Chambre d'hotes Auvergne

Chambre d'hotes Auvergne

Lees meer over Chambre d'hotes Auvergne
Lees meer over:

Chambre d'hotes Auvergne

In het zuidelijke centrum van Frankrijk, op een 100-tal kilometer ten westen van Lyon, ligt de regio van Auvergne, sinds enkele jaren bekend onder de naam Auvergne-Rhônes-Alpes. De streek bestaat voornamelijk uit traditionele dorpjes en de ruige natuur van het Centraal Massief, een hoger gelegen gebied bestaande uit ontelbare heuvels, bergen en plateau’s. Om zonder zorgen van je verblijf te kunnen genieten, is een bed & breakfast, ook bekend als chambre d’hote, een ideale oplossing!

Berg & Bos

Auvergne bestaat uit verschillende berglandschappen die over de gehele streek verspreid liggen. In het westen vind je het Parc Nature Régional des Volcans d’Auvergne, een vulkanisch landschap met prachtige fauna en flora. Het bestaat uit vijf verschillende delen; de keten van de Puys, de Cézalier, de Artense, de Mont-Dore en de Mons du Cantal. Allen zijn ze zeker een bezoekje waard! Deze prachtige omgeving kan je te voet verkennen, maar je kan ook een tram nemen die tot aan de top van de Puy de Dôme rijdt, het hoogste punt aan de noordkant van de bergketen.

Verwacht je niet aan kale, grauwe bergtoppen, maar eerder aan prachtig groene toppen met adembenemende paden die voor ongelofelijke panorama’s zorgen. Ook in de winter zijn deze plekken populair, voornamelijk omwille van de verschillende skigebieden die de regio rijk is, zoals het eerder genoemde Mont-Dore, maar ook Super-Besse en Super-Lioran. Je treft hier zo’n 200km aan skipistes en een 900km aan langlaufpistes.

Ook dierenliefhebbers zijn op hun plek in de Auvergne; zeker tijdens zonsopgang, wanneer het bos wakker wordt, kan je tal van beschermde dieren waarnemen zoals reeën, herten, zwijnen en marmotten. Ook vogelspotters vinden hier hun gading, aangezien de regio dankzij haar verschillende hoog- en laagvlaktes de uitgelezen habitat zijn voor kiekendieven, uilen, valken en meer. Indien je de natuur op een andere manier wil leren kennen, kan je zelfs een wandeltocht met ezeltjes maken. Vooral voor kinderen is dit een waar plezier, maar ook volwassenen kunnen hier zeker van genieten.

Accommodatie

Zoals wordt verwacht van een B&B in Frankrijk, kom je terecht in een heerlijk pittoreske omgeving waar de gezelligheid niet op kan. Afhankelijk van waar je een overnachting boekt, kan je rekenen op een groot aantal faciliteiten die je ervaring extra magisch maken. Verschillende B&B’s bieden een sober maar heerlijk ontbijt aan, terwijl je bij anderen verwend wordt met ontelbare keuzes aan warme broodjes, versgeperst sap, beleg en nog veel meer. Bovendien kan je bij verschillende B&B’s nog verkoeling zoeken in het zwembad. Ongeacht wat voor verblijf je wenst, met meer of minder luxe, zal je in het aanbod zeker een plekje vinden dat je kan bekoren.