Gite Belgie

Gite Belgie

Lees meer over Gite Belgie
Lees meer over:

Gite in België

Gites zijn traditionele overnachtingsgelegenheden voor toeristen, veelal bekend in Frankrijk. Sommigen komen ogenschijnlijk uit de vorige eeuw, anderen zijn voorzien van alle luxe en comfort. De meesten waren vroeger gewone woningen die zijn aangepast aan het toerisme uit de lokale streek. Het fijne aan overnachten in gites is dat je een heerlijk huiselijk gevoel hebt, Wanneer je thuiskomt na een lange dag wandelen, voel je je écht thuis. Dat komt omdat gites vroeger ook echt gebruikt werden om permanent in te wonen, en de hedendaagse huisjes tonen dit sterk.

Natuur in het ganse land

Antwerpen staat bekend als een van de mooiste en meest toeristische steden van België, maar velen vergeten dat er ook verschillende mooie natuurgebieden in de streek te bespeuren zijn. In Ranst vind je bijvoorbeeld het Zevenbergenbos, een oud bos van een 100 tal hectare met verschillende leuke wandel- en fietspaden, waaronder het drogenhofpad van een kleine 4 kilometer. Meer richting Mechelen vind je bij Sint-Katelijne-Waver dan weer het Waverwoud, een prachtig bos met een achttal wandelpaden gaande van 1 tot 9 kilometer. Helemaal ten noordoosten van België in de regio Oud-Turnhout en Arendonk, ligt het bekende landschap De Liereman. Hier kan je genieten van een zevental mooie wandeling door de heidens, of van twee uitdagende fietstochten van 35 of 52 kilometer.

In West-Vlaanderen is er ook erg mooie natuur te bekennen. Het Heuvelland staat hier speciaal ook voor bekend, alsook voor de rust en stilte waarop je hier mag rekenen. Het gebied is verschillende natuurdomeinen rijk, zoals De Breemeersen in Nieuwkerke, de Hellebeek in Loker of Uitkijkpunt Eeuwenhout aan de grens met Noord-Frankrijk. Zeker in de zomer komen al deze gebieden echt tot hun recht. Je staart je blind op de ontelbare aardekleuren van geel, groen en bruin die het gebied in een schilderij van Van Gogh veranderen. Tot slot vind je in West-Vlaanderen duizenden herinneringen aan de oorlogstijden, specifiek aan Wereldoorlog I. In de buurt van Ieper en Poperinge stuit je nog regelmatig op de rode klaproosvelden, een trieste herinnering aan Flanders Fields, maar tegelijkertijd een prachtig landschap dat je makkelijk tot bezinning krijgt.

Tenslotte zijn er ook in de regio Luxemburg tal van mooie plekjes te ontdekken als je de gites als overnachting verkiest. Velen staan gelokaliseerd in de buurt van de bekende rivieren Our, de Süre en de Moezel, waar je ’s zomers niet alleen kan genieten van een frisse duik, maar waar je ook kan vissen op snoek, forel en karper. Een visvergunning is uiteraard verplicht.

Accommodatie

Zoals reeds gezegd zijn vele gites voorzien van allerlei luxe om je verblijf des te aangenamer te maken. Sommigen bieden zelfs een binnenzwembad! Belangrijk is dat elke gite gebouwd is met het doel om je overnachting zo comfortabel en gezellig mogelijk te maken. Neem dus zeker eens een kijkje in het aanbod, overal in België heb je wel een gite in de buurt!