Groepsaccommodatie Nederland

Nederland mag dan niet het land bij uitstek zijn waar mensen aan denken bij het woord ‘vakantie’, maar toch zijn er op eigen bodem tal van mogelijkheden en activiteiten die je een vakantiegevoel kunnen geven. Ongeacht de regio waar je naartoe wil, zijn er populaire trekpleisters die vooral zeer aangenaam zijn om in groep te doen. Heerlijk wandelen met de familie, een fietsvakantie met je werk of gewoon even uitwaaien met je vrienden, alles is mogelijk! De beste manier om optimaal van je vakantie of weekendje weg te genieten, en dan met een vakantiehuisje dat uitgerust is voor grote groepen. Meerdere grote slaapkamers en een grote eetkamer, meer heb je niet nodig!

Lees meer over Groepsaccommodatie Nederland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Groepsaccommodatie Nederland

Ongeacht de regio waar je naartoe wil, zijn er populaire trekpleisters die vooral zeer aangenaam zijn om in groep te doen. Heerlijk wandelen met de familie, een fietsvakantie met je werk of gewoon even uitwaaien met je vrienden, alles is mogelijk! De beste manier om optimaal van je vakantie of weekendje weg te genieten, en dan met een vakantiehuisje dat uitgerust is voor grote groepen. Meerdere grote slaapkamers en een grote eetkamer, meer heb je niet nodig!

Nederland beschikt over tal van natuurgebieden en bossen waar je meer dan genoeg rust (of avontuur) en kan vinden. Vooral voor groepen is de natuur echt een zaligheid om in te vertoeven. Kenmerkend voor Nederland zijn de vele waters die het land rijk zijn en die vooral de natuur compleet maken.

De natuur in Nederland

Richting het Noorden van het land kom je bijvoorbeeld in het Natuurpark van de Drentsche Aa, een zeer groot beek- en esdorpenlandschap in Drenthe. Dit gebied wordt gekenmerkt door tal van kleine stromen die zich kronkelend een weg zoeken door het landschap. Een ander gebied dat dan weer populair is bij vogelspotters is de Klutenplas, waar tal van vogels neerstrijken en te bewonderen zijn. Iets naar onder richting Amsterdam kom je dan twee enorme meren tegen, namelijk het Markermeer en het Ijsselmeer. Niet alleen is hier waterpret verzekerd tijdens de warmere maanden, er zijn ook tal van prachtige dieren te bewonderen in het wild, zoals herten, schotse hooglanders en duizenden vogels. Een absolute aanrader!

Meer richting het midden van het land stoot je dan weer snel op wilde bossen zoals bij het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit gebied is enorm rijk aan wilde loof- en naaldbossen, en zijn dus een droom om door te wandelen of fietsen. Ook kinderen kunnen hier uren spelen en zich onderdompelen in de heerlijke natuur. De zandverstuiving op verschillende plaatsen geeft de omgeving een Afrikaans karakter. Pal aan dit gebied ligt een ander nationaal park, de Veluwezoom, waar je vanop de Imbos een prachtig uitzicht hebt.

In het Zuiden van het land kan je als dierenliefhebber niet anders dan een bezoekje brengen aan de Nieuwkoopse Plassen, waar een grote populatie wilde otters leeft. In Nationaal Park De Maasduinen vind je dan weer andere unieke fauna zoals kraanvogels, buizerds en slangen. Tenslotte landen jaarlijks miljoenen vogels in het Nederlandse Waddengebied na hun trek naar het Zuiden voor de winter. Dit levert vaak prachtige taferelen op van gigantische zwerven die zich door de lucht begeven.

Ga er op uit

Je wilt eropuit gaan om het gebied te leren kennen. Wandelen of fietsen zijn dan ook populaire activiteiten voor natuurvakanties in Nederland. Gelukkig zorgen de vele kilometers aan wandelpaden en fietsroutes ervoor dat je op een actieve manier het landschap binnen eigen landsgrenzen kunt ontdekken. Ze zorgen ervoor dat je de hoogtepunten van een provincie niet hoeft te missen. Boek een natuurhuisje op een centrale locatie in het land óf ontdek de natuur aan de hand van een langdurige wandeling zoals door een deel van het Pieterpad, Kustpad, Pelgrimspad of Trekvogelpad te belopen.

Maar je kunt op veel meer manieren de natuurparken ontdekken. Wat denk je van met een bootje varen door de Biesbos, kanoën over het Veerse Meer, een parachutesprong voor de waaghalzen in Texel of mountainbiken in Limburg? Wie weet spot je nog één van de vele dieren die wonen in de natuurparken van ons eigen land. Zo heb je kans om het edelhert, het wilde zwijn, het ree, de das, de vos of één van de vele vogelsoorten te spotten. Deze leven namelijk in verschillende gebieden in heel Nederland.

Door de relatief korte afstand naar én de afstanden in Nederland vallen tijdens een vakantie cultuur en natuur ideaal te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf in Den Haag waar je kunt genieten van de stadse gezelligheid, maar waar je binnen no time op het heerlijke strand van Scheveningen bent om te zonnen. Ook vind je door het hele land bourgondische steden waar je op een typisch Nederlandse manier kunt genieten van al het goede in het leven. Een typisch bourgondische stad is bijvoorbeeld Maastricht. Hier zal je kunnen genieten op één van de vele terrassen onder het genot van een lekker borrelhapje en een lokaal speciaal biertje. Vanuit Maastricht zit je tevens binnen no time in de prachtige Limburgse heuvels waar je je hart kunt ophalen in de natuur onder het genot van een lange wandeling of fietstocht. Deze groene heuvels zijn echt uniek in Nederland!

Het onvoorspelbare Nederlandse weer

Het weer in Nederland kan erg onvoorspelbaar zijn. Over het algemeen zijn de winters en zomers relatief mild en is er gedurende het hele jaar kans op neerslag. Nederlandse zomers zijn meestal erg onvoorspelbaar en wisselvallig. Tijdens de zomer kan er een zeer grillig verloop zijn van temperaturen en weerbeeld, zo kan een warme en zonnige juni opgevolgd worden door een natte en grijze juli. Ook kan er zo ineens een hittegolf over het land trekken die opgevolgd wordt door flink wat regenbuien. De grootste kans op zon heb je langs de kust en dan vooral op de Waddeneilanden, de kop van Noord Holland en in Zeeland.

In de herfst zijn de temperaturen vaak nog aangenaam en als je dicht bij het strand verblijft kun je genieten van heerlijke strandwandelingen over een van de vele stranden. Daarna kun je lekker opwarmen in een strandtent, of in je vakantiehuisje! Verblijf je elders in het land dan is er ook genoeg te doen, al onze natuurhuisjes bevinden zich namelijk dichtbij de mooiste natuur! Ook de winters zijn onvoorspelbaar. In januari kan het ’s nachts tien graden vriezen, maar de temperatuur kan overdag ook weer oplopen tot ruim boven de 10 graden. Er valt de laatste jaren vaak onvoldoende sneeuw om een wit landschap te krijgen en ook is het vaak niet koud genoeg om te kunnen schaatsen. Verblijf je in Limburg, dan is er in de winter vaak wel kans op sneeuw, de meeste jaren kun je hier ten minste een paar dagen genieten van een wit landschap.