Kerstvakantie

Wie wilt er nu niet eens lekker tussenuit gaan in de kerstvakantie? Een vakantie tijdens de kerst is de ideale manier om even lekker tot rust te komen en te genieten met de hele familie van elkaars gezelschap en alle goede dingen in het leven. Een geschikte accommodatie kan de kerstvakantie echt compleet maken! En waarom zou je niet eens een aparte, unieke accommodatie boeken in de kerstvakantie met de hele familie? Dan wordt de kerstvakantie eens écht uniek en onvergetelijk. Met zijn allen in een Natuurhuisje middenin de natuur beleef je ongetwijfeld de beste kerstvakantie ooit! 

Lees meer over Kerstvakantie

15011 Natuurhuisjes

Kerstvakantie

Wie wilt er nu niet eens lekker tussenuit gaan in de kerstvakantie? Een vakantie tijdens de kerst is de ideale manier om even lekker tot rust te komen en te genieten met de hele familie van elkaars gezelschap en alle goede dingen in het leven. Een geschikte accommodatie kan de kerstvakantie echt compleet maken! En waarom zou je niet eens een aparte, unieke accommodatie boeken in de kerstvakantie met de hele familie? Dan wordt de kerstvakantie eens écht uniek en onvergetelijk. Met zijn allen in een Natuurhuisje middenin de natuur beleef je ongetwijfeld de beste kerstvakantie ooit! 

Een vakantiehuisje van Natuurhuisje is een erg leuk alternatief op bijvoorbeeld een all-inclusive vakantie. Misschien is het niet zo gemakkelijk om de keuze te maken voor een geschikte accommodatie tijdens de kerstvakantie, want je wordt volledig overrompeld door de grote hoeveelheid aanbiedingen voor kerstvakanties. Maar meestal zijn deze kerstvakanties allemaal in grootschalige hotels of in steden, of misschien voor all-in skivakanties. Ben jij deze standaard kerstvakanties beu en ben je eens toe aan iets anders? Dan zou je echt eens voor een Natuurhuisje moeten gaan! Middenin de natuur op jouw favoriete plek waar dan ook in Europa kun je een kerst in de natuur beleven, of dit nu dichtbij huis is of wat verder weg. In een Natuurhuisje bepaal je zelf wat je ontbijt en wat je ‘s avonds kookt. Helemaal voor de kerst kan het dus juist extra leuk zijn om een vakantiehuisje te boeken, want dan kun je optimaal een prachtig kerstmaal koken met al je familie en vrienden. 

Kerst is dé periode in het jaar om samen te zijn met familie en vrienden. Tijdens de feestdagen in december staat alles in het teken van het samen zijn, samen eten, samen spelletjes spelen, samen kletsen, samen koken en samen leuke uitstapjes doen. Er zijn natuurlijk vele mensen die dit doen vanuit huis, maar waarom zou je niet eens voor een unieke kerst kiezen en de feestdagen doorbrengen in een Natuurhuisje middenin de natuur van Europa? Hier beleef je eens een totaal andere kerst dan dat je gewend bent, zo middenin de natuur omringd door pure rust en schoonheid. Met het hele reisgezelschap kun je dan van alles gaan ondernemen in de natuur, of juist lekker binnen blijven zitten om vanuit de warme accommodatie het prachtige witte winterlandschap te bewonderen. Het kan allemaal vanuit een Natuurhuisje! In al onze huisjes kun je ieder geval rekenen op veel knusheid, warmte, ruimte en rust om je heen. 

Een witte kerst kunnen we je niet garanderen, maar wel een onvergetelijke kerstvakantie in de natuur. Met een beetje geluk valt er natuurlijk wél sneeuw en kun je genieten van een prachtige witte kerst! Je kunt in ieder geval alle kanten op vanuit je Natuurhuisje, of je nu in Spanje, België, Nederland, Frankrijk of Italië kerst wilt vieren! 

Vakantie in een Natuurhuisje

In een Natuurhuisje beleef je een geheel andere vakantie dan in een grootschalig hotel of appartementencomplex, bijvoorbeeld. In een Natuurhuisje tijdens kerst verblijf je namelijk op een kleinschalige plek, vol met knusheid, gezelligheid, leuke details, en natuurlijk prachtige natuur om je heen. Ideaal dus voor iedereen die graag de rust opzoekt tijdens kerstmis! Vanuit je Natuurhuisje kun je dan met het gehele kerstgezelschap winterwandelingen, fietstochten, ruitertochten of langlauftochten maken, afhankelijk van het gebied waar je verblijft. Je kunt namelijk Natuurhuisjes door heel Europa vinden! Wil je op wintersport? Dan hebben wij talloze huisjes in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Ga jij liever naar een andere bestemming met prachtige natuur? Kijk dan eens naar huisjes in Portugal, Italië of Griekenland. Uiteraard kun je ook dichtbij huis blijven en een kerstvakantie boeken in België of Nederland!

Natuurhuisjes vind je in alle soorten in maten. Daarom is er voor iedere kerstvakantie wel een geschikte accommodatie te vinden! Ga jij voor een typische kerstvakantie in de sneeuw? Ga dan eens voor een typische, knusse blokhut of een chalet. Vanuit deze accommodaties zit je vaak zo in de mooiste bergen! Ga je met een groot reisgezelschap en kan je goed dat extra beetje ruimte en luxe gebruiken? Kijk dan eens naar vakantieboerderijen of vakantievilla’s, middenin de natuur en ver weg van het massatoerisme. Hier kunnen jullie je helemaal focussen op het samen zijn en het kerst vieren! Ga je met je liefje een romantische kerstvakantie beleven? Ga dan eens voor een romantische B&B in de natuur. Met de kinderen op pad? Denk dan eens aan een safaritent of boomhut!

Activiteiten tijdens de kerstvakantie

Met Kerst is het leuk om wat extra aandacht te besteden aan een bijzonder recept. Zo is er natuurlijk de Kerst klassieker: kalkoen. Maar er zijn ook tal van andere recepten te verkrijgen. Als je je dan toch bevindt in een vakantiehuisje in de natuur, dan kan een hoofdgerecht dat bestaat uit wild toch eigenlijk niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan wat minder gangbare gerechten als wild zwijn, edelhert of fazant. Je kunt in je Natuurhuisje van alles bereiden met het reisgezelschap, want alle keukens zijn uitstekend uitgerust om de heerlijkste gerechten te kunnen koken! 

Je kunt in de kerstvakantie natuurlijk ook lekker de natuur intrekken, ook al kunnen de temperaturen nogal laag zijn. Je zult zien dat tijdens een winterwandeling in de kerstvakantie die frisse neus toch best wel lekker is! De In de winter gaan veel dieren met winterslaap. De bossen lijken uitgestorven en er is niet veel te beleven. Zo graven bijvoorbeeld kikkers en padden zich in en zijn nauwelijks te vinden. Echter wordt het voor vogels met het koude weer wel moeilijker om voedsel te vinden. Het kan een leuk idee zijn om bij je vakantiehuisje tijdens de kerstvakantie eens een pindaketting op te hangen of een vetbol. Hier komen vaak veel vogels op af! Er valt dus echt nog wel íets te zien qua flora en fauna tijdens de kerstvakantie. Ga je wat verder Europa in? Dan kun je op nog veel meer flora en fauna rekenen!

Kan je niet wachten om een vakantiewoning te boeken in de kerstvakantie na het lezen van deze informatie? Kijk snel rond tussen de Natuurhuisjes die nog vrij zijn met Kerst.