Glamping Slovenië

Glamping Slovenië

Lees meer over Glamping Slovenië
Lees meer over:

Glamping Slovenië

Het Midden-Europese land Slovenië ligt ten zuiden van de Alpen. Tot 1991 behoorde dit land tot voormalig Joegoslavië, maar daarna werd het onafhankelijk verklaard. Ondanks het relatief kleine oppervlak kent het land grote verschillen in het landschap. Er valt hier dus genoeg te ontdekken, want de natuur is direct vanuit je vakantiehuis te ontdekken! Omdat glamping de laatste jaren steeds populairder en aantrekkelijker is geworden, is er keuze in overvloed. De meest uiteenlopende glamping accommodaties zijn beschikbaar op onze website.

Sloveense flora en fauna

Het dichtbeboste land biedt een grote diversiteit aan natuur. Het wordt met haar oerbossen zelfs gezien als het op twee na groenste land van Europa! Meer dan de helft van het grondgebied in Slovenië is bedekt met bossen. De bossen zijn een belangrijk natuurlijke hulpbron en houtkap is tot een minimum beperkt, zodat de bossen behouden worden. Een veel voorkomende boomsoort is de lindenboom, deze boom wordt zelfs beschouwd als een nationaal symbool. Omdat niet alle bossen er hetzelfde uitzien, verschillen de flora en fauna per regio. Waar in de noordelijke Alpenregio’s naaldbomen het landschap domineren, vind je in de zuidelijke regio’s voornamelijk loofbomen, zoals beuken en eiken. Deze worden afgewisseld door diverse bessenstruiken, mossen en varens. De oerbossen bieden een uitstekende leefomgeving voor vele bijzondere dieren, zoals de wolf, lynx, beer, otter, fazant en vos. Houd je ogen dus goed open tijdens een wandeling!

In het noorden van Slovenië en deels in Italië liggen de Julische Alpen. Een groot deel van de Julische Alpen wordt omvat door Nationaal Park Triglav, met daarin de hoogste berg van het gebied: de Triglav van 2864 meter hoog. Het Meer van Bohinj en het Meer van Bled liggen aan de rand van het park en zijn veelbezochte plekken door bezoekers die de Julische Alpen aandoen. Waar het noorden en midden van Nationaal Park Triglav vrij bergachtig zijn, is het zuiden wat vlakker. Het gebied bestaat uit enorme meren, hoge toppen en een paar prachtige watervallen: de Govic, de Savica en de Pericnik. In de dichte, uitgestrekte naaldbossen van de Julische Alpen leven bruine beren en ander wild.

Een fijn vakantieland voor iedereen

Het relatief onbekende Slovenië is het perfecte vakantieland voor een ieder die houdt van vissen, mountainbiken en winter- en watersport. Zij kunnen hier hun hart ophalen! En wat dacht je van een lange wandeltocht langs bergmeren of over groen beboste heuvels? Rugzak op, water mee, wandelschoenen aan en gaan! Er zijn in Slovenië veel prachtige wandelroutes met adembenemende landschappen. Ook een bezoek aan de grotten van Postojna en Škocjan is mogelijk. Er zijn genoeg mogelijkheden om te ontdekken hoe prachtig dit gebied is! Bij het plaatsje Bled kan naar hartenlust gewinkeld of gegolft worden en je kunt er het wonderschone Meer van Bled bezoeken. Rondom het Meer van Bled wandel of fiets je door velden met wilde bloemen en langs schapen die de weides begrazen. Midden in het meer ligt een eilandje met daarop een kerkje. Mooie foto's gegarandeerd! Kom en ontdek de prachtige Sloveense natuur vanuit één van onze glampings.