Glamping Dordogne

Glamping Dordogne

Lees meer over Glamping Dordogne
Lees meer over:

Glamping Dordogne

Kies je voor een glamping in de Dordogne? Dan combineer je luxe op een geraffineerde manier met kamperen. Natuurlijk midden in de prachtige natuur van de Dordogne in Frankrijk. Ervaar het comfort van een luxe ingerichte tent of lodge met eigen sanitair, maar geniet tegelijkertijd wel van serene rust, ruimte én het ultieme gevoel van vrijheid. Kamperen op een glamping in de Dordogne wordt op deze manier echt een beleving.

Prachtige natuur in de Dordogne

De Dordogne is de perfecte uitvalsbasis om een of meerdere van de drie beschermde natuurparken in de regio Aquitaine te bezoeken. Nationaal park de Pyreneeën is hier de bekendste van. Maar regionaal natuurpark Périgord-Limousin en les Landes de Gascogne hebben ook veel te bieden.

Nationaal park de Pyreneeën is een grote bergketen die voor een deel gelegen is in het departement Pyrénées-Atlantiques. De Pyreneeën beschikken over enorme bergtoppen en grote meren. De hoge bergen bieden habitat voor een bijzondere vogelsoort als de rotskruiper. Maar ook voor verschillende andere schaarse flora en fauna. De bergen in de Pyreneeën staan vooral bekend om zijn variërende karakter. De bergen hebben soms hele steile stukken die voor wandelaar en wielrenner een uitdaging zijn.

Wanneer je Regionaal natuurpark Périgord-Limousin verkent zul je je afvragen of de Pyreneeën ook daadwerkelijk in dezelfde regio liggen. Périgord-Limousin is namelijk compleet anders. Het park is gelegen in de Dordogne zelf en geeft een prachtig voorbeeld dat natuur en cultuur samen iets heel moois kunnen vormen. Kijk rond in een oude chateau of maak een wandeling door het heuvelachtig groene landschap. Het natuurpark Les Landes de Gascogne is een enorm beschermd gebied van ongeveer 290.000 km2 groot. Het is een gebied dat volledig door de mens aangelegd natuurgebied, des tijds voor ecologische redenen. Dat het door de mens is aangelegd is vaak niet meer te zien. De natuur is zijn eigen weg ingeslagen en dat geeft het een uniek karakter.

Ga heerlijk wandelen, fietsen of beleef de regio vanaf het water

Of je nu een liefhebber bent van wandelen, mountainbiken, watersporten of hiken, de Dordogne leent zich bij uitstek voor het beleven van een heerlijke natuurvakantie. Water liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De rivier de Dordogne is namelijk gemaakt voor een heerlijke kanotocht. Terwijl je ontspannend door het water peddelt, trakteer je jouw zintuigen op adembenemende uitzichten op heuvels, rotswanden én kastelen. Want die vind je namelijk genoeg langs de oevers van de rivier.

Als je vanuit jouw glamping de omgeving liever wandelend verkent, dan kun je rekenen op tal van avontuurlijke wandelroutes. Pittige klimmen, maar ook rustige paadjes waarbij het naast je gelegen bergstroompje vrolijk met je mee kabbelt. Vanuit jouw vakantiehuisje kun je vrijwel direct met een mooie route beginnen. Er is altijd wel een startpunt in de buurt. Ook mountainbikers hoeven zich geen moment te vervelen in deze omgeving. Onderweg fiets je tussen wijngaarden, op kiezelige paden én door andere snel afwisselende landschappen. Op deze pagina kun je kiezen uit de beste glamping accommodaties in de Dordogne!