Last minute Zuid-Frankrijk

Last minute Zuid-Frankrijk

Lees meer over last minute Zuid-Frankrijk
Lees meer over:

Last minute Zuid-Frankrijk

Wil je last-minute naar Zuid-Frankrijk? Kies dan voor één van de mooiste vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk. Dit land bewijst dat je niet ver hoeft te reizen om te kunnen genieten van adembenemende landschappen en natuur. Van geurige lavendelvelden en ruige kustlijnen tot aan kilometerslange wijngaarden. In Zuid-Frankrijk verken je ze allemaal vanuit een heerlijke accommodatie. Misschien wil je last minute op vakantie omdat het weer in België tegenvalt, of omdat je nog even wil genieten van wat extra quality-time. Zuid-Frankrijk is dan een uitstekende keuze.

Natuur in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk heeft een van de meest afwisselende landschappen van heel Frankrijk. Zuid-Frankrijk staat vooral bekend als ultieme vakantiebestemming voor in de zomervakantie, waarbij je naar het strand kunt gaan en kunt genieten van de heerlijke temperaturen. Maar je kunt in Zuid-Frankrijk bijvoorbeeld ook op wintersport gaan in de Alpen of Pyreneeën, of gaan wandelen in een van de vele natuurgebieden. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, wanneer het geen winter is, in de landschappen van de prachtige Pyreneeën. Hier zal je een indrukwekkend variatie aan flora en fauna kunnen vinden, zoals schubwortels, gentianen, lelies, orchideeën, irissen en nog veel meer. Qua dieren kun je hier dieren spotten zoals bruine beren, dassen, wilde zwijnen, reeën en kleine zoogdieren.

Kom je voor een relaxvakantie naar Zuid-Frankrijk? Ga dan eens naar de verrukkelijke Côte d’Azur! Hier vind je een indrukwekkend rotsachtige kust met heerlijke stranden waar je eindeloos kunt zonnebaden. Ben jij echt een natuurmens, dan mag een bezoekje aan de Camargue echt niet missen. Hier vind je natuurverschijnselen zoals lagunes, zoutvlakten, meren, duinen en bossen. Grandioze natuurwandelingen gegarandeerd! Als een van de weinige gebieden in Europa vind je in de Camargue ook flamingo’s, stieren en witte paarden! Ook dieren zoals wilde eenden, zilverreigers, oeverlopers en steltlopers. De Provence is een ander gebied in Zuid-Frankrijk waar natuurliefhebbers zich zullen thuis voelen. Hier kun je genieten tussen de glooiende lavendelvelden en olijfbomen. Je kunt hier tevens kennismaken met de eeuwenoude rijke geschiedenis, wat reuze interessant is voor cultuurliefhebbers!

Eindeloos fietsen en wandelen in de mooie Franse natuur

Ook als je kiest om een last-minute vakantie naar Zuid-Frankrijk te boeken, heb je via natuurhuisje altijd voldoende keuze. Al onze accommodaties bevinden zich namelijk midden in of nabij het mooiste natuurschoon. Dat betekent dat je vanuit jouw vakantiehuis in Zuid-Frankrijk direct kunt beginnen met genieten. Deze regio staat namelijk bekend om zijn fantastische wandelroutes die geschikt zijn voor ervaren en beginnend wandelaars.

Onderweg doe je oude steden en dorpjes aan, waar je het Franse leven van heel dichtbij kunt meemaken. Besteed je jouw last-minute in Zuid-Frankrijk liever aan fietsen? Het netwerk van fietspaden is hier uitstekend te noemen. Durf ook eens van de gebaande paden af te gaan. Volg een slingerend landweggetjes en laat leiden door de zoete geur van lavendel en honing. Er komt vast ergens een gelegenheid om te genieten van een lekker glas Franse wijn met stokbrood. Via de website van natuurhuisje boek je ook last minute snel en eenvoudig een prachtige accommodatie op de mooiste plekjes in Zuid-Frankrijk.