Last minute juni

Last minute juni

Lees meer over last minute juni
Lees meer over:

Last minute juni

In de maand juni op vakantie gaan is een goed idee wanneer je de drukte van de zomervakantie voor wilt zijn. Een ander voordeel is dat het vaak nog iets goedkoper is om in juni op vakantie te gaan in plaats van in juli of augustus. Vaak is het ook in deze maand al mooi weer. Bij Natuurhuisje hebben we last minute genoeg vakantiehuisjes beschikbaar, of je nu wilt genieten van de zon of juist dichter bij huis op vakantie wilt.

Niet elke vakantie hoeft weken van tevoren te worden gepland. Soms ben je toe aan een weekend weg en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Een spontane last minute vakantie in juni kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt.

De prachtige Europese natuur

Wil je in juni naar de zon toe dan is Italië een erg geschikte bestemming. De natuur in Italië is enorm divers: van (berg)meren, rivieren, bossen, berglandschappen, gletsjers tot steile kliffen, groene bossen én een vulkaan. Elk gebied heeft zijn eigen variatie aan planten en diersoorten. Op het gebied van natuur is Italië het Europese land met de meeste variatie. Van noord tot zuid biedt Italië adembenemende landschappen en natuurparken die nooit gaan vervelen. Van bergen tot bossen en van wijngaarden tot uitgestrekte kustlijnen.

In de bergen vind je bijvoorbeeld diersoorten als de steenarenden, wolven en lynxen, die vind je echt niet op veel plekken in Europa. En op het gebied van planten kent Italië wel 700 endemische plantensoorten, planten die je alleen in Italië vindt en nergens anders. Dit bewijst wel dat Italië echt een bijzondere plek is waar je geweest moet zijn. Italië is het hele jaar door flink in trek bij toeristen die willen genieten van al het goede dat het land te bieden heeft.

Ook Frankrijk is een erg fijne bestemming in juni. Dit is een relatief groot land met daardoor een erg gevarieerd landschap en vele mogelijkheden tot gave activiteiten. Zo heb je aan de Atlantische kust heerlijke stranden en vind je in het zuiden de bekende gebergtes de Alpen en de Pyreneeën. Ook vind je in het zuiden minder bekende natuurgebieden die even zo prachtig zijn, zoals de Jura, de Vogezen, de Ardennen, de Vendee en het Massif Central. Hier kun je de mooiste natuurwandelingen maken! Hier is er voor ieder wat wils, met de vele flora en fauna die je er vindt.

Wil je tijdens je last minute vakantie niet te ver reizen, dan kun je in eigen land ook de natuur in. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. Vlaanderen kenmerkt zich voornamelijk door de uitgestrekte landbouwgebieden.

Activiteiten die je kunt ondernemen

Wanneer je verblijft in Natuurhuisje verblijf je heerlijk midden in de natuur! Van daaruit kun je dan ook prima jouw vakantieland en omgeving gaan ontdekken. Zowel in eigen land als in de rest van Europa kun je prima terecht voor diverse activiteiten. Hierbij een aantal activiteiten op diverse bestemmingen die zeker de moeite waard zijn!

Vissen in Oostenrijk

In Oostenrijk kun je uitstekend terecht om te vissen. Je kunt er terecht in talloze visgebieden en vindt er onder andere beekforellen, zalmforellen, karpers en kopvoorns. Sportvissers kunnen er uitstekend terecht in bijvoorbeeld de Gail. Dit is een van de meest ongerepte wateren in het Alpengebied. Naast deze rivier kun je er ook prima terecht in en rond de Neusiedler See, het Waldviertel, de Große Mühl in het Böhmerwald en het Tannheimer Tal. De Oostenrijkse visgebieden zijn onder andere zeer geschikt voor sport- en vliegvissers.

Fietsen in Europa

Ook fietsen is ontzettend leuk om te doen tijdens jullie verblijf in een cabin. Neem de fietsen gemakkelijk mee wanneer jullie met de auto op vakantie gaan en geniet tijdens de vakantie van je eigen, vertrouwde fiets. Kom niet voor verrassingen te staan en zorg ervoor dat je fiets in orde is. Hebben jullie geen fietsendrager of geen zin om de fietsen mee te slepen? Dan kun je meestal op diverse plaatsen terecht voor het huren van een fiets. Gelukkig kun je dit altijd even van tevoren op internet opzoeken.

Op deze manier voel je je ook niet verplicht om elke dag te gaan fietsen en huur je gewoon de fiets wanneer je hem nodig hebt. Zo kun je gemakkelijk afwisselen gedurende de vakantie, tussen fietsen, wandelen en andere activiteiten. Ontdek de leukste plekjes op de fiets en vergeet natuurlijk niet een picknickmand mee te nemen! Onderweg kom je vaak de mooiste gebieden tegen waar je heerlijk kunt genieten van een pauze. Een hapje en een drankje daarbij maakt het helemaal compleet.

Het gevarieerde weer in Europa

Het weer in Europa is natuurlijk ontzettend gevarieerd. Denk maar eens aan hoe het weer in België kan zijn en hoe het weer op hetzelfde moment bijvoorbeeld in Kroatië is. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. In België spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur.

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid-Europa, waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. In sommige gebieden betekent dit dat je er ook prima kunt overwinteren! Maar tijdens de zomermaanden kan het ook in Noord-Europa heerlijk warm weer zijn. Het kan in Europa het hele jaar door regenen, maar de meeste regen valt in de winter. De winter begint in december en duurt ongeveer tot maart, de zomer begint en juni en eindigt in september.