Chambre d'hotes Frankrijk

Ben jij bekend met een chambre d’hotes in Frankrijk? Velen van jullie zullen misschien niet weten wat deze term precies inhoudt. Er zijn veel verschillende definities te vinden die dit woord uitleggen, maar als je kijkt in het woordenboek, dan betekent ‘chambre’ kamer en ‘hôte’ gastheer, gast of logé. Als we deze woorden aan elkaar plakken komen we dus tot een kamer van de gastheer, gastenkamer of een logeerkamer. Een chambre d’hotes in Frankrijk is dan ook hetzelfde als de voor ons bekendere Bed and Breakfast.

Lees meer over chambre d'hotes in Frankrijk

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Chambre d'hôtes Frankrijk

Het uitgestrekte Frankrijk biedt een grote verscheidenheid aan landschappen en vergezichten. Hoe zuidelijker je gaat, hoe meer heuvels en bergen je ziet verschijnen. Vooral in het zuiden en zuidoosten van het land, tussen de Alpen en de Pyreneeën, kun je vanuit je vakantiehuis genieten van hoge bergtoppen en rotsformaties. Hier kun je pas écht genieten van overweldigende rust, te midden van prachtige natuur!

Of je nu komt voor een strandvakantie, wandelvakantie, fietsvakantie of een vakantie op het platteland, in Frankrijk kun je alle kanten op! Er zijn talloze fietsroutes en wandelroutes te vinden door het gehele land voor de actieve vakantiegangers, maar er zijn natuurlijk ook meer dan genoeg mogelijkheden om lekker te ontspannen tijdens een vakantie in Frankrijk, op de stranden bijvoorbeeld.

Chambre d’hotes is niet alleen de Franse benaming voor Bed and Breakfast, maar deze kamers komen alleen voor in Frankrijk. Je vindt deze accommodaties verspreid door heel Frankrijk. Bij een overnachting in een Chambre d’hotes is altijd een ontbijt inbegrepen. Je kan een verblijf van één nacht boeken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere nachten te verblijven. De meeste Chambre d’hotes hebben één tot vijf kamers die verhuurd kunnen worden aan gasten. Het gaat hierbij dus om een kleinschalige accommodatie. Het leuke hieraan is dat het verblijf persoonlijk is en rustig.