Last minute Duitsland

Last minute Duitsland

Lees meer over last minute Duitsland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Last minute Duitsland

Op zoek naar een last minute naar Duitsland? Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in Duitsland middenin de natuur! Als je op zoek bent naar een last minute bestemming, dan is het natuurlijk handig als je niet té ver weg van huis gaat. Daarom is Duitsland de perfecte vakantiebestemming voor een last minute vakantie! Je vindt hier talloze prachtige natuurgebieden en je zit er zo met de auto of het openbaar vervoer!

Het veelzijdige landschap

Het Duitse landschap is erg veelzijdig, ook deels omdat het grenst aan maar liefst negen landen. In het zuiden vind je bergen, bosrijke heuvels en meren. Wat meer centraal in het land bevinden zich de rivieren en de romantische wijngebieden. Helemaal in het noorden van Duitsland vind je een laagvlakte en de Noordzeekust. Ook de hoogteverschillen zijn erg groot, het laagste punt ligt 2 meter onder zeeniveau en het hoogste punt ligt 2963 meter boven zeeniveau.

Duitsland beschikt over een groot aantal prachtige natuurparken, waaronder Nationaal park Kellerwald-Edersee. Dit meer, dat in het midden van het nationale park ligt, zorgt voor veel plezier bij zwemmers, zeilers en surfers. Daarnaast wordt het omringd door meer dan 50 bergen die bedekt zijn met beuken. Wil je meer van deze bossen ontdekken, dan is het aan te raden om dit landschap dieper in te gaan.

Hier heb je een grote kans om ooievaars, spechten, wilde zwijnen en vleermuizen tegen te komen. Binnen dit Nationale park vormen de beuk en de witte veldbies een groot onderdeel van het woud. Andere zeldzame bomen die hier voorkomen zijn de zomerlinde, Noorse esdoorn en elsbes. Voor een heerlijke last minute wandelvakantie is het een aanrader om naar het Nationaal park Hunstrück-Hochwald te gaan. Waan je in de schilderachtige omgeving met mysterieuze bossen, kabbelende beekjes, een kans om wolven te spotten én loop over de langste hangbrug van Duitsland, de Geierlay. Dit Nationale park staat ook wel bekend als het jongste park van Duitsland, het is namelijk aangelegd in 2015.

Ga er heerlijk op uit in de natuur

Het bewonderen van de natuur kun je prima afwisselen met uitstapjes naar pittoreske dorpjes of gezellige steden, die altijd wel in de buurt te vinden zijn. Of kies voor een heerlijke wandeling door een van de mooie regio’s in Duitsland. Een leuke last minute vakantiestad om te bezoeken is bijvoorbeeld Cochem, een prachtig stadje aan de Moezel. Je kunt Cochem op een erg leuke manier ontdekken, namelijk door de Sesselbahn te nemen.

Dit is een stoeltjeslift, die op 155 meter boven de stad hangt. Tijdens je tocht naar beneden of boven zie je de prachtige natuur die Cochem te bieden heeft. Het Zwarte Woud is ook erg prachtig om te wandelen, het staat bekend als het grootste middelgebergte van Duitsland. Waan jezelf in het grootste bosgebied van Duitsland, met wel duizenden hectaren statige naaldwouden. Als je goed luistert hoor je wellicht de lokroep van de auerhoen of het geluid van de koekoeksklok. Hier bij Natuurhuisje bieden we ook last minute de mooiste accommodaties aan in Duitsland!