Glamping Toscane

Glamping Toscane

Lees meer over glamping Toscane
Lees meer over:

Glamping Toscane

Toscane is een populaire vakantiebestemming, maar desondanks zijn er nog veel onontdekte, landelijke plekjes te vinden in deze regio. Te midden van het glooiende heuvellandschap kun je, vaak al vanaf het terras van jouw vakantiehuis, genieten van prachtige vergezichten en lieflijke dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Samen met het aangename klimaat maakt dit Toscane een zeer prettige vakantiebestemming voor jong en oud.

Geniet van de prachtige natuur in Toscane

In Toscane vind je zo’n 120 natuurreservaten. Als liefhebber van natuur zit jij hier dus helemaal op je plek! De vegetatie in Toscane is zeer gevarieerd, van de alpiene flora hoog in de Apennijnen tot de subtropische plantengroei op de eilandenarchipel en in de zuidelijke kustgebieden. In het Toscaanse landschap kom je vooral drie boomsoorten tegen; de wingerd, de olijfboom en de cipres. In de Maremma en langs de kust overheerst de groene maquis, ook wel macchia genoemd, met onder andere de jeneverbes, citrus roos, kurkeik, steeneik, haagdoorn, muisdoorn, mirte, brem, affodil, dopheide, steekbrem, laurierbomen, rozemarijn en de gele papaver. Aan de kust vind je tevens uitgestrekte dennenbossen, met vooral parasoldennen en zeedennen.

Qua dieren is het ook zeker niet saai in Toscane. In de Apennijnen, dichtbij Umbrië, leven namelijk een aantal wolven! Op het eilandje Montecristo, dat bij Toscane hoort, leven dan weer veel wilde geiten. Vogelaars zullen al helemaal gelukkig zijn in Toscane, want Toscane ligt op de route van een grote vogeltrek, waardoor er ontzettend veel verschillende vogels in de regio rondvliegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de patrijs en de fazant? Deze vogels leven hier volop. De meeste vogels zal je kunnen spotten tussen november en maart wanneer de vogeltrek plaatsvindt. Vogels als ijsvogels, nachtegaal, ekster, zwaluw lijster, uil wouw, buizerd, valk en koningsarend kun je dan allemaal zien in Toscane! Wil je flamingo’s zien? Dan kan dat in de lagune van Orbetello. Op sommige plaatsen komen ook landschildpadden voor en rondom Montecristo zijn monniksrobben te vinden.

Onderneem de leukste activiteiten

Toscane is zo’n regio waar iedereen naar hartenlust vakantie kan vieren. Natuur wordt er gecombineerd met cultuur, waardoor je hier een scala aan mogelijke uitstapjes en activiteiten vindt. Je raakt er niet uitgekeken! Wanneer je naar Toscane gaat, mag je een bezoek aan de steden Pisa of Florence niet vergeten. Bekijk de Toren van Pisa of de bouwwerken van kunstenaar Michelangelo. Voor prachtige uitzichten breng je een bezoek aan het hooggelegen stadje Cortona. De middeleeuwse stad Lucca heeft verrassende kerken en pleinen en beschikt over geheel intacte stadsmuren.

Vanwege de vele natuurreservaten en natuurgebieden in het gebied, zijn er vele fiets-, wandel- en ruiterpaden. Wil je op een actieve manier je vakantie doorbrengen? Tennis, golf, paardrijden en fietsen zijn enkele van de populaire sporten in Toscane. Doe je het toch liever iets rustiger aan, boek dan een vistochtje, bekijk het spectaculaire landschap vanuit een heteluchtballon of ga wandelen in de heuvels. Toscane heeft ook heetwaterbronnen en wellnesscentra waar u na een dagje vol actie kunt relaxen. Kies voor een glamping accommodatie in Oostenrijk en verblijf in de prachtige natuur!