Mini camping Kroatië

Kroatië is een prachtig land dat nog niet wordt gezien als een doorsnee en standaard vakantieland. Vanwege de hoefijzer vorm van het land wordt het omringt door veel andere landen. Ook heeft het een erg lange kustlijn en ruim 1000 eilandjes die voor de kust liggen. Tijdens een vakantie in Kroatië kun je er voor kiezen om op een mini camping te verblijven. Dit is een kleinschalige camping die zich midden in de natuur bevindt.

Lees meer over mini camping Kroatië
Lees meer over:

Mini camping Kroatië

Kroatië is een prachtig land dat nog niet wordt gezien als een doorsnee en standaard vakantieland. Vanwege de hoefijzer vorm van het land wordt het omringt door veel andere landen. Ook heeft het een erg lange kustlijn en ruim 1000 eilandjes die voor de kust liggen. Tijdens een vakantie in Kroatië kun je er voor kiezen om op een mini camping te verblijven. Dit is een kleinschalige camping die zich midden in de natuur bevindt. Op een mini camping staan niet veel accommodaties en daarnaast staan ze ook nog een ver uit elkaar. Zo kun je genieten van het camping gevoel, maar ook van de rust en ruimte!

Verken de gevarieerde landschappen

Kroatië heeft een erg gevarieerd landschap en tijdens een vakantie in een bungalow wordt je omringd door heuvels, meren, rotsachtige kustlijnen, graslanden en dichtbeboste berggebieden. Door dit gevarieerde landschap zijn er ook veel plant- en diersoorten te vinden. Door heel het land zijn veel vogelsoorten te vinden en in de dichtbeboste gebieden leven zelfs een aantal zeldzame soorten. In deze dichtbeboste gebieden leven ook een hoop andere dieren, waaronder beren en wolven. Kroatië heeft ook een aantal berggebieden waar vooral veel flora te vinden is. ’s Zomers worden de bergweiden gekleurd door beschermde bloemen en planten, waaronder de orchidee en de edelweiss. Verder wordt de Kroatische flora gekenmerkt door olijfbomen, lavendel en cipressen.

In Kroatië liggen een aantal schitterende natuurgebieden. Veruit het meest bekende natuurgebied is het Nationaal Park Plitvicka Jezera, waar de Plitvice Meren liggen. Dit zijn een aantal prachtige helderblauwe meren. Langs de meren en door heel het park liggen veel verschillende wandelroutes die je nooit binnen één dag zou kunnen afleggen. Verblijf je hier in de buurt, dan is het zeker een aanrader om meerdere dagen naar het park te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een ticket voor twee dagen kopen en op de tweede dag zo vroeg mogelijk naar binnen te gaan, zo ben je bijna de enige en kun je genieten van een prachtige zonsopkomst. Bij een aantal routes zit een boottocht inbegrepen. Je vaart dan over het schitterende meer waarbij je niks anders dan natuur en water om je heen ziet. Andere boten mogen hier namelijk niet komen.

Vermaak je heerlijk op het water

Vanwege de lange kustlijn van Kroatië is dit de ideale bestemming om uren lang aan het water door te brengen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lekker in zee te zwemmen, maar er zijn nog talloze andere activiteiten die je rondom het water kunt doen. Huur bijvoorbeeld een jetski, dit kun je alleen doen, maar natuurlijk ook met z’n tweeën. Ook kun je op zee gaan suppen. Hierbij sta je op een supboard en peddel je om vooruit te komen. Het is ook erg leuk om een boottocht te maken. Er worden genoeg rondvaarten georganiseerd, maar je kunt ook zelf een boot huren. Meegaan met een tourboot kan ook erg leuk en ontspannend zijn, hierbij onderneem je vaak verschillende excursies.

Op deze pagina hebben wij alle mini campings die wij in Kroatië aanbieden alvast voor jou verzameld!