Last minute mei

Last minute mei

Lees meer over last minute mei
Lees meer over:

Last minute mei

In de maand mei op vakantie gaan is een goed idee wanneer je de drukte van de zomervakantie voor wilt zijn. De temperaturen zijn door heel Europa perfect; niet te warm en niet te koud. Dit zorgt ervoor dat de meeste bestemmingen in Europa heel toegankelijk zijn voor iedereen. Ook zijn de prijzen niet zo hoog als in de zomervakantie en wordt het grote massatoerisme hiermee vermeden. Bij Natuurhuisje hebben we last minute genoeg vakantiehuisjes beschikbaar voor tijdens de meivakantie of daarbuiten, of je nu wilt genieten van de zon of juist dichter bij huis op vakantie wilt.

Niet elke vakantie hoeft weken van tevoren te worden gepland. Soms ben je toe aan een weekend weg en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Een spontane last minute vakantie in mei kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt.

De prachtige natuur

In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. In België vind je prachtige landschappen. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen.

Portugal

Voor diegenen die wat afwisseling zoeken, zijn er ook talloze opties buiten eigen land. Neem bijvoorbeeld Portugal, hier kan het in de zomer misschien onaangenaam warm worden, maar in de meivakantie is dit de perfecte bestemming. Je zou misschien denken dat de natuur hetzelfde is als dat van Spanje, maar dit is niet juist. Het noorden van Portugal is rijk aan bergen met daaromheen vrij vochtige en groene gebieden. Hier vind je ook vooral bomen zoals kastanjes, eiken, berken en pijnbomen. Het midden van Portugal is dan weer minder bergachtig en ook minder vochtig en groen dan het Noorden. In het Zuiden is het vooral wat droog en subtropisch. Op het vaste land zijn er vooral herten, geiten, konijnen, hazen en wilde zwijnen te vinden. Maar natuurlijk kom je ook in de zee van Portugal vele dieren tegen! Denk aan zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen.

Italië

Een andere verrukkelijke bestemming voor in de meivakantie is natuurlijk Italië. Ook hier geldt dat de temperaturen erg kunnen oplopen in de zomer, en hierdoor is het een uitstekend idee om in de meivakantie naar dit prachtige land te gaan. Wat dacht je van een meivakantie in Toscane? In Toscane vind je zo’n 120 natuurreservaten. Als liefhebber van natuur zit jij hier dus helemaal op je plek! De vegetatie in Toscane is zeer gevarieerd, van de alpiene flora hoog in de Apennijnen tot de subtropische plantengroei op de eilandenarchipel en in de zuidelijke kustgebieden. In het Toscaanse landschap kom je vooral drie boomsoorten tegen; de wingerd, de olijfboom en de cipres.

Onderneem tijdens de vakantie de leukste activiteiten

Fietsen is echt een activiteit die voor iedereen geschikt is en gelukkig zijn er diverse fietsroutes beschikbaar, maar kom je er niet helemaal uit dan kun je altijd even op internet kijken. Natuurlijk kun je ook gewoon op eigen houtje vertrekken en dan de bordjes volgen of gewoon kijken waar je uitkomt. Het leuke van het volgen van een fietsroute is dat je vaak langs de mooiste bezienswaardigheden komt en de leukste plekjes gaat ontdekken. Ook zul je regelmatig een bankje of leuk plekje tegenkomen waar je even kunt uitrusten en even iets kunt drinken of eten. Als je in de middle of nowhere gaat fietsen kan het daarom wel handig zijn om zelf wat te eten en te drinken mee te nemen.

Ligt het huisje aan een meer dan kun je een bootje huren en gaan vissen! Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark, museum of dierentuin tot de mogelijkheden. Veel van de huisjes zijn tegenwoordig ook uitgerust met Wifi internetverbinding, dus wanneer je op de plaats van bestemming bent en het weer is net iets minder of je plannen veranderen last-minute, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om via internet nieuwe ideeën te vinden voor een dagje uit. In de natuurhuisjes zelf kun je vaak ook informatie vinden over activiteiten in de omgeving.

Het weer in Europa

Weet je niet precies waar je naartoe wilt gaan, maar je weet wel dat je er even lekker tussenuit wil gaan in Mei? Dan kan het weer je misschien helpen bij deze keuze. Als je even genoeg hebt van het soms grillige weer in Nederland dan is de meivakantie het perfecte moment om even te ontsnappen uit het sombere weer. In dat geval kies je het beste voor een vakantie in een ander land, zoals bijvoorbeeld Spanje, Italië, Kroatië of Mallorca. Toch kan het in Nederland soms al behoorlijk aangenaam zijn in Mei. Uiteraard weet je dit nooit echt ver van tevoren. Het boeken van een lastminute vakantie kan daarom een goed idee zijn. Zo kun je op het laatste moment nog besluiten of je in Nederland blijft of toch liever naar een zonnig en warm land vertrekt.

Ook kan de temperatuur in ons eigen land nogal eens uiteenlopen op verschillende plaatsen. Zo heb je landinwaarts bijvoorbeeld meer kans op regen en zal het daar mogelijk ook wat warmer zijn. Aan zee heb je meestal wel te maken met de wind uit zee en kan het dus wat frisser zijn. Houd je echt van warmte, dan kies je het beste voor een land met een mediterraan klimaat, zoals bijvoorbeeld Italië. Let daarbij wel op het gebied waar je voor kiest. Het zuiden van Italië staat meestal wel garant voor warme temperaturen. Kies je bijvoorbeeld voor het Gardameer dan kan het nog wel eens spoken en kun je te maken krijgen met hevige neerslag of stormen.