Glamping België

Wat is glamping eigenlijk? Dit is een vraag die nog wel eens gesteld wordt. Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Dit beschrijft dan ook een bepaalde stijl van kamperen. Het is kamperen met een hoge mate van luxe, zowel bij de accommodatie als op het kampeerterrein zelf! Glamping is inmiddels een wereldwijd bekend begrip, waardoor je ook dicht bij huis ‘glamorous’ kunt kamperen. Wat dacht je bijvoorbeeld van glamping in België?

Lees meer over Glamping België

10 Natuurhuisjes

Glamping België

Wat is glamping eigenlijk? Dit is een vraag die nog wel eens gesteld wordt. Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Dit beschrijft dan ook een bepaalde stijl van kamperen. Het is kamperen met een hoge mate van luxe, zowel bij de accommodatie als op het kampeerterrein zelf! Glamping is inmiddels een wereldwijd bekend begrip, waardoor je ook dicht bij huis ‘glamorous’ kunt kamperen. Wat dacht je bijvoorbeeld van glamping in België?

Even lekker weg van huis, maar geen zin om een hele dag in de auto te zitten? Houd je ervan om lekker tot rust te komen op een camping, maar heb je wel behoefte aan de luxe van thuis? Wil je eens een keer lekker meegenieten van het Bourgondisch leven van onze zuiderburen? Bekijk dan snel ons aanbod van glampings in België.

Van alle gemakken voorzien

Er is dus een enorm verschil tussen glamping en het traditionele kamperen. Je hoeft dus niet bij aankomst jouw eigen tentje of caravan neer te zetten. Dit staat allemaal al voor je klaar. Vaak zijn de accommodaties van alle gemakken voorzien. Zo vind je er een keuken, woongedeelte en heerlijk zachte bedden. Glamping is de ideale manier om tot rust te komen in de natuur, zonder de stress van het opbouwen van jouw tent!

Bij kamperen op de camping denk je vaak aan een tentje, luchtbedden, gasstelletje en gemeenschappelijke douches. Op een glamping ervaar je het knusse gevoel van kamperen, maar met de luxe van een cottage. Geen stress van een tent opzetten, lekke luchtbedden of met een rol wc-papier onder de arm de halve camping over, maar heerlijk genieten van goede matrassen, een complete keuken en een toilet!

Een glamping is dus van alle gemakken voorzien en je komt er enorm tot rust. Het concept van een glamping is dus dat het kamperen is met veel luxe. Deze luxe komt in vele vormen voor. Van het interieur van de glamping tent tot aan de faciliteiten op de glamping. 

Nu gaat het bij glamping niet alleen om de luxe accommodatie. Ook de grootte van de camping, privacy bij de accommodaties en de faciliteiten van de camping spelen zeker een rol. Bij glamping kampeer je evengoed midden in de natuur, maar dan met meer ruimte in en om de accommodatie. En dit zonder de echte campingsfeer te verpesten. De glamping campings zijn over het algemeen voorzien van topfaciliteiten, denk hierbij aan meerdere (verwarmde) zwembaden, een goed restaurant, supermarkt en de nodige sport- en spelfaciliteiten. Op grotere campings is er van ’s ochtends tot ’s avonds een animatieprogramma, wat een glamping vakantie ook voor kinderen enorm leuk maakt.

Glamping is in Amerika en Engeland al langer een bekend fenomeen op het gebied van kamperen. In Nederland en België werd glamping pas sinds 2011 goed en wel opgepakt en in 2015 brak het écht door. 

Voor wie is glamperen?

Voor wie niet?! Zou ik bijna willen zeggen. Kampeerders die al jaren met een eigen tent of caravan op pad gaan en eens een keer iets anders willen, kunnen ervoor kiezen om op glamping vakantie te gaan. Maar glamping verlaagt ook de drempel voor startende kampeerders om eens te gaan kamperen.

Het grote voordeel aan glamping is het gemak. Je hoeft zelf geen tent of caravan mee te slepen naar je vakantiebestemming. Alles is er al! Daarnaast hangt op een camping vaak een hele gezellige en opgewekte sfeer. Deze sfeer beleef jij ook, alleen dan vanuit een luxe of unieke accommodatie. Je maakt gemakkelijk een praatje met andere kampeerders en kinderen maken binnen de kortste keren vriendjes waar ze lekker mee kunnen spelen, tafeltennissen of zwemmen.

Nog een groot voordeel is dat je de hele dag buiten bent en dat is echt niet alleen leuk voor kinderen. Heerlijk om wakker te worden en de vogels al te horen fluiten terwijl je op weg bent naar het campingwinkeltje voor verse broodjes.

Doordat alles al geregeld is bij je aankomst bespaar je veel tijd. Zo hoef je je tent niet meer op de zetten en je hoeft geen luchtbedden meer op te blazen. 

Ontdek België

België is een klein land gelegen ten zuiden van Nederland. Het is een drietalig land, is ongeveer een kwart kleiner dan Nederland en heeft 40% minder inwoners. Omdat België minder dichtbevolkt is, is er meer ruimte voor mens en dier. Ook vind je in België prachtige uitgestrekte natuurgebieden, zoals de Ardennen, de Kempen en de Vlaamse Ardennen. In België spreken ze drie officiële talen: Nederlands in Vlaanderen, Frans in Wallonië en Duits in de Oostkantons. België staat bekend om zijn heerlijke chocolade, speciaalbier en friet. Voor veel toeristen is een bezoek aan België niet compleet als ze niet één van deze dingen hebben geproefd of gekocht. België kent een grote hoeveelheid aan speciaal bieren en daarom is België een ideaal land als je van een speciaal biertje houdt! Maar ook de frietliefhebbers zijn in België op zijn plek. In vrijwel ieder dorp is er wel een traditionele frituur of frietkot te vinden. Ontdek en ervaar dit allemaal in een glamping accommodatie in België!

Ontdek in België historische steden zoals Brugge, Gent en Antwerpen en laat je onderdompelen in de gezellige sfeer en biercultuur. Een vakantie aan de Belgische kust is ideaal om uit te waaien. Wil je liever meer natuur om je heen? Bezoek dan de Ardennen en ga op avontuur door de bossen en pittoreske steden, zoals Durbuy en verblijf op een Glamping. België is een waar paradijs voor genieters.

Wil jij buiten wakker worden met een kopje koffie in de ochtendzon en klinkt een glamping in België jou als muziek in de oren? Ben je al enthousiast? Geniet dan nu zelf van deze unieke vorm van overnachten!