Chambre d'hotes Dordogne

Dordogne is een Populaire bestemming en dat heeft zeker zijn redenen! Kijk uit op het glooiende groene landschap dat je uitnodigt om een stevige wandeling te maken met daarbij een geweldig uitzicht. Dordogne is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en staat vooral bekend om zijn culturele dorpjes en vele kastelen. Hier kun je heerlijk verblijven in een chambre d’hôtes. Een chambre d’hôte is de Franse benaming voor een bed & breakfast.

Lees meer over chambre d'hotes Dordogne
Lees meer over:

Chambre d'hotes Dordogne

Dordogne is een Populaire bestemming en dat heeft zeker zijn redenen! Kijk uit op het glooiende groene landschap dat je uitnodigt om een stevige wandeling te maken met daarbij een geweldig uitzicht. Dordogne is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en staat vooral bekend om zijn culturele dorpjes en vele kastelen. Hier kun je heerlijk verblijven in een chambre d’hôtes. Een chambre d’hôte is de Franse benaming voor een bed & breakfast. Niet alleen kun je hier genieten van een rustgevende overnachting, de volgende ochtend staat er ook nog eens een ovenvers ontbijt voor je klaar. Geen enkele chambre d’hôtes is hetzelfde waardoor je altijd van een unieke overnachting kunt genieten!

De natuur in dit prachtige gebied

Het landschap van de Dordogne bestaat vooral uit glooiende, groene heuvels. Op veel van deze heuvels vind je uitgestrekte wijngaarden die waarschijnlijk ooit door de Romeinen zijn aangelegd. Bosgebieden, rivieren en cultuurlandschappen wisselen elkaar af. Dit departement is de perfecte uitvalsbasis om een van de drie beschermde natuurparken in de regio te bezoeken. Het bekendste van de drie is het Nationaal park de Pyreneeën. De Pyreneeën is een grote bergketen die voor een deel gelegen is in het departement Pyrénées-Atlantiques en beschikt over grote meren en enorme bergtoppen. De bergen staan vooral bekend om zijn variërende karakter. Je kunt hier veel verschillende bijzondere flora en fauna vinden, waaronder de bijzondere vogelsoort de rotskruiper. Er zijn hele stukken in dit gebied die steil zijn en voor een uitdaging zorgen bij wandelaars en wielrenners.

Een ander natuurpark is het regionaal natuurpark Périgord-Limousin. Dit natuurpark is compleet anders dan de Pyreneeën en wanneer je dit park verkent zul je je vast afvragen of het daadwerkelijk in dezelfde regio ligt. Het park ligt in de Dordogne zelf en cultuur en natuur komen hier samen om iets moois te vormen. Maak hier heerlijke wandelingen door het heuvelachtige groene landschap of kijk rond in een oud chateau. Het derde natuurpark in dit gebied is het regionaal natuurpark Les Landes de Gascogne. Dit is een enorm beschermd gebied van ongeveer 290.000 km2 groot. Het gebied is ooit door mensen aangelegd voor ecologische redenen. Ondertussen is de natuur zijn eigen weg ingeslagen en is er niet meer te zien dat het ooit door de mens is aangelegd.

Onderneem verschillende activiteiten in de natuur

De Dordogne leent zich bij uitstek voor het beleven van een heerlijke natuurvakantie. Liefhebbers van hiken, mountainbiken, fietsen, wandelen of watersporten hoeven zich hier zeker niet te vervelen. Waterliefhebbers kunnen de rivier de Dordogne op. Het is heerlijk om een dagje deze rivier op te gaan voor een kanotocht! Peddel door het water terwijl je geniet van adembenemende uitzichten over kastelen, rotswanden en heuvels. Verken je de omgeving liever wandelend, dan kun je rekenen op tal van avontuurlijke wandelroutes die vaak al in de buurt van jouw chambre d’hôte starten. Ook zijn er veel fiets- en mountainbikeroutes in de omgeving die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Bekijk op deze pagina alle chambre d’hôtes die wij in de Dordogne aanbieden!