Last minute bungalow

Spontane vakantieplannen zijn het allerleukste. Het is echter niet altijd even makkelijk om een geschikte accommodatie te vinden als je last minute wilt vertrekken. De keuzes voor het type verblijf zijn erg groot en dit kan natuurlijk de zoektocht minder overzichtelijk maken. Ben je de standaard hotelovernachtingen een beetje zat en wil jij één dezer dagen al vertrekken? Kies dan voor een last minute in een bungalow.

Lees meer over last minute bungalows
Lees meer over:

Last minute bungalow

Niets is leuker dan spontaan een vakantie plannen. De blijdschap en gezonde spanning die hierbij komt kijken maakt het vaak allemaal nog verrassender dan een ver vooruit geboekte vakantie. Ben je plotseling een paar daagjes of een lang weekend vrij? En wil je liever niet thuis zitten, maar optimaal gebruik maken van deze vrije dagen? Ga er lekker op uit! Ben jij het zat om in een eentonig hotel te verblijven waar altijd precies hetzelfde ontbijt wordt geserveerd? Ga er dan lekker op uit en kies voor een last minute bungalow als vakantiehuisje!

Waarom een bungalow?

Wil je graag op vakantie maar verblijf je liever een keer niet in een hotel en wil je volledig de vrijheid hebben? Dan is een bungalow een geschikte accommodatie voor jou. Bungalows zijn er in alle soorten en maten, maar zijn vaak wat kleinschaliger. De meeste bungalows hebben alleen een begane grond waar de badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer(s) zich bevinden. Doordat de meeste bungalows van steen of hout worden gemaakt, hebben ze vaak een knusse uitstraling. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig om je vakantie hier door te brengen.

De afwisselende landschappen in Europa

De natuur in Europa is erg divers, dit zorgt voor een interessante flora en fauna. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën.

In België is gelukkig ook nog genoeg te ontdekken. Ondanks dat het een redelijk klein land is, zijn er nog veel dieren te vinden. De vele bossen bieden een leefgebied voor de vele verschillende diersoorten. Er groeien talloze houtachtige en kruidachtige planten, die een biotoop vormen voor de verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. In natuurreservaat de Hoge Venen vind je één van de meest ongerepte stukjes van het land. Hier komen vanwege het strenge klimaat, de neerslag en de lange winters een aantal zeldzame plantensoorten voor. Daarnaast lopen hier nog steeds wilde dieren rond.

Activiteiten die je kunt ondernemen

Wanneer je verblijft in een bungalow van Natuurhuisje verblijf je heerlijk midden in de natuur! Van daaruit kun je dan ook prima jouw vakantieland en omgeving gaan ontdekken. Zowel in eigen land als in de rest van Europa kun je prima terecht voor diverse activiteiten. Natuurliefhebbers kunnen dus iedere kans grijpen om wat tijd te spenderen in de natuur. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kun je vaak routes vinden. Vaak is er op het vakantiepark zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje.

Neem de fietsen gemakkelijk mee wanneer jullie met de auto op vakantie gaan en geniet tijdens de vakantie van je eigen, vertrouwde fiets. Kom niet voor verrassingen te staan en zorg ervoor dat je fiets in orde is. Hebben jullie geen fietsendrager of geen zin om de fietsen mee te slepen? Dan kun je meestal op diverse plaatsen terecht voor het huren van een fiets. Gelukkig kun je dit altijd even van tevoren op internet opzoeken. Op deze manier voel je je ook niet verplicht om elke dag te gaan fietsen en huur je gewoon de fiets wanneer je hem nodig hebt. Zo kun je gemakkelijk afwisselen gedurende de vakantie, tussen fietsen, wandelen en andere activiteiten. Ontdek de leukste plekjes op de fiets en vergeet natuurlijk niet een picknickmand mee te nemen! Onderweg kom je vaak de mooiste gebieden tegen waar je heerlijk kunt genieten van een pauze. Een hapje en een drankje daarbij maakt het helemaal compleet.

Geschikt voor elk seizoen

Het klimaat In Europa loopt uiteen van poolklimaat tot een subtropisch klimaat. Het mediterraan klimaat in het zuiden is warm en droog. De noordwestelijke en westelijke delen hebben een mild en over het algemeen vochtig klimaat, dat door de wind vanuit de Atlantische Oceaan wordt beïnvloed. In Midden- en Oost-Europa is het klimaat van een vochtig continentaal type, met koele zomers. Het klimaat is milder in vergelijking met andere gebieden op dezelfde breedtegraad door de invloed van de Golfstroom. De Golfstroom zorgt niet alleen voor warmer water langs de kusten van Europa, maar zorgt er ook voor dat de heersende westenwind wordt opgewarmd.

Een fijn aspect van een verblijf op een bungalow is dat je er het hele jaar door kunt verblijven. In tegenstelling tot kamperen, ben je tijdens een verblijf in een bungalow niet gebonden aan het weer. Je zit gegarandeerd lekker warm, knus en comfortabel in de bungalow met de lekkerste bedden en een goeie bank! Tijdens de herfst kun je bijvoorbeeld prachtige herfstwandelingen maken in de natuur vanuit je bungalow, genietend van de veranderende kleuren.

In de zomer kan je dan weer genieten van een ontbijtje op de patio, waarna je ook op pad kunt gaan in de natuur. Zelfs in de winter kan het niet verkeerd gaan in een bungalow! Zoek de gezelligheid op en met een beetje geluk kun je een sneeuwwandeling maken met een daarbij horend sneeuwballengevecht natuurlijk. Geniet daarna lekker van warme chocolademelk met slagroom bij de openhaard in je bungalow. Of kies ervoor om in de lente te gaan, wanneer je kunt genieten van de landschappen die weer kleurrijker worden en de bomen die haar bladeren weer laat zien.