Glamping in Luxemburg

Superleuke glampingplekken in Belgisch Luxemburg en het land Luxemburg.

Lees meer over glampings in luxemburg
Lees meer over:

Glamping in Luxemburg

Het woord ‘glamping’ klinkt je misschien nog onbekend in de oren. Dat komt omdat het een nog vrij nieuw concept is en nog niet bij iedereen bekend. Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’, oftewel: kamperen in stijl! Ben jij van mening dat deze twee woorden niet samengaan? Ga naar een glamping in Belgisch Luxemburg en laat je verrassen. Ervaar hoe het is om te kamperen zonder in te leveren op luxe en comfort. Ben jij op zoek naar een unieke accommodatie? Lees dan snel verder!

Geniet van de prachtige natuur

De provincie Luxemburg is een oase van rust met uitgestrekte groene bossen en is door vele reizigers en toeristen geliefd die de drukke wereld even willen ontsnappen en de schoonheid van de natuur willen ontdekken. De Ardense bossen bedekken het zuiden van België, het noorden van Luxemburg en een deel van Frankrijk. Doordat de Belgische provincie Luxemburg voor zo’n 51% uit bosgebied bestaat kun je hier eindeloos ronddwalen, fietsen of hoe jij je vakantie ook maar wilt doorbrengen. Er is een prachtige balans te zien tussen populaties loofbomen waaronder de eik, de es, de esdoorn en de berg en populaties naaldbomen zoals de spar en de den. Elke bomenfamilie roept weer verschillende gevoelens op bij bezoekers. Krachtige bomen weerspiegelen de energie, terwijl de wat kleinere bomen met haar vele kleuren in de herfst veel rust weerspiegelen.

Niet alleen de bomen zijn interessant in de Ardennen, ook de dierenwereld is bijzonder. Dieren die hier onder andere leven zijn herten, reeën, everzwijnen, vossen, wilde katten, eekhoorns en hazen. Ook de vogelwereld is hier goed vertegenwoordigd met sperwers, mussen, roodborstjes, mezen en binken die samen prachtige geluiden laten horen als je de bossen binnentreedt. Naast deze vogels houden ook de uil en de oehoe de boel nauwlettend in de gaten.

Een actieve of juist ontspannen vakantie?

Geniet met de hele familie van de Belgische geschiedenis tijdens een bezoek aan één van de ruïnes en kastelen. Bezoek bijvoorbeeld het Chateau de Bouillon, gelegen in het plaatsje Bouillon in het zuiden, niet ver van de Franse grens vandaan. In de zomer zijn hier verschillende roofvogelshows die de moeite waard zijn! Niet ver van Bouillon vandaan ligt een dierenpark met wel negentig verschillende diersoorten, waaronder witte leeuwen, tijgers en apen. Of bezoek het Chateau de Mirwart en het bijbehorende dorpje. Rondom dit kasteel kun je verschillende wandelingen maken. Loop bijvoorbeeld naar de watermolen van Mirwart via prachtige brede lanen, smalle bospaden en bruggen.

Voor wandelaars, mountainbikers en ruiters is de provincie ook een ideale vakantiebestemming, mede vanwege de vele aangelegde routes en paden. Zo zijn er in het Ardense woud meer dan 1000 permanente wandelroutes aangelegd, deze doorkruisen het hele woud. Wel zo makkelijk! Wil je de streek op een andere manier leren kennen? Zoek dan vooral het water op. De rivieren Semois en Ourthe kunnen grotendeels vanaf het water ontdekt worden. Ga bijvoorbeeld raften, kajakken of kanovaren. Kijk rustig op deze pagina rond om te zien welke unieke glamping opties Belgisch Luxemburg te bieden heeft!