Groepsaccommodatie Belgie

Groepsaccommodaties zijn perfect voor grote groepen. Familietripjes, grote vriendengroepen, uitstapjes met je werk, … Het kan allemaal! De rode draad hierin is echter de natuur; ongeacht de reden van je uitstap, je kan steeds rekenen op een prachtige groene omgeving!

Lees meer over groepsaccommodatie Belgie

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Groepsaccommodatie België

Ga je met een grote groep op vakantie maar weet je nog niet waarheen? Blijf dan gewoon in eigen land! Natuurhuisje heeft de mooiste groepsaccommodaties middenin de natuur, waar je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie zult beleven. Groepen hebben in een groepsaccommodatie in België alle ruimte om samen te genieten, maar ook is er genoeg ruimte om je even terug te trekken. De meest unieke groepsaccommodaties in België vind je bij Natuurhuisje!

Voor elk gezelschap en voor elke leeftijdscategorie valt er in eigen land volop te beleven en dat maakt het een heel geschikt vakantieland om samen een groepsaccommodatie te huren. Van sportieveling tot rustzoeker en van jong tot oud, iedereen is hier welkom. Met de auto zit je in een paar uurtjes al op de mooiste plekjes in de Belgische natuur waar jij jouw perfecte groepsaccommodatie kunt vinden. Heuvels, rivieren, weilanden en bossen: je hebt het allemaal in België. Iedereen in de groep zal zich dus optimaal vermaken in de Belgische natuur!

Ontdek de prachtige natuur in eigen land

De natuur is ontzettend divers in België. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Ardennen? Hier vind je vele rivieren, rotsen, groene heuvels en de mooiste dorpen. De Ardennen is dan ook een waar avonturiersparadijs, en Natuurhuisje heeft vele groepsaccommodaties in deze regio. In de verschillende natuur parken zijn verschillende flora en fauna terug te vinden die typisch zijn voor de Ardennen. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten.

Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. Enkele dieren die je kunt tegenkomen zijn de zwarte ooievaar, de Europese bever, ijsvogel, koningspage en ruigpootuil. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. De natuurparken in de Ardennen hebben ook prachtige flora, zoals de koningsvaren, aapjesorchis, zonnedauw en lichtgevend mos.

In het Duitstalig deel van België ligt een mooi, maar minder bekend gebied. De Hoge Venen is een natuurreservaat dat deel uitmaakt van de Ardennen en de Eifel. Dit landschap bestaat voornamelijk uit hoogveengebieden, maar je vindt er ook weiden, bossen en heide. In dit gebied vind je erg zeldzame plantensoorten, maar ook nog wat wilde dieren. Dieren zoals de lynx, edelhert en het wilde zwijn leven hier nog allemaal. Deze kun je met een beetje geluk zelfs spotten vanuit jouw groepsaccommodatie! Verblijf je aan de kust? Dan vind je in de buurt van de Belgische stranden mooie natuurgebieden waar je je hart kunt ophalen in de natuur. Wat dacht je van natuurgebied de Westhoek? Dit is het grootste duingebied van de Vlaamse kust, en wordt gekenmerkt door glooiende duinlandschappen. Je vindt hier zowel strand-, voor- en stuifduinen.

De leukste activiteiten

De Ardennen is dan ook een waar avonturiersparadijs, en Natuurhuisje heeft vele groepsaccommodaties in deze regio. Je kunt hier onder andere doen aan rotsklimmen, raften, kanoën en mountainbiken. Dit zijn activiteiten die je in Nederland niet zo snel zult kunnen doen. Uiteraard kun je ook gewoon genieten van een rustige wandeling of fietstocht door de mooie bossen, de glooiende heuvels, genietend van de mooiste vergezichten. Stop zeker eens onderweg in een typisch dorpje, waar je kunt genieten van de lekkerste lokale speciaal biertjes!

Ben je liever dichtbij zee? Dan zijn er talloze mogelijkheden in België om te verblijven dichtbij de kust. De kustplaatsen van België worden gekenmerkt door lange stranden, gezellige boulevards die rijk zijn aan vele winkels en heerlijke restaurants. Er zijn tijdens de zomervakantie genoeg plaatsen nabij het Belgische strand waar je de drukte kunt ontlopen. Je verblijft dan buiten de officiële dorpen, maar nog wel op een goede loop- of rijafstand van het strand. Heerlijk voor een geslaagde zomervakantie! Op de Belgische stranden kun je de mooiste strandwandelingen maken, maar ook kun je op vele plekken surfen, waterskiën en op de bananenboot. Leuk voor jong en oud!

Een van de bekendste plekken in België zijn toch wel de Grotten van Han, zeker een bezoek waard wanneer je een groepsaccommodatie in de buurt hebt. Dit is zowel een aanrader voor jong als voor oud! Of bezoek de streek rond Bouillon, met haar imposante burcht. Maak prachtige wandelingen door de bossen of kom tot rust onder het genot van een biertje op een van de terrassen langs de rivier de Semois. Maar ook meer naar het oosten toe vind je prachtige landschappen. In het oosten van het land vind je het park de Hoge Venen. Dit is een erg mooi gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de buurt vindt je leuke plaatsen als Monschau, Malmedy en Spa, zeker een aanrader om te bezoeken.

Het weer in België

In België kun je het hele jaar door heerlijk vertoeven in een van onze natuurhuisje. Er is geen beste reisperiode, dit is namelijk afhankelijk van je reisdoel en je verwachtingen. Het is wel altijd een goed idee om van te voren te weten wat voor weer het wordt, zodat je weet wat je kan verwachten tijdens je vakantie. In het voorjaar begint de natuur in België op te leven. De bomen krijgen bladeren, de vogels gaan weer zingen en bloemen beginnen te bloeien. Het voorjaar is dus een ideale periode om de prachtige natuur in België eens goed waar te nemen. Maar ook de zomer, herfst en winter zijn geschikt om op vakantie te gaan in eigen land! In de herfst zijn de temperaturen vaak nog aangenaam en je kunt genieten van de veranderingen die plaatsvinden in de natuur.

In de zomer kun je genieten van de heerlijke zomerzon. Normaal gesproken komt het kwik in de zomermaanden nauwelijks boven de vijfentwintig graden, maar op heldere zomerdagen kan de temperatuur oplopen tot boven de dertig graden Celsius. Op deze dagen is het verstandig om jezelf goed in te smeren, en als je iets actiefs gaat doen, zorg dan zeker voor genoeg water.