Last minute krokusvakantie

Last minute krokusvakantie

Lees meer over last minute krokusvakantie
Lees meer over:

Last minute krokusvakantie

De krokusvakantie het wordt ook wel de voorjaarsvakantie of de carnavalsvakantie genoemd, en valt halverwege februari. Dit is een heerlijke en ideale periode om er eens lekker tussenuit te gaan met het gezin naar een fijne plek in Europa waar het nét even wat warmer is dan in België. Maar in de krokusvakantie kun je ook nog uitstekend op wintersport gaan in verschillende landen! Een vakantie in de krokusvakantie is de ideale manier om eens lekker tot rust te komen middenin het schooljaar, en dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje!

Op vele plekken in Europa kun je in de krokusvakantie prima terecht voor een geslaagde wintersport, maar ook voor leuke stedentripjes of vakanties op het platteland of aan zee is de krokusvakantie de perfecte periode. Wij zijn van mening dat de krokusvakantie ideaal is om eens even de drukte en de hectiek van de stad en het dagelijkse leven te ontvluchten en een vakantiehuisje te huren middenin de natuur!

Ontdek de natuur

Tijdens de krokus vakantie kun je er natuurlijk voor kiezen om naar de zon te gaan, of op wintersport te gaan, maar als je last minute op vakantie gaat wil je misschien niet al te ver reizen. Ook in eigen land is er gelukkig genoeg te ontdekken! België beschikt over een afwisselend en verrassend mooi landschap. Dit land is een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers, die kunnen hier echt hun hart ophalen in de groene heuvels en in de uitgestrekte bossen.

De Ardennen is hier een goed voorbeeld van. Hier vind je nog ware ongerepte natuur waar je helemaal kunt opladen onder het genot van het geluid van de vogels en het stromende water van de rivieren. België beschikt over ontelbaar veel mooie natuurgebieden waar je kunt genieten van de frisse lucht, de fluitende vogels en de fonkelende wateren. Een groot deel van het Belgische landschap bestaat uit bossen, die voornamelijk te vinden zijn in het Franstalige Wallonië. Het Nederlandstalige gedeelte heet Vlaanderen, en ook hier vind je vele bossen en weilanden, maar ook stranden waarop je heerlijk kunt uitwaaien of kunt doen aan de gaafste watersporten.

Wil je op vakantie naar de zon, dan zijn landen zoals Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk fijne bestemmingen. Italië is een goede bestemming als je op zoek bent naar veel variatie qua natuur. Op het gebied van planten kent Italië wel 700 endemische plantensoorten, planten die je alleen in Italië vindt en nergens anders. In de bergen vind je bijvoorbeeld diersoorten als de steenarenden, wolven en lynxen, deze vind je echt niet op veel plekken in Europa. Een andere erg leuke bestemming is Kroatië, dit land bestaat uit graslanden, heuvels, meren, dichtbeboste berggebieden en rotsachtige kustlijnen. De grote variatie in het landschap zorgt ervoor dat er in het land een scala aan flora en fauna te vinden is, waaronder veel vogelsoorten. In de vele dichtbeboste gebieden in Kroatië leven onder andere beren, wolven en een paar zeldzame vogelsoorten.

Activiteiten tijdens jouw vakantie

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken! Maak een fietstocht door de natuur, ga wandelen door het immens grote bos dat naast jouw natuurhuisje ligt of ga uitwaaien op het strand. Veel natuurhuisjes zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied! Veel natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je midweek weg kunt bewandelen of fietsen.

Ligt het huisje aan een meer dan kun je een bootje huren en gaan vissen! Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark, museum of dierentuin tot de mogelijkheden. Veel van de huisjes zijn tegenwoordig ook uitgerust met Wifi internetverbinding, dus wanneer je op de plaats van bestemming bent en het weer is net iets minder of je plannen veranderen last-minute, heb je altijd nog de mogelijkheid om via internet nieuwe ideeën te vinden voor een dagje uit. In de natuurhuisjes zelf kun je vaak ook informatie vinden over activiteiten in de omgeving.

Verblijf je in de buurt van het strand, dan kun je daar ook heerlijk een dagje doorbrengen. Tijdens de krokusvakantie is het in een aantal landen warm genoeg om tijd op het strand door te brengen en misschien kun je wel in de zee zwemmen! Tijdens de winter is het heerlijk om uit te waaien op het strand. Geniet van het uitgestrekte strand en het geluid van de golven, en als je uitgewandeld bent kun je in een van de strandtenten bijkomen met een kopje koffie of warme chocolademelk. In eigen land zijn Nieuwpoort, De Haan, Knokke, Blankenberge en Oostende zijn de bekendste badplaatsen. Mogelijke activiteiten tijdens jouw verblijf aan de Belgische kust zijn een bezoek aan het aquarium van SEA Life, het bezichtigen van de diverse havens, wandelen door de duinen, struinen over de lange boulevards met hun winkels en restaurants, een bezoek aan Plopsaland of het bezichtigen van een museum.

Geniet van een zonvakantie of wintersport vakantie

In Europa is het weer natuurlijk overal anders. Zo kan het bijvoorbeeld zeer aangenaam zijn met een temperatuur van 25 graden en volop zon in Kroatië, terwijl het in België 18 graden is en regent. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. In België spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers.

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid- of Oost-Europa, waar meestal gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. Wanneer je kiest voor een zonvakantie in Februari, dan krijg je de kans om echt weer even helemaal op te laden. Je bouwt weer lekker wat vitamine D op, je creëert een mooi kleurtje én je voelt je gewoon weer helemaal opgeladen na zo’n heerlijke zonvakantie. Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie? Dan kies je natuurlijk voor een land als Oostenrijk of Zwitserland.