Last minute april

Last minute april

Lees meer over last minute april
Lees meer over:

Last minute april

In de maand april op vakantie gaan is een goed idee wanneer je de drukte van de zomervakantie voor wilt zijn. Een ander voordeel is dat het vaak goedkoper is om in april op vakantie te gaan. April is de ideale maand om er even tussenuit te gaan. Bij Natuurhuisje hebben we last minute genoeg vakantiehuisjes beschikbaar voor tijdens de meivakantie, die vaak eind april al begint, of daarbuiten, of je nu wilt genieten van de zon of juist dichter bij huis op vakantie wilt.

Niet elke vakantie hoeft weken van tevoren te worden gepland. Soms ben je toe aan een weekend weg en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Een spontane last minute vakantie in april kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt.

De afwisselende landschappen in Europa

De natuur in Europa is erg divers, dit zorgt voor een interessante flora en fauna. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën.

Eén van de bekendste bosrijke gebieden in eigen land is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. Vlaanderen kenmerkt zich voornamelijk door de uitgestrekte landbouwgebieden. Ook in Portugal vind je een afwisselend landschap. Het Noorden van Portugal is bergachtig met daaromheen vrij vochtige en groene gebieden. Hier vind je vooral bomen zoals kastanjes, eiken, berken en pijnbomen. Het midden van Portugal is minder bergachtig en ook minder vochtig en groen dan het Noorden. In het Zuiden is het vooral wat droog en subtropisch.

In het zuiden van Frankrijk heb je bekende bergachtige gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën en aan de Atlantische kust is het minder bergachtig en kun je glooiende heidevelden vinden. Een vakantie naar Frankrijk kan een goed idee zijn voor vogelliefhebbers. Kraanvogels, reigers en andere trekvogels zijn vooral te vinden in de omgeving van Lac du Der-Chantecoq. Het gevarieerde Kroatië bestaat uit graslanden, heuvels, meren, dichtbeboste berggebieden en rotsachtige kustlijnen. De grote variatie in het landschap zorgt ervoor dat er in dit land een scala aan flora en fauna te vinden is, waaronder veel vogelsoorten. In de vele dichtbeboste gebieden in Kroatië leven onder andere beren, wolven en een paar zeldzame vogelsoorten.

Geniet van de vele mogelijkheden

Tijdens een last minute vakantie ergens in Europa kun je kiezen voor verschillende activiteiten. Ben jij het liefste actief bezig in jouw vrije tijd, dan kun je kiezen voor een prachtig natuurgebied waar je nog nooit geweest bent. Verken het gebied op de fiets, te voet of varend. Ben jij echt toe aan ontspanning en een moment voor jezelf? Natuurhuisje biedt ook accommodaties aan met sauna en zwembad. Zo heb je alles vlakbij huis en hoef je vanaf het verblijf niet meer verder te reizen! Is het strand jouw favoriete plek? Kies dan een natuurhuisje aan zee, zodat jij kan uitwaaien op het strand.

Ligt het huisje aan een meer dan kun je een bootje huren en gaan vissen! Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark, museum of dierentuin tot de mogelijkheden. Veel van de huisjes zijn tegenwoordig ook uitgerust met Wifi internetverbinding, dus wanneer je op de plaats van bestemming bent en het weer is net iets minder of je plannen veranderen last-minute, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om via internet nieuwe ideeën te vinden voor een dagje uit.

In de natuurhuisjes zelf kun je vaak ook informatie vinden over activiteiten in de omgeving. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden. Soms kan een activiteit ook gewoon niet actief, maar juist ontspannen zijn. Een wellness sessie is bijna synoniem voor ontspannen. Geniet van een hete sauna of een massagesessie, juist extra lekker na het maken van een lange strandwandeling.

Het weer in april

Voor velen is het de ultieme luxe om middenin het jaar even vakantie te gaan vieren en helemaal op te laden. Dit doe je dan ook perfect in de maand april. Rond deze tijd van het jaar zijn de temperaturen meestal perfect om in te buitenlucht te zijn, niet te warm en niet te koud. Dit geldt voor zowel in België als in het buitenland! Als jij ervan houdt om actief te zijn in de natuur, is dit dus de ideale tijd van het jaar om eropuit te gaan. Je zult namelijk nog niet weg bakken van de hitte waardoor je heerlijk actief kunt zijn in de buitenlucht. Ben jij bijvoorbeeld niet zo van de mega hitte in landen in Zuid-Europa zoals Portugal, Spanje en Italië?

Dan is april de ideale periode om hierheen te gaan. De temperaturen zijn dan namelijk aangenaam warm, waardoor je kunt wandelen en fietsen zonder het te heet te krijgen. Ook ontloop je tijdens een vakantie in april het massatoerisme van de zomervakantie! Ben jij dus niet zo van de te drukke plaatsen en de te hoge prijzen van het hoogseizoen? Ga dan eens op vakantie tijdens de paasvakantie!

Ga je naar de zon toe, zorg dan dat je goed bent voorbereid. Hoewel de temperatuur niet overal even hoog is, kan de zon nog steeds flink branden. Verblijf je ergens in Zuid-Europa, dan is het natuurlijk heerlijk om een vakantiehuisje met zwembad te hebben, zodat je heerlijk kunt afkoelen. Maar ook als je ergens verblijft zonder zwembad zijn er vaak genoeg plekjes waar je kunt afkoelen mocht het te warm zijn. Zorg vooral ook voor genoeg water als je een dagje actief bezig gaat!