Last minute Frankrijk

Hoewel we aanraden om steeds je tijd te nemen om je vakantie goed in te plannen, kan een last minute ook enorm spannend en aantrekkelijk zijn. Je loopt misschien vaker tegen een ongewenste verrassing aan, toch kan je prachtige streken en gebieden ontdekken met een impulsieve, last minute trip. 

Lees meer over last minute Frankrijk

Last minute Frankrijk

Hoewel we aanraden om steeds je tijd te nemen om je vakantie goed in te plannen, kan een last minute ook enorm spannend en aantrekkelijk zijn. Je loopt misschien vaker tegen een ongewenste verrassing aan, toch kan je prachtige streken en gebieden ontdekken met een impulsieve, last minute trip. 

Zo’n tripjes zijn vooral populair wanneer het over de buurlanden gaat. Frankrijk in het bijzonder steekt er dan met kop en schouders bovenuit; hoeveel plekjes zijn namelijk op enkele uren tijd met de wagen te bereiken, en bieden zo’n uiteenlopend klimaat en natuur?

Regio’s en landschappen

Noord- en Centraal Frankrijk worden vooral aangedaan door pure natuurliefhebbers en avonturiers. Het is namelijk slechts enkele uren rijden vooraleer je in indrukwekkende landschappen terechtkomt. Meer in het Westen van het land, naar de regio’s Bretagne, Normandië en Pays-De-La-Loire, vind je diepe wouden met prachtige wandelroutes. Zo is er bijvoorbeeld het bos van Huelgoat, waar volgens de legendes Koning Arthur vaak standhield. Ook staat de streek bekend omwille van de imposante stranden met metershoge kliffen. De bekendste hiervan is Omaha Beach van Normandië, het invasiestrand waar in 1944 de geallieerde hun landing maakten.

Andere streken in het noorden, zoals Hauts-De-France, Grand-Est en Île-De-France, staan bekend om haar indrukwekkende natuurparken. Deze zijn vergelijkbaar met het bos van Huelgoat, en krijgen door hun vele rotsformaties en heuvelachtig landschap een mythologische en voorhistorisch karakter. Meer naar het midden van het land worden de fauna en flora ook meer divers. Centre-Val-de-Loire staat bijvoorbeeld bekend als De Tuin van Frankrijk, en herbergt een zeer uitgebreide schat aan bloemen, planten en dieren. Ten slotte vind je in de regio’s Grand-Est en Bourgogne-Franche-Compté letterlijk duizenden meren, waarin wandelaars en waterfanaten verkoeling kunnen zoeken.

Waar Noord- en Centraal Frankrijk voornamelijk bekend staan voor hun natuur, hoeft het Zuiden van Frankrijk hiervoor niet onder te doen. De Pyreneeën zijn hiervan het duidelijkste voorbeeld, gezien de duizenden toeristen die hier jaarlijks de natuur komen ontdekken. Canyoning, rotsklimmen, mountainbiken, wandelen en zelfs skiën zijn slechts een handjevol mogelijke tijdsbestedingen die deze streek zo populair maken. Ook dierenliefhebbers komen aan hun trekken; de zuidelijke streek Nouvelle-Aquitaine herbergt meerdere van de mooiste vogelreservaten van Europa, namelijk Marais d’Orx en Teich.  Hoewel Zuid-Frankrijk dus duidelijk niet vergeten mag worden door natuurliefhebbers, trekt de streek voornamelijk toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en strand. De streek van Provence-Alpes-Côte d’Azur, beter bekend als de Provence, is hiervan het beste voorbeeld. Hier genieten miljoenen toeristen jaarlijks van het heerlijk warme klimaat.

Bereik en accommodatie

De meeste toeristen nemen de vliegtuig of de trein naar Frankrijk. Beiden zijn relatief goedkoop, zelfs voor een last-minute, wat maakt dat Frankrijk de uitgelezen bestemming hiervoor is. Neem dus een kijkje in het aanbod; er zijn duizenden panden te huur die je impulsieve reis helemaal compleet maken!