Last minute Nederland

Ben je ontzettend toe aan een vakantie in een rustige omgeving? Kijk dan eens naar een last minute in Nederland! Voor een topvakantie hoef je namelijk lang niet altijd ver te reizen. Nederland heeft ontzettend veel te bieden en beschikt over vele plekjes die nog onontdekt zijn. Deze plekjes kun je uitstekend ontdekken vanuit een accommodatie in de mooie natuur. Bekijk ons hele aanbod aan prachtige accommodaties door heel Nederland!

Lees meer over Last minute Nederland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Last minute Nederland

Een last minute vakantie is voor vele mensen de ultieme manier van vakantie vieren. Het gevoel van spontaan ertussenuit te kunnen gaan is zo’n gevoel van vrijheid! Daarnaast is een last minute vakantie ideaal voor iedereen die wegens werkomstandigheden of persoonlijke omstandigheden niet te ver van te voren een vakantie kan boeken. Dan is het maar goed dat er last minute aanbiedingen zijn! Wil je nu echt eens wat anders deze aankomende last minute vakantie? Ga dan eens voor last minute accommodatie van Natuurhuisje, midden in de natuur! Ideaal voor iedereen die houdt van spontaniteit, natuur en rust om zich heen!

Een onvergetelijke last minute vakantie in Nederland

Wat je ook wilt ondernemen tijdens je last minute vakantie in Nederland, er zijn meer dan genoeg opties voor jong en oud. Zo hoef je je nooit te vervelen! Je kunt er dan op rekenen dat je aan het einde van de dag weer in een oase van rust terugkomt in je vakantiehuisje in de natuur. Uiteraard kun je ook gewoon de hele vakantie in je vakantiehuisje blijven om daar helemaal op te laden, zonder de drukte op te zoeken. Bij natuurhuisje vind je vakantiehuisjes in Nederland in de bossen, aan zee, in de Limburgse heuvels, op boerderijen en aan fonkelende rivieren.

Een last minute vakantie boeken kan een flinke beslissing zijn. Je boekt immers zonder erg veel ruimte te hebben tot de vertrekdatum, en dus heb je relatief weinig tijd om alles voor te bereiden. Het is daarom een goed idee om niet te ver te reizen en gewoon binnen Europa te blijven, zodat je je niet druk hoeft te maken om visa en vaccinaties. Ook in Nederland kun je vele scherpe last minute aanbiedingen vinden bij Natuurhuisje!

Ontdek de prachtige Nederlandse natuur

Hoewel Nederland bekend staat als een goed bebouwd oppervlakte, blijft er nog talloze vierkante kilometers aan natuur over voor de natuurliefhebber. Iedere provincie heeft zo zijn eigen natuurgebieden- en parken die voorzien zijn van duizenden kilometers aan wandel- en fietspaden waarvandaan je de flora en fauna van desbetreffend gebied goed kunt leren kennen. Leer de kracht van de zee en het leven onder NAP kennen in Zeeland, wandel door de uitgestrekte bossen van Brabant, bezoek het glooiende landschap van Limburg, wandel over de heiden en langs de rivierbedingen van Gelderland, ontdek de hunebedden van Drenthe of ga wadlopen op één van de Wadden Eilanden in het noorden van het land.

In het noorden van het land kun je het Nationale Park Dwingelderveld bezoeken. Dit nationale park heeft het grootste aaneengesloten natte heidegebied in Nederland. Of breng een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je dieren zoals wilde zwijnen, vossen en edelherten kunt spotten terwijl je over de heide en door de bossen loopt. Meer dan de helft van dit Nationale Park bestaat uit bosgebied. De andere helft wordt gevuld met heideterreinen, open stuifzandgebieden en grasvlaktes. Houd tijdens een bezoek aan één van de wild observatiepunten rekening met de windrichting; zodra de dieren je ruiken zijn je kansen verkeken! In het park vind je vele soorten bijzondere vogel- en insectensoorten.

Genieten in Nederland

Een last minute vakantie in Nederland met je partner, familie of vrienden moet af en toe eens kunnen. Het is het ideale moment om even te ontspannen, te genieten en leuke herinneringen te creëren. Of je nu tot rust wil komen, wil genieten in de natuur of op zoek naar onbekende plekjes in de omgeving. Sommige mensen hebben tijdens de week zoveel stress dat ze in het weekend het liefst ontstressen door een fysieke activiteit te ondernemen. Zo houden sommigen van een lange wandeling in de natuur, terwijl anderen dan weer liever er met de fiets op uit trekken. Nederland staat ook wel bekend vanwege de vele fietsers die je er tegenkomt. Het zal je dan ook niet verbazen dat er zeer veel verschillende fietsroutes zijn door het hele land.

Overal kom je ze wel eens tegen, de welbekende fietsbordjes. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan kun je gerust de beste fietsroute online opzoeken, maar houd je wel van een beetje avontuur? Volg dan gewoon de bordjes! Ook voor de wandelaars zijn er diverse wandelroutes beschikbaar door heel Nederland. Houden jullie dus van fietsen en / of wandelen? Kies dan zeker eens voor een lastminute vakantie in Nederland. Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur.

Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken voor een weekendje weg, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kun je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje.

Bossen

Bossen hebben iets magisch en ontspannends. Je hoeft echt niet saai te zijn om te kunnen genieten van een heerlijke boswandeling. Het is geschikt voor álle leeftijden, want zelfs de kleintjes kunnen zich vermaken in het bos. Ze vinden het geweldig om lekker in de bomen te klimmen en met takken te spelen. Zelfs jullie trouwe viervoeter houdt ervan! Niets is dus zo veelzijdig als een bezoekje aan het bos. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat je er niet voor hoeft te betalen. Overal in Nederland vind je wel bossen, maar wil je er zeker van zijn dat je er kan komen met de auto en dat er geschikte wandelpaden zijn? Zoek dan van tevoren even wat informatie op. Vooral in het Oosten en het Zuiden van Nederland vind je veel bossen. Wil je echt een uniek bos bewonderen? Breng dan eens een bezoekje aan Heijenrath in Limburg, daar vind je absoluut de mooiste bossen van het hele land!