Luxe glamping Frankrijk

Ben je voor jouw vakantie in Frankrijk op zoek naar wat extra luxe? Denk dan eens aan een luxe glamping accommodatie. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ga je op glamping vakantie dan heb je de keuze uit verschillende accommodatietypes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een verblijf in een safaritent, yurt, boomhut, trekkershut of woonboot

Lees meer over luxe glamping Frankrijk
Lees meer over:

Luxe glamping Frankrijk

Ben je voor jouw vakantie in Frankrijk op zoek naar wat extra luxe? Denk dan eens aan een luxe glamping accommodatie. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ga je op glamping vakantie dan heb je de keuze uit verschillende accommodatietypes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een verblijf in een safaritent, yurt, boomhut, trekkershut of woonboot. Een luxe glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Franse natuur. Hier hoef je je geen moment te vervelen!

De prachtige Franse landschappen

Frankrijk bestaat uit vele verschillende landschappen die allemaal even prachtig zijn! In het noorden liggen een aantal minder bekende natuurgebieden, zoals de Vogezen, de Jura, het Massif Central en de Vendee. Ook een deel van de Ardennen ligt hier. Al deze natuurgebieden zijn prachtig en zeker een bezoekje waard als je hier in de buurt verblijft. In het zuiden van Frankrijk zijn bekende bergachtige gebieden zoals de Pyreneeën en de Alpen te vinden. Aan de Atlantische kust is het minder bergachtig, hier kun je dan juist weer genieten van glooiende heidevelden. Frankrijk telt in totaal veertig regionale parken en zeven nationale parken. Deze liggen allemaal verspreid door het hele land. Een aantal boomsoorten die vaak in de Franse bossen voorkomen, zijn eiken, beuken, essen, berken, elzen, iepen en loofbomen. In het zuiden van Frankrijk is het klimaat iets warmer vergeleken met de rest van het land, hier zijn dan ook sinaasappelplantages en citroenbomen te vinden.

Er komen in Frankrijk veel vogelsoorten voor. In de omgeving van Lac du Der-Chantecoq komen bijvoorbeeld veel reigers, kraanvogels en andere trekvogels voor. Ook in het Parc Naturel Régional de Camargue leven veel vogels. Erg leuk is dat hier flamingo’s voorkomen! Het feit dat de flamingo’s in grote getallen op dit park afkomen maakt het nog net iets leuker om hier een dagje door te brengen. Camargue is ook dé plek in Zuid-Frankrijk om wilde paarden te spotten. De landschappen zijn erg uitgestrekt en de paarden hebben alle ruimte om in het wild te leven. Verder leven in dit gebied ook zwarte stieren, zwijnen en bevers.

Verveel je geen moment in Frankrijk

Er zijn in Frankrijk ontelbare uitstapjes en activiteiten die je kunt ondernemen. Voor jong en oud is er genoeg te doen! Het is dan ook een geschikt vakantieland voor het hele gezin. Bezoek een van de vele authentieke marktjes in slapende dorpjes of bezoek juist een van de oude kastelen die Frankrijk rijk is. Wil je leren surfen dan kun je het beste in de buurt van de Atlantische kust verblijven, met name Côte d’Argent is een erg populaire surfbestemming. Wil je aan andere watersporten doen, dan is dit ook een erg mooie plek. Ook bij een van de vele rivieren kun jij je prima vermaken. Ga bijvoorbeeld kajakken of kanoën over de rivier de Dordogne, de Seine of de Ardèche.

Bekijk op deze pagina alle luxe glampings in Frankrijk!