Luxe bed and breakfast Nederland

Ben je voor jouw volgende vakantie in Nederland op zoek naar wat extra luxe? Verblijf dan eens in een luxe Bed and Breakfast. Dit is een unieke manier van verblijven, want je verblijft vaak direct in het huis of op het erf van de eigenaren, waardoor een verblijf erg persoonlijk en knus wordt. In een luxe B&B geniet je van net even wat meer comfort en luxe dan je gewend bent. Het kleinschalige overnachten, het heerlijke ontbijt en de persoonlijke service zorgen voor een heel ander soort vakantiegevoel dan overnachten in een hotel.

Lees meer over luxe bed and breakfast Nederland
Lees meer over:

Luxe bed and breakfast Nederland

Ben je voor jouw volgende vakantie in Nederland op zoek naar wat extra luxe? Verblijf dan eens in een luxe Bed and Breakfast. Dit is een unieke manier van verblijven, want je verblijft vaak direct in het huis of op het erf van de eigenaren, waardoor een verblijf erg persoonlijk en knus wordt. In een luxe B&B geniet je van net even wat meer comfort en luxe dan je gewend bent. Het kleinschalige overnachten, het heerlijke ontbijt en de persoonlijke service zorgen voor een heel ander soort vakantiegevoel dan overnachten in een hotel. In Nederland zijn er verschillende luxe B&Bs op de mooiste plekjes in de natuur!

De diverse Nederlandse natuur

Nederland bestaat uit veel gevarieerde landschappen die allemaal erg mooi zijn om te ontdekken. Bewonder onder andere rivierlandschappen, kleine en grote bosgebieden, polderlandschappen, zandverstuivingen en lange kuststroken met zandstranden. Ook telt Nederland 20 nationale landschappen. Dit zijn landschappen die worden gekenmerkt door hun unieke combinatie van natuur, agrarisch gebied en cultuurhistorie. De flora en fauna in Nederland is ook gevarieerd. Het land telt zo’n tien boomsoorten die hier van nature thuishoren, waaronder de eik, beuk, kastanje en wilg. Enkele boomsoorten die hier niet van nature thuishoren, zijn bijvoorbeeld de Amerikaanse eik, Lariks en sparren. In de natuur groeien veel mooie wilde planten en bloemen. België en Nederland tellen samen zelfs meer dan 1,800 soorten. In de Achterhoek vind je bijvoorbeeld de klaproos en de vlas. Eind mei zorgen deze voor een prachtig gekleurd landschap. Bezoek je de Bunkervallei in Zuid-Holland tijdens de zomermaanden, dan kun je de gele lis, de ratelaar en orchideeën bewonderen. Zo zijn er door heel het land wilde planten en bloemen te vinden!

De fauna is ook erg gevarieerd. Er komen ruim 50 soorten zoogdieren voor, tientallen soorten vissen, 600 soorten trek- en broedvogels, ongeveer 2,000 vlinder soorten en duizenden ongewervelde diersoorten. Nederland heeft twee diersoorten die uniek zijn er nergens anders voorkomen, dit zijn de natuurvlinder en de Noorse woelmuis. In het water langs de kust kun je bruinvissen en zeehonden vinden. Soms kun je deze al vanaf het strand bewonderen. Enkele grotere landdieren die in Nederland voorkomen zijn reeën, edelherten en wilde zwijnen. In Nederland komen ook de otter, de bever, de das en vossen voor. Erg leuk als je deze kunt spotten tijdens jouw vakantie!

Onderneem verschillende activiteiten

Er zijn in Nederland genoeg mogelijkheden om je te vermaken. Wandel door een van de grote natuurgebieden die zicht ongetwijfeld in de buurt van jouw bed & breakfast bevinden. Maak een fietstocht door het bos of ga uitwaaien aan het strand. Nederland heeft veel grote natuurgebieden en nationale parken. Hier vind je ongetwijfeld een aantal prachtige wandel- en fietsroutes die jouw langs de mooiste plekjes leiden. Verblijf je in de buurt van een rivier of meer, dan kun je bijvoorbeeld gaan kanoën of vissen. Het is ook leuk om een dagje een boot te huren en daarmee tijd op het water door te brengen!

Bekijk op deze pagina alle luxe B&Bs die wij in Nederland aanbieden!