Gite Ardeche

De Ardèche is één van de 83 departementen die gesticht werden tijdens de Franse Revolutie. Het heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die zich hier een weg door het groene landschap baant. Ardèche is een populaire regio voor veel Nederlanders. Dit komt voornamelijk door de vele zonuren en de aangename temperatuur die in de regio aanwezig is. Net zoals overal in Frankrijk, vind je ook in dit departement tal van gites waar je kunt overnachten. Ben jij op zoek naar een vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk? Boek dan een gite in de Ardèche!

Lees meer over Gite Ardeche
Lees meer over:

Gite Ardeche

Bekijk hier een mooi aanbod van landelijke gites in Ardèche. De gites in Ardèche op Natuurhuisje zijn perfect gelegen voor een vakantie waar rust, ruimte en natuur centraal staan. Ardèche is een departement in het zuiden van Frankrijk in de regio Rhône-Alpes en het is één van de 83 departementen die gesticht werden tijdens de Franse Revolutie. De Ardèche heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die door dit departement stroomt.

In dit departement wonen ruim 300.000 inwoners. Het departement is opgedeeld in drie arrondissementen, waarvan de prefectuur Privas is. Privat is tevens de hoofdplaats van Ardèche en is met 10.000 inwoners eerder een dorp dan een stad te noemen. Het is hiermee ook één van de kleinste hoofdplaatsen van dit Franse departement. Naast Privas zijn ook Largentière en Tournon-sur-Rhône arrondissementen in Ardèche.

Ardèche is een populaire regio om op vakantie te gaan. Dit komt voornamelijk door de vele zonuren en de aangename temperatuur die in de regio aanwezig is. Wil jij een keer op vakantie in Ardèche? Huur dan eens een gite in Privas, Largentière of Tournon-sur-Rhône en verken deze prachtige regio vanuit jouw vakantiehuisje. Met de auto kun je prachtige tochten maken door dit groene landschap, maar een veel leukere manier om je onder te dompelen in de Franse natuur, is door te gaan kanoën. Langs de rivier de Ardèche vind je tal van opstapplaatsen waar je kano’s of kajaks kunt huren. Stap in, peddel op en neer en passeer sfeervolle Franse dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Een ‘gite’ is het overkoepelende begrip voor alle overnachtingsmogelijkheden op Franstalig grondgebied. Vaak is zo’n vakantiehuisje of appartement onderdeel van een boerenerf op het Franse platteland. Je vindt hier zeeën van rust en ruimte, maar vergeet vooral ook de natuur rondom de gites niet.