Finca

Heb jij ooit al eens overwogen om in een finca te verblijven tijdens je vakantie in Spanje? Deze traditionele Spaanse naam is eigenlijk een overkoepelend woord voor alle accommodatiesoorten die worden aangeboden in Spanje. Het staat voor een perceel met een bepaalde vorm van bebouwing, en is meestal landelijk gelegen. Natuurlijk bieden wij bij Natuurhuisje finca’s aan met prachtige verblijven in de natuur, omringd door pure rust. Zo kun je genieten van het afwisselende Spaanse landschap en een typische Spaanse woning en tegelijkertijd de omgeving verkennen!

Lees meer over finca's

932 Natuurhuisjes

Finca

Heb jij ooit al eens overwogen om in een finca te verblijven tijdens je vakantie in Spanje? Deze traditionele Spaanse naam is eigenlijk een overkoepelend woord voor alle accommodatiesoorten die worden aangeboden in Spanje. Het staat voor een perceel met een bepaalde vorm van bebouwing, en is meestal landelijk gelegen. Natuurlijk bieden wij bij Natuurhuisje finca’s aan met prachtige verblijven in de natuur, omringd door pure rust. Zo kun je genieten van het afwisselende Spaanse landschap en een typische Spaanse woning en tegelijkertijd de omgeving verkennen!

Fincas bij Natuurhuisje

De term ‘finca’ wordt in het dagelijkse taalgebruik gebruikt als gesproken wordt van een typisch Spaans landhuis. Meestal liggen deze prachtige Spaanse huizen op grote stukken grond in een landelijke omgeving. Dit sluit natuurlijk perfect aan bij  het concept van Natuurhuisje, want wij willen je ook in Spanje een prettige beleving in de natuur aanbieden ver weg van het massatoerisme! Voor iedereen die graag geniet in de zon, is een verblijf op een finca een erg goede keuze. Verspreid door Spanje vind je de mooiste verblijven. De meeste fincas beschikken ook over een zwembad. Zo kun je in de warme zomermaanden ook echt even tot rust komen en afkoelen in het water. Het aantal personen waarmee je in een finca kan verblijven, is erg verschillend. In sommige finca’s worden kamers voor twee personen aangeboden, maar er zijn ook finca’s waar je met twaalf of zelfs meer gasten kan verblijven. Zo kun je makkelijk voor jouw reisgezelschap een geschikte finca vinden! Finca’s zijn er in verschillende maten van comfort. In sommige tref je een sauna, wasmachine of vaatwasser aan, zodat je van alle gemakken van thuis bent voorzien.

Ga je naar Spanje op vakantie, of dit nu voor de zoveelste keer is of voor de eerste keer, eigenlijk zou je gewoon direct voor een finca moeten kiezen als accommodatie. Een finca is namelijk de meest authentieke manier van verblijven in Spanje, omdat alles Spaans is ingericht en de accommodatie op het platteland gelegen is. Zo beleef je Spanje van een heel andere kant, namelijk van de rustige en authentieke kant. Wanneer je namelijk naar Spanje op vakantie gaat en je vakantie gaat plannen, zal je er namelijk snel achterkomen dat je overspoelt wordt door grootschalige hotels in toeristische gebieden waar je allesbehalve een rustige vakantie kunt beleven. Daarom is het juist leuk om dit te ontlopen en eens te kiezen voor een unieke finca, helemaal afgesteld op jouw voorkeuren! Er is namelijk ruim de keus uit talloze finca’s in Spanje, waardoor er altijd wel een geschikte optie voor jou tussenzit. 

Faciliteiten in een finca

In een Spaanse finca vind je alles wat je maar nodig hebt op vakantie. Eigenlijk is een finca te vergelijken met een grote vakantieboerderij of vakantievilla, maar dan geheel in authentieke Spaanse stijl. Het kan dus best goed zijn dat je direct om de finca heen koeien, geiten, schapen of andere dieren kunt vinden, die horen bij de boer die de finca verhuurt! Zoals je kunt verwachten in een grote accommodatie op een mooi stuk land, kun je rekenen op een ruime keuken, vaak meerdere badkamers, grote, comfortabele slaapkamers en verschillende gemeenschappelijke ruimtes om van een gezellige vakantie te kunnen genieten. Afhankelijk van de grootte van de finca, kun je genieten van bijvoorbeeld een sauna, zwembad, meerdere badkamers, een restaurantkeuken, een barbecue, een spelletjeskamer of een moestuin. Wanneer je naar Spanje op vakantie gaat in de zomer, is het zeker aan te raden om te kiezen voor een finca met zwembad. De temperaturen kunnen namelijk hoog oplopen in Spanje in het hoogseizoen, en het is dan een absolute must om een zwembad te hebben om af te kunnen koelen wanneer je wilt! 

Met je partner, de kinderen, vrienden, collega’s op vakantie naar Spanje? Een finca is de ideale accommodatie. Er is namelijk meer dan genoeg ruimte voor de kinderen om heerlijk te spelen zowel binnen als buiten de finca, want met al die natuur die je omringt kunnen ze eindeloos rennen, ravotten, spelen, voetballen en nog veel meer. Soms is er zelfs een klein speeltuintje aanwezig voor de kleintjes! Met je vrienden op vakantie? Dan is er ook meer dan genoeg ruimte in een finca. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer, maar ook is er meer dan genoeg gemeenschappelijke ruimte om samen van elkaars gezelschap te genieten. Met je partner ertussenuit? Dan is zo’n vakantie op het Spaanse platteland in een typische accommodatie  erg romantisch. Heb je niet een finca in zijn geheel nodig? Kijk dan eens of je gewoon een enkele kamer kunt huren in een finca. 

Het Spaanse landschap en activiteiten

Spanje is een fantastisch vakantieland. Het landschap is erg divers en het is dan ook een geweldige plek voor iedere natuurliefhebber. In het zuiden van Spanje lopen de temperaturen in de zomer hoog op. Dit droge, bergachtige gebied beschikt ook nog eens over een prachtige kustlijn. Niet alleen het zuiden van Spanje is een aanrader. In het land wisselen bossen, stranden, bergen en velden elkaar af en hierdoor is het hele land een geweldig gebied om te bezoeken.

Wat dacht je van een finca in het noorden van Spanje? Hier vind je bijvoorbeeld het Groene Spanje, wat bestaat uit Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Je vindt hier groene landschappen en een goede mix van natuur, cultuur en stranden. Actievelingen kunnen hier hun hart ophalen met een prachtige wandeling in het Nationaal Park Sierra de Guadarrama tussen Segovia en Madrid. De pelgrimsroute naar Santiago staat ook garant voor een spectaculaire wandeling of fietstocht! Heb jij altijd al de flamenco willen dansen? Dit kan uitstekend in de omgeving van Malaga. Voor de echte avonturiers vormt de Pico del Teide een echte uitdaging. Dit is de hoogste berg van Spanje, gelegen op Tenerife. 

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag verblijven in een finca? Bij Natuurhuisje vind je de mooiste finca’s door heel Spanje. Kies jouw favoriet en boek gauw!