van de verhuurders verblijft. Daardoor heb je nooit andere lawaaierige toeristen om je heen zoals in een grootschalig hotel, en ook kun je merken dat er veel persoonlijke aandacht voor jou is. Wil je een praatje maken met de verhuurders? Dan kan dit altijd, want zij wonen zelf immers ook in hetzelfde huis. Zij kunnen je altijd helpen met goede tips over de omgeving, waar je de beste wandelroutes kunt vinden, de beste Franse restaurants, die schattige dorpjes of de mooiste meren en rivieren. Je zult je al snel als thuis voelen in een chambre d’hôte in Normandië en nooit meer naar huis willen! In sommige chambre d’hôtes zit zelfs een ontbijtje inbegrepen. Op deze manier kun je écht genieten van een onbezorgde vakantie en kennis maken met de lokale eetgewoontes en streekproducten! 

Een chambre d’hôte voor jong en oud

Je kunt voor zowel lange als korte vakanties in een chambre d’hôte in Normandië terecht, en in zowel de winter als zomer. Met de kinderen op vakantie, of juist met je partner? Een chambre d’hôte is de accommodatie voor jou in Normandië! Stel je eens voor om de aankomende zomervakantie met het hele gezin door te brengen in zo’n prachtige, typische chambre d’hôte, omringd door pure rust, ruimte, privacy en natuur. Voor de kinderen is dit gegarandeerd een stuk leuker dan in een grootschalig hotel! Met al die ruimte om zich heen kunnen zij eindeloos rennen, spelen, voetballen en in bomen klimmen. Wie weet zijn er wel dieren aanwezig op het erf van de chambre d’hôte!

Heb je iets te vieren met je liefje, zoals een jubileum of willen jullie gewoon een romantisch weekendje weg met zijn tweeën? Dan is een chambre d’hôte in Normandië echt wat voor jullie! Door de uiterste kleinschaligheid van de accommodatie en de prachtige ligging in de natuur, ver weg van de drukte en het massatoerisme, zullen jullie echt een romantische tijd beleven. Helemaal fijn om jullie samen even terug te trekken in Normandië! Met een wat grotere groep op pad? Kijk dan eens of je meerdere kamers kunt huren in één huis. Zo kun je toch de unieke Franse vakantie beleven, maar ook dichtbij elkaar verblijven. Erg leuk voor bijvoorbeeld grotere families, vriendengroepen of collega’s. Wil je de vakantie echt compleet maken wanneer je in de zomer weggaat? Kies dan eens een chambre d’hôte met een heerlijk zwembad!

Ontdek Normandië

Normandië is een historische Franse provincie die tegenwoordig is opgedeeld in twee regio’s: Haute-Normandië en Basse-Normandië. Deze regio’s zijn vervolgens weer opgedeeld in vijf verschillende regio’s. Elke regio heeft zijn eigen keuken en gebruiken, maar toch hebben ze ook allemaal iets gemeenschappelijks wat Normandië een echt unieke regio maakt. Het is al jaren één van de populairste vakantiebestemmingen van Noord-Frankrijk. Het ligt op slechts een paar uur rijden van België en Nederland en staat bekend om zijn prachtige natuur, heerlijke eten en vele prachtige historische steden en dorpjes.

Wie van lekker eten houdt, zit in Normandië op de goede plek. Normandië staat bekend om zijn vele lekkernijen. Elke regio heeft hier zijn eigen typische gerechten en smaken. In de kustplaatsen kom je meer producten uit de zee tegen. Denk hierbij aan fruit de mer, mosselen en de Normandische oester. Andere gerechten die je veel op de kaart ziet staan, zijn crêpes. Er zijn twee soorten crêpes: de zoete variant die als crêpe op de kaart staat en een hartige variant die als galette op de kaart staat. Normandië staat niet bekend om zijn wijnen, maar wanneer je van een wijntje houdt, zit je zeker niet slecht in een chambre d’hôtes in Normandië!

Of je dus komt voor de prachtige heuvels, de heerlijke zee, het voortreffelijke eten of wat anders, in Normandië kun je gegarandeerd een fijne vakantie beleven! Vooral als je verblijft in een chambre d’hôte die je boekt bij Natuurhuisje, dan ben je er zeker van dat je ver weg van het massatoerisme verblijft, middenin de natuur!