Groepsaccommodatie West-Vlaanderen

Ben je op zoek naar een groepsaccommodatie voor jouw volgende teamuitje, familieweekend of vriendenweekend? Bekijk dan eens onze groepsaccommodaties in West-Vlaanderen. Groepsaccommodaties zijn natuurlijk ideaal wanneer je bijvoorbeeld met het sportteam, de vriendengroep of de hele familie weg wilt. Voor alle soorten en maten is er wel een geschikte accommodatie te vinden. West-Vlaanderen is de provincie in het noordwesten van het land, grenzend aan Nederland.

Lees meer over groepsaccommodatie West-Vlaanderen
Lees meer over:

Groepsaccommodatie West-Vlaanderen

Ben je op zoek naar een groepsaccommodatie voor jouw volgende teamuitje, familieweekend of vriendenweekend? Bekijk dan eens onze groepsaccommodaties in West-Vlaanderen. Groepsaccommodaties zijn natuurlijk ideaal wanneer je bijvoorbeeld met het sportteam, de vriendengroep of de hele familie weg wilt. Voor alle soorten en maten is er wel een geschikte accommodatie te vinden. West-Vlaanderen is de provincie in het noordwesten van het land, grenzend aan Nederland. Het omvat een deel van de Belgische kustlijn, maar het gebied loopt ook redelijk ver het binnenland in. De groepsaccommodatie in West-Vlaanderen liggen allemaal midden in de natuur!

De natuur in West-Vlaanderen

Langs de Belgische kustlijn zijn verschillende groepsaccommodaties te vinden in de buurt van verschillende, bijzondere natuurgebieden. Hier liggen bijvoorbeeld natuurgebied de IJzermonde en natuurgebied de Westhoek. Ook natuurgebied Het Zwin ligt aan de kust in West-Vlaanderen. Vele zoutminnende plantensoorten en typische zeevogels zijn in het gebied aan te treffen. Aan de westkant van het gebied bevinden zich oudere duinen die vaak begroeid zijn met bossen. Aan de oostkant is er een groot getijdengebied dat in directe verbinding met de zee staat. Hier heeft het instromende zeewater veel invloed, en zijn er schorren en slikken. In mei en juni bloeit het roze gekleurde Engels gras. Andere bijzondere plantensoorten die hier groeien zijn het duizendguldenkruid, kustmelde, zeealsem, zilte greppelrus, walstrobremraap en klein glaskruid. Het gebied is ook belangrijk voor vogelsoorten. Hier komen vele reigersoorten en steltlopers foerageren. De prachtige zwart-wit gekleurde kluut, de steenloper en de zilverplevier zijn meestal wel te vinden.

Verder het binnenland in zijn er ook diverse natuurgebieden te vinden. Hier ligt bijvoorbeeld Wijnendale, een prachtig bosgebied met zowel naald- als loofbos en verschillende beekjes. Dit bos staat bekend om zijn voorjaarsflora en grote aantallen paddenstoelen in het najaar. In het voorjaar groeit het paarbladig goudveil langs de beken. Dit plantje heeft onopvallende bloemen, maar kan op sommige plekken langs de beek wel massaal opduiken. Soorten als bosanemoon en muskuskruid zijn in het voorjaar ook in het bos te vinden. Later in het jaar bloeien er andere plantensoorten, waaronder dalkruid en hengel. Enkele paddenstoelen die in het najaar te zien zijn, zijn de dennenvoetzwam en de grote sponszwam.

Je hoeft je geen moment te vervelen

Zowel in de bossen als op het strand kun je je vast prima vermaken! Er zijn namelijk vele mogelijkheden. Maak heerlijke strandwandelingen, ga zwemmen of huur een boot en ga een dag het water op. Geniet van de gezellige boulevards die vol staan met goede restaurants en leuke winkeltjes. Na een dagje strand kun je iets gaan eten in de gezellige strandtenten terwijl je geniet van de sfeer. De groepsaccommodaties bevinden zich meestal niet ver van een dorpskern vandaan, waardoor je ook gezellig met z’n allen een middagje de stad in kunt. De verschillende natuurgebieden liggen vol met prachtige wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes leiden. Op het erf van de groepsaccommodatie is vaak ook van alles te doen. Te midden van het groen kan samen gespeeld, gesport en gerelaxt worden.

Bekijk op deze pagina alle groepsaccommodaties die wij in West-Vlaanderen aanbieden!