Last minute Bretagne

Last minute Bretagne

Lees meer over last minute Bretagne
Lees meer over:

Last minute Bretagne

Ben jij op zoek naar een last minute overnachtingsplek in Frankrijk, ver weg van het massatoerisme? Dan ben je bij Natuurhuisje aan het juiste adres. Op deze website heb je de keuze uit tientallen natuurhuisjes in Bretagne, een schiereiland aan de westkust van het Franse vasteland. Bretagne bevindt zich in Midden-Frankrijk en heeft een lange kustlijn. Ook last minute is er nog genoeg keuze!

Verken de prachtige natuur

Aangezien Bretagne een schiereiland is met maar liefst meer dan 2500 kilometer aan ongerepte kusten, heerst er een mild zeeklimaat met een zachte zomer. Langs de kust vind je de smaragdgroene zee en pittoreske badplaatsjes waar de typische gezellige sfeer van de regio duidelijk te zien is. In het Noorden en het Westen is de kust vooral erg ruig en wild en zijn er vaak kleine stranden te vinden in de baaien tussen de rotsen. De wanden van de brutaal hoge kliffen worden gekleurd door de grote diversiteit aan bloemen. Voor de wat langere stranden moet je in het zuiden zijn, hier is de kust wat lieflijker.

Het binnenland van Bretagne is groen en heuvelachtig met akkers en weilanden. Land en zee gaan zo in elkaar op dat er nauwelijks een scheiding gemaakt kan worden tussen kust en platteland. De heidevelden in het binnenland vormen een mysterieus landschap en kunnen bewonderd worden vanuit verscheidene uitkijktorens of vanuit een van de vakantiehuisjes.

Door de ligging van de regio zijn er veel zeedieren, zo ook dolfijnen. De scholen dolfijnen volgen de boten in de Iroise zee. Maar ook de grijze zeehond is op enkele plekken te spotten! Qua gevogelte zijn er diverse soorten meeuwen te spotten waaronder de welbekende zilverkleurige zeemeeuw, de grote mantelmeeuw en de drieteenmeeuw. In de natuurgebieden zijn ook nog allerlei dieren te spotten zoals de grote karekiet en de ijsvogel in Parc Naturel Régional de Brière, een moerasreservaat van maar liefst 40.000 hectare.

Wat te doen

Fietsfanaten zijn op de juiste plek in Bretagne. Met meer dan 1700 kilometer aan fietsroutes is er voldoende keuze voor een of meerdere tochten. Zo kan je bijvoorbeeld een deel van de Tour de Manche fietsen die over prachtige weggetjes door de groene binnenlanden, maar ook langs de kustgebieden komt. 80% van de route loopt over rustige groene wegen dus voor de natuurliefhebber zeker een prachtige route. Langs de kust van Bretagne zijn zeer veel vuurtorens te vinden, ook wel de gidsen van de zee genoemd. Een deel hiervan staan op het vaste land, maar een aantal bevinden zich in de zee en zijn toegankelijk met een gids.

Er is zelfs een heuse vuurtorenroute mét museum die je eventueel kunt volgen. Zoals eerder benoemd heeft Bretagne een erg variërend landschap, beleef het zelf en trek je schoenen aan voor een lange wandeling in de natuur. De adembenemende uitzichten zullen je verrassen en je zult vaak terugdenken aan dit moment van ongerepte natuur en rust. Wandelen langs de kapen als alles in bloei staat is ook zeker een ervaring om niet te missen. Bekijk de mooiste last minute vakantiehuisjes in Bretagne op deze pagina!