Glamping Algarve

Glamping Algarve

Lees meer over Glamping Algarve
Lees meer over:

Glamping Algarve

Een vakantie naar een van de bekendste kustplaatsen in Portugal? Dat kan wanneer je een vakantiehuisje in Algarve huurt. Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal en meteen een erg bijzonder stuk van Portugal. Algarve heeft een erg divers landschap van rotsen tot helderblauwe wateren met witte zandstranden. Omdat glamping de laatste jaren steeds populairder en aantrekkelijker is geworden, is er keuze in overvloed. De meest uiteenlopende glamping accommodatietypes zijn beschikbaar op onze website.

De natuur in de Algarve

De Algarve is zeker niet alleen volle stranden en een druk uitgaansleven. Je vindt hier ook rust, natuur en een groen binnenland met authentieke dorpjes, prachtige wandelroutes en ongerepte stranden. Met een kustlijn van meer dan 170 kilometer lang met kleine baaitjes en indrukwekkende kliffen, heb je hier een prachtige plek om te wandelen. Naast rustige stranden zijn er ook stranden waar heerlijk gesurft kan worden op de wilde oceaan. De steile kliffen zijn te vinden tussen Faro en Cabo de São Vicente bij Sagres. Ook zijn er meerdere plekken waar de rotsen grotten hebben die te bezoeken zijn. Bij Praia da Falesia vind je rotsen die prachtig oranje-rood zijn. Maar ga zelf vooral ook op ontdekkingstocht naar de vele verborgen rotsstrandjes.

Aan de kust van de Oost-Algarve ligt het unieke natuurgebied Parque Natural da Ria Formosa. Het is een 60 kilometer lang lagunegebied tussen Faro en Tavira. Er zijn onder andere eilanden, moerassen, zandbanken, dennenbossen en zoetwatermeren. Hierdoor is het een thuis voor bijzondere planten, dieren en vele trekvogels. Op deze plek leeft zelfs de grootste kolonie zeepaardjes van heel Europa. Een andere fijne plek voor natuurliefhebbers is de Serra de Monchique in het binnenland van de westelijke Algarve. Bossen met kurkeiken, eucalyptus en fruitbomen schetsen de perfecte plek voor een wandeling. Zo kun je bijvoorbeeld naar de top klimmen van de hoogste berg in deze regio: de Fóia op 902 meter. Dit geeft je een geweldig uitzicht over de hele omgeving, inclusief de oceaan.

De Algarve heeft voor iedereen iets

Een vakantiehuisje in Algarve heeft voor ieder wat wils! Wil je niets liever doen dan de hele dag op het strand of in het water zitten, dan is het zuiden een uitstekende plek voor een vakantieverblijf. Wil je liever wat meer rust hebben, dan is het noordoosten een beter plek voor jou. Zo dichtbevolkt en druk het is langs de kustlijn, zo rustig is het in het binnenland. In het heuvelachtige binnenland is de natuur vrijwel niet aangetast en daarom is dit een ideale plek om één te zijn met de natuur en om verschillende bijzondere dieren in de vrije natuur te zien.

Algarve heeft een kustlijn van meer dan 170 kilometer en door de vele rotsen die in dat gebied voorkomen, is dit verdeeld is meerdere kleine baaien. De bergketen Serra de Monchique begrensd Algarve aan de westzijde en is meteen een echte bezienswaardigheid. Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes in de Algarve en wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijke vakantie in deze Portugese regio!