Krokusvakantie Nederland

De krokusvakantie wordt ook wel de voorjaarsvakantie of de carnavalsvakantie genoemd, en valt halverwege februari. Dit is dan ook een ideale periode om er eens lekker tussenuit te gaan met het gezin naar een fijne plek in buurland Nederland. Een vakantie in de krokusvakantie is de ideale manier om eens lekker tot rust te komen middenin het schooljaar, en dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje!

Lees meer over krokusvakantie Nederland
Lees meer over:

Krokusvakantie Nederland

De krokusvakantie wordt ook wel de voorjaarsvakantie of de carnavalsvakantie genoemd, en valt halverwege februari. Dit is dan ook een ideale periode om er eens lekker tussenuit te gaan met het gezin naar een fijne plek in buurland Nederland. Een vakantie in de krokusvakantie is de ideale manier om eens lekker tot rust te komen middenin het schooljaar, en dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje!

Wanneer je in het voorjaar aan ontspanning toe bent en je even niet wil nadenken over werk en alle dagelijkse taken, dan is een aantal dagen weg tijdens de carnavalsvakantie de perfecte oplossing! Je hoeft niet altijd lang weg om toch even helemaal tot rust te komen. Tijdens een korte vakantie heb je genoeg tijd om alles wat moet even los te laten en alles dat mag te omarmen. Je kunt je tijdens jouw vakantie even helemaal terugtrekken van het dagelijks leven door te genieten van de rust in het midden van de natuur.

Trek de natuur in

Nederland heeft volop mogelijkheden voor echte natuurliefhebbers en er zijn ook nog genoeg bezienswaardigheden te ontdekken, die je vast nog nooit gezien hebt. Ga bijvoorbeeld eens een weekje naar de Veluwe, waar je urenlang kunt wandelen en verrast wordt door de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

De Veluwe

Iedereen kent natuurlijk ‘the big five’, maar wist je dat de Veluwe zijn eigen big five hebben? Okee, natuurlijk bestaat die niet uit leeuwen en neushoorns (gelukkig maar!), maar toch zijn het een paar indrukwekkende dieren, die je absoluut gespot wilt hebben tijdens je verblijf op de Veluwe. De big five bestaat uit: het wilde zwijn, het edelhert, de vos, de ree én natuurlijk de Schotse Hooglander. Wanneer je op eigen houtje de Veluwe gaat ontdekken is de kans natuurlijk niet heel groot dat je deze 5 dieren allemaal tegenkomt. Laat je daarom dus eerst goed informeren door de boswachter of trek er extra vroeg in de ochtend op uit en wees zo stil mogelijk! Op die manier is de kans het grootst dat je 1 van deze bijzondere dieren kunt spotten en dat je ze natuurlijk niet meteen wegjaagt. Wil je foto’s gaan maken, vergeet dan je telelens niet, want wanneer je te dichtbij komt, maken ze zich snel uit de voeten.

Het Drielandenpunt

Een prachtig stukje natuur met een uitzicht dat absoluut magisch is te noemen, vind je nét op de grens. Het Drielandenpunt vind je namelijk in Vaals, waar dus de landen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Ben je er nog nooit geweest, dan weet je niet wat je ziet. Ben je er wel al eens geweest, dan overtreft het de tweede keer absoluut je verwachtingen weer. Het drielandenpunt is het hoogste punt van Nederland (323 meter!). Het uitzicht dat je er treft is gewoonweg geweldig.

De Biesbosch

Wil je liever vogels spotten? Breng dan vooral een bezoek aan het Nationale Park De Biesbosch. Dit nationale park heeft de internationale status van wetland. Dergelijke gebieden zijn internationaal belang voor grote aantallen vogels. Hier komen planten voor die een voorkeur hebben voor water. Twee bijzondere van deze planten zijn de spindotter en de driekantige bies. De spindotter is een variant van de dotterbloem die vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. Een andere plant die erg typerend is voor het Nationaal Park is riet. Vrijwel overal waar je kijkt is er wel een rietkraag te vinden. In 1988 is de bever met succes geherintroduceerd in dit gebied. Misschien spot jij er wel één tijdens een speciale fluister-bevertocht!

Activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie

Het Nederlandse polderlandschap biedt vele mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een flinke wandel- of fietstocht? Of verken jij de natuur rondom het vakantiehuis liever vissend met een bootje vanaf het water? Ook dat is namelijk mogelijk. Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark, museum of dierentuin tot de mogelijkheden. Veel verhuurders hebben in hun natuurhuisje een informatiepakket voor je klaarliggen met daarin allerlei tips voor activiteiten en dagjes uit in de omgeving. Ze voorzien je dan ook persoonlijk graag van tips.

Veel vakantiehuisjes beschikken tegenwoordig over een wifi-internetverbinding. Dit maakt het net een tikje makkelijker om ideeën voor een dagje uit te vinden, wat helemaal prettig is wanneer het weer bijvoorbeeld een keer wat minder is en gemaakte plannen last-minute gewijzigd moeten worden. Wil je alvast plannen maken vóór vertrek? Denk dan eens aan een bezoek aan het Zeehondencentrum in Pieterburen (Friesland), cultuur snuiven in Hanzesteden die barsten van de rijksmonumenten, suppen op de Vinkeveense Plassen, uitgaan in bruisende steden als Amsterdam (Noord-Holland) of Utrecht, het maken van een herfstwandeling over het strand of dineren in een sfeervol plattelandsdorpje in bijvoorbeeld Groningen of Noord-Brabant.

Het Nederlandse klimaat

Voor velen is het de ultieme luxe om tijdens de krokusvakantie even vakantie te gaan vieren en helemaal op te laden. Dit doe je dan ook perfect tijdens deze vakantie. Rond deze tijd van het jaar zijn de temperaturen meestal aangenaam genoeg om in te buitenlucht te zijn, niet te warm, maar ook niet meer heel erg koud. Dit geldt voor zowel in België als in het buitenland! In Nederland kan het nog wel eens wisselvallig zijn tijdens de krokusvakantie, bekijk dus van te voren even naar de weersvoorspelling zodat je niet midden in een regenbui terecht komt. Gelukkig is er in Nederland ook genoeg te ondernemen als het weer een beetje tegenzit!

Als jij ervan houdt om actief te zijn in de natuur, is dit dus de ideale tijd van het jaar om eropuit te gaan. Je zult namelijk nog niet weg bakken van de hitte waardoor je heerlijk actief kunt zijn in de buitenlucht. Ook ontloop je tijdens de krokusvakantie het massatoerisme van de zomervakantie! Ben jij dus niet zo van de te drukke plaatsen en de te hoge prijzen van het hoogseizoen? Ga dan eens op vakantie tijdens de krokusvakantie!