Lees meer over:

Nachtje weg België

België is enorm rijk aan prachtige natuur, gaande van de bekende Ardennen, tot de rustige heuvels in Limburg en de polders van de Belgische kust. Om te genieten van een nachtje weg in een van bovenstaande regio’s, of in de vele andere aantrekkelijke streken van België, zijn er tal van keuzes die je kan maken, afhankelijk van hoeveel comfort je wenst. Sommige natuurhuisjes bieden een zwembad, jacuzzi, verschillende slaap- en badkamers en nog tal van andere opties. Anderen bieden enkel het broodnodige, wat je natuurlijk echt back to basics brengt.

De natuurlijke schoonheid van België

In West-Vlaanderen, aan de Belgische kust in Knokke ligt het bekende natuurpark Het Zwin. Deze plek is erg populair bij natuurliefhebbers omwille van de talrijke troeven die het gebied rijk is. Eerst en vooral staat het bekend als de internationale luchthaven voor vogels. Zo’n 350 verschillende vogelsoorten zijn dit gebied vastgesteld, waarvan er een 200 tal ook jaarlijks blijven terugkeren. Denk hier aan de ooievaar, de zilverreiger, nachtegaal en tal van anderen. Om deze vogels te kunnen huisvesten in het broedseizoen, is de streek rijk aan talloze broedeilandjes. Deze eilandjes zijn perfect voor de nestjes die de vogels maken. De vele paden die door Het Zwin lopen, zijn ideaal om deze prachtige plekjes te ontdekken.

In Oost-Vlaanderen vind je ook tal van natuurdomeinen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. De Munkbosbeekvallei is een eerder vergeten, maar niet te onderschatten natuurgebied met tal van mooie plekjes. De omgeving is een mooie kakafonie van heuveltjes, akkers en bossen, alsook natuurlijk de Munkbosbeek. De wandelpaden zijn eerder kort met een zestal kilometer, maar bieden wel de rust en stilte waar veel mensen vandaag de dag naar snakken.

Voor zij die echt genieten van uitgestrekte bossen en tientallen kilometers aan wandelpaden, is Namen echt de place to be. Niet voor niets De Poort tot de Belgische Ardennen genoemd, bevat Namen tal van prachtige natuurdomeinen. Avonturiers vinden hun gading in Virionval, waar je kan kajakken, mountainboarden, mountainbiken en meer. Enkele tientallen kilometers zuidwaarts vind je in Durbuy zelfs een avonturenpark terug. Verschillende rivieren zoals de Semois en de Maas zorgen in de omgeving ook voor de nodige waterpret in de warmere zomermaanden, wanneer zwemmers maar al te graag verkoeling in het water zoeken.

Accommodatie

De accommodatie die perfect afgestemd is op je nachtje weg, hangt uiteraard van verschillende factoren af. Niet in het minst is het belangrijk om uit te zoeken hoeveel comfort je effectief verwacht; sommige cabins of chalets brengen je echt terug naar het sobere bestaan van 100 jaar geleden; enorm gezellig natuurlijk om tijdens de winter aan een knisperend haardvuurtje een boek te lezen met een lekkere kop thee! Langs de andere kant is het ook enorm fijn om met de gehele familie een boerderijwoning te boeken, inclusief zwembad voor de kinderen. Neem dus zeker een kijkje in het aanbod voor de nodige inspiratie, je vindt vast en zeker een plekje dat volledig in lijn ligt met je wensen!