Glamping Zuid-Frankrijk

Glamping Zuid-Frankrijk

Lees meer over glamping Zuid-Frankrijk
Lees meer over:

Glamping Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk is voor velen de ultieme vakantiebestemming in Frankrijk. Dit is niet zo gek, want deze regio heeft zo veel te bieden in de natuur! Of het nu gaat om de prachtige stranden van de Côte d’Azur, de bergen van de Alpen en de Pyreneeën of de prachtige rivieren. Iedereen zal zich vermaken in Zuid-Frankrijk! De perfecte manier om deze regio te verkennen, is vanuit een accommodatie die echt een authentieke ervaring gegarandeerd. Boek daarom eens een glamping accommodatie in Zuid-Frankrijk!

Natuur in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk heeft een van de meest afwisselende landschappen van heel Frankrijk. Zuid-Frankrijk staat vooral bekend als ultieme vakantiebestemming voor in de zomervakantie, waarbij je naar het strand kunt gaan en kunt genieten van de heerlijke temperaturen. Maar je kunt in Zuid-Frankrijk bijvoorbeeld ook op wintersport gaan in de Alpen of Pyreneeën, of gaan wandelen in een van de vele natuurgebieden. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, wanneer het geen winter is, in de landschappen van de prachtige Pyreneeën. Hier zal je een indrukwekkend variatie aan flora en fauna kunnen vinden, zoals schubwortels, gentianen, lelies, orchideeën, irissen en nog veel meer. Qua dieren kun je hier dieren spotten zoals bruine beren, dassen, wilde zwijnen, reeën en kleine zoogdieren.

Kom je voor een relaxvakantie naar Zuid-Frankrijk? Ga dan eens naar de verrukkelijke Côte d’Azur! Hier vind je een indrukwekkend rotsachtige kust met heerlijke stranden waar je eindeloos kunt zonnebaden. Ben jij echt een natuurmens, dan mag een bezoekje aan de Camargue echt niet missen. Hier vind je natuurverschijnselen zoals lagunes, zoutvlakten, meren, duinen en bossen. Grandioze natuurwandelingen gegarandeerd! Als een van de weinige gebieden in Europa vind je in de Camargue ook flamingo’s, stieren en witte paarden! Ook dieren zoals wilde eenden, zilverreigers, oeverlopers en steltlopers. De Provence is een ander gebied in Zuid-Frankrijk waar natuurliefhebbers zich zullen thuis voelen. Hier kun je genieten tussen de glooiende lavendelvelden en olijfbomen. Je kunt hier tevens kennismaken met de eeuwenoude rijke geschiedenis, wat reuze interessant is voor cultuurliefhebbers!

Onderneem de leukste activiteiten

Zuid-Frankrijk is meer dan alleen het blauwe water en de witte stranden waar men direct aan denkt. Breng tijdens je vakantie een bezoek aan historische steden als Arles, Avignon, Nimes, Carcassonne of Aigües-Mortes. Deze steden hebben meer dan 2000 jaar geschiedenis. Carcassonne en Aigües-Mortes zijn beide versterkte steden, gebouwd om Frankrijk te beschermen tegen Spanje. In Arles en Nimes waan je je terug in de tijd van de Romeinen, hier kun je onder andere nog een amfitheather vinden. In Avignon is een prachtige bekende brug, nog uit de tijd van de pausen, die zeker een bezoekje waard is.

Naast de geschiedenis heeft Zuid-Frankrijk ook een erg divers landschap heeft, zijn er ook veel verschillende activiteiten om te ondernemen. Verblijft u in het gebied de Camargue, breng dan een bezoek aan de lagunes van Salin de Giraud, een gebied waar vroeger zout werd geproduceerd. Bezoek de fabriek, ga paardrijden of zwemmen en wacht ook zeker tot de zon ondergaat. De zonsondergang hier is een onvergetelijke ervaring! Bekijk de mooiste glamping accommodaties in Zuid-Frankrijk op deze pagina!