Herfstvakantie Nederland

Hoewel vele Nederlanders met hun gezin het land uittrekken tijdens de herfstvakanties, is er in eigen land ook enorm veel te beleven. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om met hun kinderen de vele natuurgebieden te bezoeken die Nederland te bieden heeft. Elke regio heeft haar eigen parels, en stuk voor stuk kunnen ze wandelaars, avonturiers en natuurliefhebbers bekoren. Daarbij komt dat Nederland ook verschillende leuke pretparken heeft, ideaal om de kinderen mee naartoe te nemen.

Lees meer over herfstvakantie Nederland
Lees meer over:

Herfstvakantie Nederland

De herfstvakantie is de perfecte gelegenheid om er eens even lekker tussenuit te gaan met het hele gezin. De temperaturen zijn op de meeste plekken in Europa erg aangenaam, niet te warm en niet te koud! Dit is dan ook de ideale tijd van het jaar om er eens lekker op uit te gaan in de natuur. Dit kan in werkelijk alle landen in Europa, en het is vooral leuk met een Natuurhuisje! Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de natuur.

In Nederland vallen er nog heel veel prachtige plekken te ontdekken in de natuur. Het grote voordeel van een vakantie in Nederland is natuurlijk dat de afstanden ontzettend kort zijn. Hierdoor zit je binnen no time op bestemming en kun je optimaal genieten van de tijd die je hebt! Door de eindeloze polderlandschappen, duinen, bossen, stranden, heidevelden en coulissenlandschappen kun je eindeloos wandelen en fietsen, genietend van de pure natuur.

Ga de natuur in

Hoewel Nederland bekend staat als een goed bebouwd oppervlakte, blijft er nog talloze vierkante kilometers aan natuur over voor de natuurliefhebber. Iedere provincie heeft zo zijn eigen natuurgebieden- en parken die voorzien zijn van duizenden kilometers aan wandel- en fietspaden waarvandaan je de flora en fauna van desbetreffend gebied goed kunt leren kennen. Leer de kracht van de zee en het leven onder NAP kennen in Zeeland, wandel door de uitgestrekte bossen van Brabant, bezoek het glooiende landschap van Limburg, wandel over de heiden en langs de rivierbedingen van Gelderland, ontdek de hunebedden van Drenthe of ga wadlopen op één van de Wadden Eilanden in het noorden van het land.

In het noorden van het land kun je het Nationale Park Dwingelderveld bezoeken. Dit nationale park heeft het grootste aaneengesloten natte heidegebied in Nederland. Of breng een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je dieren zoals wilde zwijnen, vossen en edelherten kunt spotten terwijl je over de heide en door de bossen loopt. Meer dan de helft van dit Nationale Park bestaat uit bosgebied. De andere helft wordt gevuld met heideterreinen, open stuifzandgebieden en grasvlaktes. Houd tijdens een bezoek aan één van de wild observatiepunten rekening met de windrichting; zodra de dieren je ruiken zijn je kansen verkeken! In het park vind je vele soorten bijzondere vogel- en insectensoorten.

Wil je liever vogels spotten? Breng dan vooral een bezoek aan het Nationale Park De Biesbosch.

Dit nationale park heeft de internationale status van wetland. Dergelijke gebieden zijn internationaal belang voor grote aantallen vogels. Hier komen planten voor die een voorkeur hebben voor water. Twee bijzondere van deze planten zijn de spindotter en de driekantige bies. De spindotter is een variant van de dotterbloem die vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. Een andere plant die erg typerend is voor het Nationaal Park is riet. Vrijwel overal waar je kijkt is er wel een rietkraag te vinden. In 1988 is de bever met succes geherintroduceerd in dit gebied.

Onderneem de leukste activiteiten

Hoe kun je nu beter tot rust komen tijdens jouw last minute herfstvakantie dan in een accommodatie middenin de natuur? Wij zijn van mening dat er niets beters is! Zo ontsnap je echt even aan de dagelijkse sleur en aan de drukte van de stad, en kun je jezelf helemaal opladen met de kracht van de natuur. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen! Zij zullen zich als ware avonturiers voelen in de prachtige natuur, met zo veel ruimte om in bomen te klimmen, te spelen, te sporten en te ravotten. Volwassenen kunnen dan helemaal bijkomen op de veranda van de accommodatie of lekker binnen met een goed boek!

Je wilt eropuit gaan om het gebied te leren kennen. Wandelen of fietsen zijn dan ook populaire activiteiten voor natuurvakanties in Nederland. Gelukkig zorgen de vele kilometers aan wandelpaden en fietsroutes ervoor dat je op een actieve manier het landschap binnen eigen landsgrenzen kunt ontdekken. Ze zorgen ervoor dat je de hoogtepunten van een provincie niet hoeft te missen. Boek een natuurhuisje op een centrale locatie in het land óf ontdek de natuur aan de hand van een langdurige wandeling zoals door een deel van het Pieterpad, Kustpad, Pelgrimspad of Trekvogelpad te belopen. Maar je kunt op veel meer manieren de natuurparken ontdekken. Wat denk je van met een bootje varen door de Biesbos, kanoën over het Veerse Meer, een parachutesprong voor de waaghalzen in Texel of mountainbiken in Limburg? Wie weet spot je nog één van de vele dieren die wonen in de natuurparken in Nederland.

Door de relatief korte afstand naar én de afstanden in Nederland vallen tijdens een vakantie cultuur en natuur ideaal te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf in Den Haag waar je kunt genieten van de stadse gezelligheid, maar waar je binnen no time op het heerlijke strand van Scheveningen bent om te zonnen. Ook vind je door het hele land bourgondische steden waar je op een typisch Nederlandse manier kunt genieten van al het goede in het leven.

Niet te warm, niet te koud

Wanneer het einde van het jaar nadert, is iedereen hard toe aan een kleine break. Gelukkig is daar de herfstvakantie voor! Doordat deze vakantie tussen de zomervakantie en de kerstvakantie valt, zijn de temperaturen nog redelijk warm in Nederland. De hittegolven van de zomervakantie zijn al voorbij, maar de echte kou is ook nog niet echt aangebroken. In Nederland kan het weer in de herfstvakantie iets minder voorspelbaar zijn, het ene jaar zijn er heerlijke temperaturen, het andere jaar is er meer regen. Ga je dus naar Nederland op vakantie, dan is het handig als je vlak voordat je vertrekt goed naar de weersvoorspelling kijkt. Zo kun jij je goed voorbereiden op je vakantie!

Over het algemeen zijn de temperaturen in de herfst nog aangenaam en als je dicht bij het strand verblijft kun je genieten van heerlijke strandwandelingen over een van de vele stranden. Daarna kun je lekker opwarmen in een strandtent, of in je vakantiehuisje! Verblijf je elders in het land dan is er ook genoeg te doen, al onze natuurhuisjes bevinden zich namelijk dichtbij de mooiste natuur!