Glamping Oost-Vlaanderen

Glamping Oost-Vlaanderen

Lees meer over Glamping Oost-Vlaanderen
Lees meer over:

Glamping in Oost-Vlaanderen

Glamping, de afkorting van Glamorous Camping, is stilaan een wereldwijd begrip geworden. Overal ter wereld kan je kamperen met alle luxe die je je kan bedenken; een verwarmde tent met een comfortabel bed, zeteltjes, eten en drinken zoveel je kan wensen, warm stromend water, enz. Ook in België is deze vorm van overnachting langzaam maar zeker aan populariteit aan het winnen. Vandaag zijn er al verschillende plekjes in Oost-Vlaanderen die perfect te combineren zijn met een uitstapje in het groen.

Oost-Vlaamse Groen

De eerste leuke plek voor natuurliefhebbers die ook genot hebben van rust en stilte, is de Damvallei in Laarne, vlak bij Gent. Je komt er allerlei natuur tegen zoals uitgestrekte grasvelden waar je heerlijk kan picknicken, verschillende stromen van de Schelde, leuke wandelpaden van 2, 7 en 9 kilometer lang, en natuurlijk verschillende loofbossen. In de lente zijn er verschillende plekjes waar ontelbare bloemen in bloei staan en de omgeving prachtig paars kleuren. Dit maakt het enorm fijn om door te wandelen met de hond of een fietstochtje te maken.

Ook aan de rand van Gent, tegen Drongen, ligt het domein van Bourgoyen-Ossemeersen. Ideaal voor mensen die de stadsdrukte willen ontsnappen en willen genieten van de natuur. Je komt er terecht in zo’n 220 hectare aan bos en hooiland. Uniek aan dit gebied is eerst en vooral de enorme vogelpopulatie, maar ten tweede ook de Wilde Gentse Floraliën, de periode in het voorjaar wanneer de hooilanden beginnen bloeien.

Ten zuidoosten van Gent in de regio Berlaar en Wetteren vind je de Kalkense Meersen, een natuurgebied van een 100-tal hectare. De verschillende wandel- en fietspaden brengen je door het prachtig landschap vol weides, hooilanden, sloten, beekjes, poelen en bos. Voor dierenliefhebbers is er ook wat wils door de grote verscheidenheid van rietvogeltjes die in de streek broeden, alsook kikkers, eenden en salamanders die voornamelijk in het water zitten.

Los van bovenstaande gebieden, is de provincie Oost-Vlaanderen bijzonder rijk aan groen en natuur. In vrijwel elke gemeente vind je er een aangenaam park of bos om heerlijke wandelingen te maken. De rust en zaligheid primeren hier, en net daarom is het zo fijn om in Oost-Vlaanderen van een glamping gebruik te maken. Je hoeft namelijk niet in te boeten op comfort, maar je kan wel verbonden blijven met de natuur.

Accommodatie

Zoals reeds gezegd geniet het glamping-concept de voorbije jaren van een gestage groei aan populariteit. Wie wil er natuurlijk niet in een brandschone, verwarmde tent slapen in een heerlijk zacht bed, na een lange dag in het groen?