Last minute Ardennen

Ben jij aan het zoeken naar die  perfecte last minute bestemming in eigen land? Denk dan eens aan de Ardennen! Deze prachtige regio dichtbij huis biedt alles wat natuurliefhebbers maar kunnen wensen. Prachtige heuvels, rotsformaties, rivieren en typische dorpen kenmerken deze regio, en je zit er natuurlijk binnen no time! Ideaal voor een last minute vakantie in eigen land dus! Op deze pagina vind je de mooiste accommodaties middenin de natuur van de Ardennen, allemaal geschikt voor een last minute boeking. 

Lees meer over Last minute Ardennen

967 Natuurhuisjes

Last minute Ardennen

Ben jij aan het zoeken naar die  perfecte last minute bestemming in eigen land? Denk dan eens aan de Ardennen! Deze prachtige regio dichtbij huis biedt alles wat natuurliefhebbers maar kunnen wensen. Prachtige heuvels, rotsformaties, rivieren en typische dorpen kenmerken deze regio, en je zit er natuurlijk binnen no time! Ideaal voor een last minute vakantie in eigen land dus! Op deze pagina vind je de mooiste accommodaties middenin de natuur van de Ardennen, allemaal geschikt voor een last minute boeking. 

De Ardennen zijn een natuurgebied en dat je vindt in het oosten van België, Noord-Luxemburg en een klein stukje van Frankrijk. Het landschap bestaat hier uit een bosrijk laaggebergte, dus aan prachtige groene vergezichten hier geen tekort. Je kunt hier volop actief zijn in de natuur, met bijvoorbeeld mountainbiken, fietsen en wandelen door de glooiende natuur. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om het water op te gaan kanoën of raften, voor de echte avonturiers! Maar natuurlijk kun je ook prima voor een rustvakantie in de Ardennen terecht, want met de pure natuur om je heen kun je pas écht tot rust komen en de werkdrukte vergeten. De heuvels en bossen in de Ardennen worden afgewisseld met pittoreske dorpen zoals je die alleen in de Ardennen kunt tegenkomen. Hier kun je kennismaken met de echte lokale cultuur van België zoals je die nergens anders vindt! 

Een last minute is voor vele mensen de perfecte vakantie. Het vrijheidsgevoel dat je krijgt van het op het laatste moment reserveren van een vakantie, is onbeschrijfelijk fijn. Het is zo fijn om enkele weken of soms zelfs dagen na het boeken al op pad te gaan! Een spontane beslissing zorgt bijna altijd voor de leukste tripjes. Daarom is een last minute vakantie ook zo leuk, zelfs in eigen land! Voor een last minute vakantie is het natuurlijk aan te raden niet te ver van huis op vakantie te gaan, omdat je anders te veel moet regelen. Een uiterst goed idee is het dus om in eigen land te blijven, in de Ardennen bijvoorbeeld! De Ardennen zijn een razendpopulaire last minute bestemming in eigen land, en dit is niet zo gek. Bij aankomst kun je dan gelijk vakantie gaan vieren, genietend van de prachtige groene landschappen en rivieren vanuit je comfortabele accommodatie van Natuurhuisje!

De kortingen die je kunt pakken tijdens een last minute vakantie is een enorm pluspunt. Doordat  de accommodaties die niet gevuld zijn toch verkocht moeten worden, bieden verhuurders de accommodaties vaak tegen scherpere prijzen aan. En daar kan jij van profiteren! Bij Natuurhuisje vind je vele last minute accommodaties in de Ardennen, die bijna allemaal tegen een verlaagde prijs worden aangeboden. Nog een reden om last minute op vakantie te gaan dus! Hetzelfde geldt natuurlijk voor de vliegtickets, maar aangezien je de Ardennen prima kunt bereiken met de auto is dit niet van belang. 

Je kunt het hele jaar door in de Ardennen terecht voor een last minute vakantie.  Zo kun je in de zomer natuurlijk genieten van alles dat je in de buitenlucht maar kunt doen in de Ardennen, zoals kanoën, raften en fietsen. De herfst is echter ook een prachtige periode om deze regio op te zoeken, want dan verandert het landschap met spetterende herfstkleuren en kun je heerlijke frisse wandelingen buiten maken. De herfst is tevens een ideale periode om een survivalweekend te houden in de Ardennen! In de winter kun je dan weer met een beetje geluk van witte winterlandschappen genieten, met heuvels bedekt met witte sneeuw. 

Last minute in een Natuurhuisje

Wij  raden het aan je last minute vakantie in de Ardennen te vieren in een accommodatie in de natuur. Want tijdens een vakantie in de Ardennen staat het buitenleven immers centraal, wat anders met die prachtige omgeving! Dit hebben wij bij Natuurhuisje helemaal begrepen, en daarom vind je hier de mooiste accommodaties middenin de natuur, geschikt voor ieder type reisgezelschap! In een Natuurhuisje kun je écht genieten in  de Ardennen, ver weg van het massatoerisme en de drukte en hectiek van de stad. Je waant je hier in een waar natuurparadijs, met hoge bomen, rivieren, heuvels en prachtige uitzichten. Word wakker met het geluid van de vogels en de wind door de bomen en laad weer even helemaal op met de kracht van de natuur! 

Alle accommodaties bij Natuurhuisje zijn helemaal uniek. Je kunt dus verwachten dat je hier geen plekken zoals grootschalige hotels en appartementencomplexen zult tegenkomen. Bij Natuurhuisje is het even helemaal wat anders! Zo kun je hier safaritenten, boomhutten, Bed and Breakfasts, vakantievilla’s, vakantieboerderijen en chalets vinden, middenin de glooiende natuur van de Ardennen. Al deze accommodaties worden gekenmerkt door hun kleinschaligheid, knusheid, huiselijkheid en rust. Voor ieder gezelschap is er wel de perfecte plek te vinden in de Ardenen. Denk bijvoorbeeld aan een romantisch chalet voor een weekendje weg met zijn tweeën, waarbij de natuur om je heen van de Ardennen ook echt bijdraagt aan de romantische sfeer. Een Bed and Breakfast is ook een gezellige optie, want hier zit het ontbijt inbegrepen en je verblijft in het huis of op het erf van de eigenaren. Voor groepen groter dan 8 personen zijn groepsaccommodaties in de Ardennen dan weer sterk aan te raden. Voor gezinnen met kinderen is een bungalow of safaritent helemaal het einde!

Natuur in de Ardennen

De Ardennen beschikken uiteraard om de meest prachtige natuur, rijk aan groene heuvels, bossen, meren en rivieren. Het is dan ook echt een avonturiersparadijs hier! Je kunt je dan ook wel voorstellen dat je de mooiste wandelingen kunt maken tijdens een last minute vakantie in de Ardennen. Een populair wandelgebied is de Hoge Venen, waar je veenmoerassen, heidevelden, graslanden en bossen kunt bewonderen. Ook de Dam van Gileppe en de Semois Vallei zijn spectaculair mooie wandelbestemmingen. Verken je de regio liever iets sneller? Dan zijn er talloze fietsroutes uitgezet die prima begaanbaar zijn voor toeristen. Over het fietsnetwerk kun je genieten van de mooiste, typische vergezichten. Maak onderweg zeker eens een tussenstop in een typisch dorp zoals Houffalize, Malmedy en Vielsalm! Een bekend stadje is Durbuy, een dorp met zo’n 400 inwoners dat bekend staat om de rivier de Ourthe die hier dwars doorheen loopt. Langs deze rivier leven vele soorten vogels, zoals de waterspreeuw en de grote gele kwikstaart. De natuur van de Ardennen zal zeker niet teleurstellen!