Grote vakantiehuizen Zeeland

Wanneer je een vakantie aan het plannen bent voor een grote groep, dan is de kans groot dat je op zoek gaat naar grote vakantiehuizen. Uiteraard heb je geen zin in een eindeloze zoektocht en daarom kun je op deze pagina gemakkelijk vinden wat je zoekt!

Lees meer over Grote vakantiehuizen Zeeland
Lees meer over:

Grote vakantiehuizen Zeeland

Met de meeste zonuren van Nederland, uitgestrekte kustlijnen en prachtige natuurgebieden is de provincie Zeeland een fantastische vakantiebestemming in Nederland voor ontspannen vakantiedagen met een grote groep. Ben je op zoek naar rust, ruimte, natuur, ruime accommodaties én activiteiten voor meerdere personen? Ontdek vanuit een van de grote vakantiehuizen in Zeeland wat de provincie jullie te bieden heeft!

Zeeland heeft veel moois te bieden. Je kan er natuurlijk voor kiezen om bekende kustplaatsen als Vlissingen, Domburg en Goes te bezoeken. In deze plaatsen vind je genoeg gezellige restaurantjes en winkeltjes, maar natuurlijk ook havens, zee en strand. Natuurlijk is er naast de grotere kustplaatsen ook genoeg ander moois te ontdekken. Je kan de Zeeuwse mosselen en oesters ontdekken in Yerseke, genieten van het vier kilometer lange strand bij Breskens of wandelen door het prachtige natuurgebied Het Zwin. Kortom, Zeeland heeft genoeg te bieden en is de perfecte locatie voor een vakantie in Nederland.

Natuur in Zeeland

flora en fauna is dankzij de vele landbouwgronden, weilanden, bossen, duinen en kustgebieden geen gebrek. Krijg meteen een vakantiegevoel wanneer je over de duinen wandelt nabij Zoutelande en Dishoek die je een prachtig uitzicht bieden over Walcheren en de uitgestrekte stranden die zowel in de zomer als winter in trek zijn voor de nodige outdoor activiteiten, wandelingen en relax momenten. In het Verdronken Land van Saeftinge vind je het grootste Schorrengebied van Europa. Niet alleen de schorren, maar ook de slikken, dijken, polders, bossen en duinen laten tekenen van het eeuwenoude gevecht tussen land en zee zien.

De vele kreekjes en ondergelopen polders zijn bewijs van de aanhoudende strijd tegen het water. De Brouwersdam, Zeelandbrug en Deltawerken zijn sterke peilers voor de provincie en bieden je immense uitzichten over de woeste kant van de zee bij deze provincie. Het inmiddels brakke Veerse Meer biedt tal van mogelijkheden voor watersporters. Het uitgestrekte watergebied is fantastisch om doorheen te varen en te picknicken op een van de onbewoonde eilandjes. Watersporters kunnen hier windsurfen, wakeboarden, kanoën en nog veel meer activiteiten ondernemen. De natuur is overigens geliefd bij mensen én dieren. Zeeland kent een rijke flora en fauna. Bij Plan Tureluur op Schouwen-Duiveland vind je heel wat vogelsoorten, aan de kust leven zeehonden en bruinvissen en in de Manteling op de kop van Walcheren kun je zomaar een damhert tegen het lijf lopen.

Het dierenleven van Zeeland vindt voornamelijk onder water plaats. De vele waterpartijen, waaronder de Grevelingen en de Oosterschelde, vormen de leefomgeving van allerlei soorten dieren: garnalen, oesters, krabben, kreeften en verschillende andere soorten vissen. In de Grevelingen is er geen sprake van eb en vloed bewegingen. Hier leven vooral dieren die behoefte hebben aan rustiger water, zoals de verschillende soorten steurgarnalen. In de Oosterschelde is het onderwaterleven interessanter. Er is een enorme aanvoer van plankton door de stroming, hierdoor is het leven onder water op sommige plaatsen overweldigend. Het westelijke gedeelte, dat het dichtst bij de Noordzee ligt, is erg in trek bij vissen als de kabeljauw, zeebaars en de dodemansduim, een planktonfilteraar. Op rustigere plaatsen kun je op de zandbodem kokerwormen en platvissen tegenkomen.

De leukste activiteiten aan het strand

Zeeland is natuurlijk de provincie bij uitstek voor een strandbezoek in Nederland. Je kunt er dan ook heerlijk uitwaaien in de duinen of op het strand, met of zonder de hond. Uitrusten kan in één van de vele strandpaviljoens. Zeeland heeft zijn stranden opgedeeld in drie categorieën; natuurlijk, familie en watersport. Op de natuurlijke stranden vind u unieke planten zoals zee hulst en zeevenkel, en dieren als de nachtegaal en hooglandrunderen.

Bij het strand ’t Zwin kun je zelfs oude haaientanden vinden! Bezoek het strand Zwarte Polder om onder leiding van een gids het strand op te gaan. Op de speciale familiestranden zijn er speelfaciliteiten voor de kinderen en badmeesters om alles in de gaten te houden. Bij het strand van Ouddorp kun je zeehonden spotten als het laagwater is! Op enkele stranden is het toegestaan om verschillende watersporten uit te voeren. Ga hier surfen, kitesurfen, wakeboarden of blokarten. Het meest bekende strand onder watersporters is de Brouwersdam, hier zijn de golven meestal hoog en het is makkelijk te bereiken. In de buurt van Renesse zijn ook verschillende geschikte stranden te vinden!

De bruisende grotere steden, zoals Goes, Middelburg, Zierikzee en Terneuzen lopen op de schiereilanden over in natuurrijke omgevingen boordevol mogelijkheden. Stap door de modder over de laarzen paden bij Beveland, maak een fantastische strandwandeling van Domburg naar Zoutelande, fiets over de Deltawerken, mountainbike door de bossen of verken de kustregio’s van de eilanden door middel van lange wandeltochten. Zeeland is voor het hele gezin een groot avontuur. Leer meer over de kracht van de zee en de dieren die er leven in Neeltje Jans of via de zeenhondensafari bij Wemeldinge, bezoek een van de dierenparken of bezoek voor de verandering een van de sfeervolle dorpjes of steden, die in de zomer bol staan van leuke marktjes, activiteiten en gezellig terrasjes.

Onvoorspelbaar weer

Het weer in Zeeland kan erg onvoorspelbaar zijn. Over het algemeen zijn de winters en zomers relatief mild en is er gedurende het hele jaar kans op neerslag. Nederlandse zomers zijn over het algemeen onvoorspelbaar en wisselvallig. Tijdens een zomer kan er een zeer grillig verloop zijn van temperaturen en weerbeeld. Zo kan een warme en zonnige juni opgevolgd worden door een natte en grijze juli. Ook kan er zo ineens een hittegolf over het land trekken. Zeeland is een van de plekken in Nederland met de meeste kans op zon. Ook de winters zijn onvoorspelbaar. In januari kan het tien graden vriezen, maar de temperatuur kan overdag ook oplopen tot ruim boven de 10 graden.

Het is zeker aan te raden om goed naar de weersvoorspelling te kijken voordat je naar Zeeland gaat. Als het warm en zonnig is kun je de vakantie lekker op het strand doorbrengen, maar ook tijdens de winter is er genoeg te doen! Je kunt dan bijvoorbeeld een heerlijke wandeling maken en daarna ergens warme chocolademelk drinken, heerlijk!