Gite Bretagne

Ben jij op zoek naar een overnachtingsplek in Frankrijk, ver weg van het massatoerisme? Dan ben je bij Natuurhuisje.be aan het juiste adres. Op deze website heb je de keuze uit tientallen gites in Bretagne, een schiereiland aan de westkust van het Franse vasteland. Bretagne bevindt zich in Midden-Frankrijk en heeft een lange kustlijn.

Lees meer over gites in de Bretagne

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Gite Bretagne

Ben jij op zoek naar een overnachtingsplek in Frankrijk, ver weg van het massatoerisme? Dan ben je bij Natuurhuisje aan het juiste adres. Op deze website heb je de keuze uit tientallen gites in Bretagne, een schiereiland aan de westkust van het Franse vasteland. Bretagne bevindt zich in Midden-Frankrijk en heeft een lange kustlijn.

Vakantie vieren in Bretagne

De provincie Bretagne bewijst wel dat je voor Frans natuurschoon niet perse helemaal naar het zonnige zuiden hoeft af te reizen. De lange kustlijn is adembenemend mooi. Hij varieert van ruig met duizelingwekkende kliffen tot lieflijk met lange zandstranden. Trek je verder het binnenland in, dan zul je overwegend akkers en weilanden tegenkomen, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen of fietsen indien je dat wenst. Meer een fan van cultuurhistorie of architectuur? Volg dan de talrijke sporen van de Keltische cultuur of bezoek één van de vele vuurtorens langs de kust.

Wat is een gite precies?

Bretagne is een bijzondere streek, waar je na jouw verblijf in een gite in Bretagne zeker zal kunnen beamen. Met een ‘gite’ worden alle overnachtingsmogelijkheden in Franstalige gebieden bedoeld. Het kan hierbij dus gaan om een vakantiehuisje of bungalow, maar ook om een bed & breakfast, trekkershut of safaritent. In de meeste gevallen bevinden gites zich op het Franse platteland, omdat daar de meeste ruimte is om gasten te ontvangen en hen te laten overnachten. Voor alle gites geldt dat je er kunt geniete n van zeeën van rust en ruimte. Van zeer luxe tot simpel, gîtes zijn er in vele soorten en maten en bieden voor elk soort gezelschap een geschikte overnachtingsplek. Kortom, de gîtes in Bretagne zijn toegankelijk voor iedereen.