Lees meer over:

Groepsaccommodatie oud en nieuw

Wil je tijdens oud & nieuw er tussenuit met een groep, maar blijft het een uitdaging om een vakantiehuis te vinden waar jullie allemaal in passen? Uiteraard is het een stuk gezelliger om met een grote groep in één groot huis te verblijven in plaats van meerdere kleine vakantiehuisjes. Of je nu met (een deel van) je familie oud & nieuw gaat vieren, met een vriendengroep of met een sportclub, de gezelligheid van een groot vakantiehuis is ongekend. Zowel in België als in het buitenland zijn er allerlei vakantiehuizen die beschikbaar zijn tijdens oud & nieuw.

De diverse Europese natuur

In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. Elk land heeft zo zijn eigen flora en fauna, en doordat al onze vakantiehuisjes in de natuur gelegen zijn, zal je altijd wel een aantal dieren tegenkomen!

In de winter gaan veel dieren met winterslaap. De bossen lijken uitgestorven en er is niet veel te beleven. Zo graven bijvoorbeeld kikkers en padden zich in en zijn nauwelijks te vinden. Echter wordt het voor vogels met het koude weer wel moeilijker om voedsel te vinden. Het kan een leuk idee zijn om bij je vakantiehuisje tijdens de vakantie eens een pindaketting op te hangen of een vetbol. Hier komen vaak veel vogels op af! Dat veel dieren een winterslaap houden, betekend natuurlijk niet dat er niks te zien is in de natuur. Tijdens oud en nieuw zijn de landschappen nog steeds prachtig, en als je je warm genoeg aankleedt valt er buiten nog genoeg te beleven.

Activiteiten tijdens nieuwjaar

Oud en nieuw is de tijd om samen te zijn met familie en vrienden en daarom is het ook fijn als je hiervoor tijd vrij kunt maken. Urenlang spelletjes spelen ’s avonds, eindelijk die puzzel van 1000 stukjes maken en als klap op de vuurpijl een heuse bingo avond na heel de dag de klassieke kerstfilms gekeken te hebben. Zoveel tijd voor elkaar heb je helaas niet altijd en daarom is het juist fijn om hier extra aandacht aan te geven. Lekker samen lange wandelingen maken in de sneeuw of hiken in een mooi berggebied. Sta je liever op de skipiste? Dat kan natuurlijk ook! Heel de dag actief bezig zijn en na de tijd elkaar weer zien in de après-skihut! Een vakantie samen verbindt en zorgt voor extra positieve energie als je weer terug bent van vakantie. Op deze pagina vind je alle vakantiehuizen die geschikt zijn voor grote groepen, zodat jij makkelijk iets kan vinden wat bij je past.