Last minute Algarve

Last minute Algarve

Lees meer over last minute Algarve
Lees meer over:

Last minute Algarve

Een vakantie naar een van de bekendste kustplaatsen in Portugal? Dat kan wanneer je een vakantiehuisje in Algarve huurt. Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal en meteen een erg bijzonder stuk van Portugal. Algarve heeft een erg divers landschap van rotsen tot helderblauwe wateren met witte zandstranden. Niet elke vakantie hoeft weken van te voren te worden gepland. Soms ben je toe aan een weekend weg en heb je behoefte aan rust en ontspanning.

De natuur in Algarve

Met een kustlijn van maar liefst 200 meter lang met kleine baaitjes en indrukwekkende kliffen, heb je hier een prachtige plek om te wandelen. Naast rustige stranden zijn er ook stranden waar heerlijk gesurft kan worden op de wilde oceaan. De indrukwekkende rots stranden van de Algarve zijn niet voor niets al vele malen verkozen tot de mooiste van Europa. De steile kliffen zijn te vinden tussen Faro en Cabo de São Vicente bij Sagres. Ook zijn er meerdere plekken waar de rotsen grotten hebben die te bezoeken zijn. Bij Praia da Falesia vind je rotsen die prachtig oranje-rood zijn. Maar ga zelf vooral ook op ontdekkingstocht naar de vele verborgen rotsstrandjes.

Aan de kust van de Oost-Algarve ligt het unieke natuurgebied Parque Natural da Ria Formosa. Het is een 60 kilometer lang lagunegebied tussen Faro en Tavira. Er zijn onder andere eilanden, moerassen, zandbanken, dennenbossen en zoetwatermeren. Hierdoor is het een thuis voor bijzondere planten, dieren en vele trekvogels. Op deze plek leeft zelfs de grootste kolonie zeepaardjes van heel Europa. Een andere fijne plek voor natuurliefhebbers is de Serra de Monchique in het binnenland van de westelijke Algarve. Bossen met kurkeiken, eucalyptus en fruitbomen schetsen de perfecte plek voor een wandeling. Zo kun je bijvoorbeeld naar de top klimmen van de hoogste berg in deze regio: de Fóia op 902 meter. Dit geeft je een geweldig uitzicht over de hele omgeving, inclusief de oceaan.

Er is genoeg te doen tijdens een vakantie

Door de lange kustlijn van maar liefst 832 kilometer, is het strand nooit ver weg tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Portugal. Naast zonnebaden en uitrusten, is Portugal ook een populaire bestemming om te surfen. Er wordt ook wel beweerd dat je in Portugal 364 dagen van het jaar kunt surfen, dus dat kan bijna niet misgaan. Het strand is natuurlijk sowieso altijd erg fijn om te bezoeken tijdens je vakantie. Alleen al wandelen over het zand met daarbij het geluid van de zee op de achtergrond, werkt vaak zeer ontspannend. Ga je voor ontspanning, breng dan dus absoluut een bezoekje aan het strand.

Portugal barst van de monumenten waarvan velen op UNESCO ’s werelderfgoed lijst staan. Maak vooraf een selectie van de monumenten die je het interessants lijken en ga er een dagje op uit om deze monumenten te bezoeken. Je zult versteld staan van de Portugese architectuur die je zult zien waarin maritieme elementen en symbolen uit de ontdekkingsreizen zijn opgenomen. Neem je tijd en laat het allemaal tot je komen. Bekijk hier onze last minute natuurhuisjes in de Algarve!